Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Svět "Warhammeru 40.000" znám jen povrchně: s bratrancem jsme kdysi v pubertě mlsně pokukovali po stolní hře (bídný stav našich prasátek koupi neumožňoval), dále mě nezaujala jedna půjčená knížka a letmo jsem zahlédla počítačovou hru. Tvůrci filmu nevyšli nezasvěceným vstříc a tak nezbývá, než si reálie W40K dostudovat, nebo se smířit s neznalostí. Sere pes, příběh není žádné sudoku pro náročné, nakoukneme prostě do mise supervojáků oddaných jakémusi Císaři. V opozici stojí nějací olezlí zombíci, síly Chaosu, a mydlí se to na nějaké pusté, nepřívětivé planetě. Žádná věda, ale pár dobrých nápadů a slušná atmosféra vytahují "Ultramarines" z průměru. Být animace na úrovni, možná by to stačilo na čtvrtou hvězdičku... jenže ono to celé vypadá jako tucet let starý trailer budgetové PC hry. Odpudivé, zaměnitelné ksichty bez výrazu, absolutně nepřirozený, připosraně toporný pohyb postav a ničím zajímavé prostředí. Sebemenší ztotožnění a lítost nad řídnoucím počtem mariňáků se nekoná, jejich postupné zkapávání jsem měla upřímně v paži. Suma sumárum 60% a to s přivřenýma očima, ušima, nosem, pupíkem i řitním otvorem. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Předlohovou hru jsem nikdy nehrál, proto při hodnocení přihmouřím jedno oko a budu předpokládat, že po obsahové stránce je svět Warhammeru mnohem komplexnější, než jak jej zobrazuje tenhle nedlouhý animák. Příběh ve filmu popisovaný je totiž náležitě přímočarý a velmi jednoduchý, což se ostatně dalo čekat, nicméně takové to černobílé rozdělení postav na ty dobré a ty zlé mi přišlo až úsměvné. Ta dobrá strana, tvořená vojáky Ultramarines, je až po uši zamilovaná do císaře, kterému nejen že slouží, ale uctívá ho skoro až fanaticky jako boha, takže je určitě škoda, že se samotný panovník ve filmu neobjeví, protože bych někoho takového rád viděl. Oproti tomu zlá strana, které jsem začal fandit hned, co se tam objevil první warpem nakažený démon, je zase do morku kosti zkažená a jejím cílem je „zničit milióny světů“, ale tak nějak nechápu proč (možná ze samotného „principu zla“?). Celkově tenhle film ale překvapivě není zase tak špatný, některé pasáže jsou velmi dobré (třeba ty zpomalené záběry), jen ten jednoduchoučký příběh... Jinak ten démon na konci jako by z oka vypadl hlavnímu bossovi z jiné světoznámé hry – z Diabla. ()

Reklama

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Warhammer síce nepoznám, avšak zdá sa že ide o temný, religiózny svet s rímskymi prvkami, čiže svet veľmi zaujímavý. Každopádne film pôsobí príliš kostrbato tak po stránke animačnej ako aj dejovej. Viem si však predstaviť celovečerný hraný film z tohto doposiaľ nevyužívaného, avšak veľmi lákavého prostredia. ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Nevadil by ani tak dětinsky prostý a předvídatelný děj, ale čeho je moc, toho je příliš. Prakticky všichni hrdinové vypadají identicky, bez ohledu na drobné rozdíly ve zdobení zbroje (teprve ke konci jsem je začal rozlišovat alespoň po hlase a to jen díky tomu, že většina těch, kteří se mi pletli, rychle zemřela), animace je zastaralá a střihová skladba mě opakovaně uváděla do katalepsie (proč animátoři nevyužili toho, že nejsou omezení standardními úhly kamery a mohou střihnou opravdu cool akci?). Zkrátka, po filmařské stránce propadák, který si rozhodně nezasloužil takovou stopáž... Ale rozhodně bych byl rád za profesionálnější pokračování s větším rozpočtem a silnějším scénářem - W40k si to zaslouží. ()

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Velice dobré. I když se z toho určitě dalo vymáčknout mnohem více, nejsem vůbec zklamaný. To je totiž přesně to, o čem mluvím pokaždé, když dokoukám nějaký animák - co takhle zkusit něco dospělého a ne jen stupidní komedie? A hele, vedle psycho Koralíny je tu i válečný Warhammer! Animace je místy trochu nedokonalá, ale to překvapivě filmu neubírá na kvalitě. Už od začátku jsem byl jaksepatří nervózní z liduprázdné planety, což připisuji velice zdařile vykreslené temné atmosféře. Co mně mrzí, to je relativně malé zabřednutí do W40K světa. Já o něm nevím téměř nic, a tak jsem čekal nějaké vysvětlující scény, ale marně. Do budoucna bych si přál pořádnou Warhammer řežbu, která by byla alespoň tak dynamická, jako hra. Obří tanky s šesti děly, Okrkové v Killa Kanech, Defileři od Chaosu...jo, to bych si nechal tuze líbit. Doufám, že se něco podobného tomuto filmu ještě ukáže na světle světa. :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama