Reklama

Reklama

Princezna Husopaska

  • Východní Německo Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada (více)

Obsahy(1)

Pohádkový příběh o zradě a velké lásce. Cesta princezny za jejím vyvoleným je dlouhá a plná zklamání. Komorná, které princezna důvěřovala ji zradí a z princezny se stane husopaska. Věrná láska nakonec překoná všechny nástrahy, princ najde skutečnou princeznu a zlá komorná je potrestána. (oficiální text distributora)

Recenze (57)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Škoda... Pohádkla měla od začátku docela pěkně "našlápnuto", leč s každou přibývající minutou to šlo z kopce... Dalo by se říci, že ji zachránila česká účast - dvojice Morávková - Kuklová se velmi zdařila. To se však nedá říci o německých hercích, především o představiteli mladého prince. I celková zápletka působila až moc naivně, jednoduše, ... Pár scén, jakoby bylo nedomyšlených, ukvapených, ... Pohádka však měla určitou "pohádkovou atmosféru" a 50% si zaslouží. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Trochu překvapivé prohození rolí mezi Kuklovou a Morávkovou. dalo by se čekat, že dana Morávková po svých nesčetných záporných rolí se nebude do role favoritky hodit, ale to si já rozhodně nemyslím, je to dobrá a zkušená herečka a ví co jak zahrát. Bohužel, pohádka postrádá šmrnc a dobrý scénář. Dělá to na mě dojem na rychlo natočené pohádky......málo propracované. Bohužel :( ()

Reklama

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Filmová představitelka Princezny Husopasky, herečka Dana Morávková, která se jako vypravěčka vrací k této klasické pohádce a v plné kráse se, také představí Michaela Kukulová. Dílo je ovšem nemastné - neslané. I když je z díla bratří Grimmů. Takže trošinku slabota, ovšem jsou horší pohádkové braky.. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní a kladné role pohádkové princezny Danu Morávkovou, která vypadá opravdu podivně usedle už v mladých letech a navíc mizerně hraje, to nemohlo dopadnout dobře. I když trochu chápu, proč si němečtí autoři vybrali právě ji, je to takový ten přesný oblíbený prototyp rakouské selky, jakých jsou tucty v tamních béčkových krimiseriálech , jen jí navléct kroj. Ještě větší chybou pak bylo obsadit do negativní protirole "Jasněnku" Michaelu Kuklovou. Ač se snaží záporačku hrát sebeděsivěji (poprava koně), stejně jí člověk v duchu fandí víc, než hodné princezně, už jen proto, že hraje líp a sluší jí to. Princ je navíc nijaké vycmrdlé individuum a i příběh je poněkud postavený na hlavu (ač vím, že jde o pohádkovou klasiku, prostě nevěřím tomu, že by královna poslala svou dceru pouze v doprovodu stejně bezbranné nevlastní sestry a šmaťchavého sluhy na tak dalekou a komplikovanou cestu za ženichem). Takže z celé pohádky mě zaujala jen poněkud morbidní useknutá mluvící koňská hlava a královna matka s kapkami krve na šátku, ta působila jediná přesvědčivě. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaký ten pátek, co jsem se díval na pohádky, ale ani v dětství jsem z nich nebyl nikterak „odvařený“ a dával přednost čtení knížek. Přece jenom musím uznat, že tahle patří mezi ty slabší, ale zas na druhou stranu je mnohem snesitelnější než ty novodobé kraviny. Triky na tehdejší dobu s trochou fantasie ušli, herecké výkony západních herců prachbídné a tak jediné co stojí za pozornost je lehce morbidní příběh a pak výkon + vzhled dua Morávková – Kuklová. Zvláště druhou jmenovanou mám rád hlavně v záporných rolích. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Německý název filmu je Die Geschichte von der Gänseprinzessin und ihrem treuen Pferd Falada, což lze přeložit jako "Příběh o husách, princezně a koni Faladovi". (Janek2002)
  • Natáčení probíhalo na hradech Falkenstein a Schönfels. (Janek2002)

Reklama

Reklama