Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm dětí je někdy na jednoho rodiče příliš. Britský film natočený podle skutečného životního příběhu. Maggi Jacksonová má šest dětí a na jejich je výchovu úplně sama. Není divu, že někdy je toho na ni příliš. Její tři dospívající dcery jsou takzvaně normální, chlapci mají určité potíže. Pětiletý Curtis je autista, alergický na spoustu věcí, zejména na šaty a na červenou barvu. Dvanáctiletý Christopher trpí Aspergerovým syndromem, takže nechápe přenesené výrazy a vše mu musí být sdělováno přímočaře. Osmiletý hyperaktivní Davey vyžaduje neustálou pozornost a pokud ji nemá, chová se velmi agresivně. Vánoce jsou pro ně obdobím katastrof, k nimž dochází doma i na návštěvách. I ostatní svátky představují pro rodinu specifické problémy. Jedním z mála, kdo má pro jejich nevšední životní styl pochopení, je sympatický školník. Obrátí se s jeho pomocí věci k lepšímu? Můžou být všichni šťastní i navzdory nepřízni osudu?
Film vychází ze skutečného životního příběhu Angličanky Jacqui Jacksonové. Tvůrcům se podařilo dramatickou formou ukázat, s čím vším se musela vypořádat a jak vypadá soužití s autisty. Děj nahlíží do každodenního života rodiny v průběhu jednoho roku. Trable střídají četné vtipné momenty, odlišnost je zdrojem nedorozumění ale i humoru. Helena Bonham Carterová přesvědčivě zahrála oddanou matku, která se snaží vše řešit s pochopením a úsměvem. Prvotní inspirací pro film byl dokument BBC Moje rodina a autismus z roku 2003, jenž zachycuje skutečný život rodiny Jacksonových. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pořádné šlápnutí vedle. Příběh matky věčné oběti zcela deklasuje odbornou pomoc lidem stiženým pervazivní vývojovou poruchou a na piedestal staví pochybné guru mateřství, navíc totálně ignorantským způsobem bez kouska tvůrčího ducha. Děti představující nemocné chlapce toto postižení asi neviděly ani na obrázcích, jinak si nedovedu vysvětlit tu strašlivou bídu s jakou se svých rolí zhostily. Plochý příběh téhle guru matky má asi vyznívat optimisticky a nadějně, nu na mě působil spíš jako pár epizod ze života jedné hloupé životem s odlišnými dětmi unavené nány, což asi nebyl záměr tvůrců tohoto snímku, protože skutečný život Jacqui Jacksonové možná je o něčem jiném, budu se muset podívat na onen dokument uvedený v obsahu. Můj čtvrtý film v řadě o této problematice šel zcela mimo mě, a to jsem od něj čekal hodně, protože řekněme vícenásobný autismus pro mne není jen něco, co znám z doslechu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se moc těšila už kvůli milované Heleně Bonham Carter a nakonec jsem vůbec nevěděla, co si mám o tom filmu myslet. Přišlo mi to jako filmový dokument a Helena mi přišla opravdová, jakoby to vůbec nebyla herečka, ale vážně máma sedmi dětí, z toho tří chlapců, kteří byli jedineční. Byl to odraz reálného světa a režisér se s tím vypořádal skvěle. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Děj není nijak složitý, ale výsledek přesto velmi milý. Nevěděl jsem do čeho jdu, avšak je to vážně moc příjemný Tv film, který je prostě ''opravdový''. Nenajdete v něm předramatizované, nucené či sentimentální scény. Prostě Vám ukáže, jak netradiční život u někoho může vypadat a za to mu i v hodnocení přilepším! Protože jinak film své chyby má - uživatel boombang to přesně vystihl.. Nedozvíme se zde o zázemí rodiny, u filmu jsem si neustále říkal, kde berou peníze, co se stalo s manželem atd. Takže film spíše kolísá mezi 3 a 4*, přesto dávám lepší hodnocení. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ono se stačí mrknout na poster, přečíst si obsah a máme jasno - Helena Bonham Carter jako matka šesti dětí - 3 z dětí s poruchami autistického spektra. Helenka je milá, vlídná, trpělivá, chápavá, prostě úžasná baba a většinou má i takové role. Filmy, kde hraje, jsou výborné. Byť je Báječná sedmička film televizní, není to až tak znát, resp. televizní je to především svojí komorností. Nebylo to nijak srdceryvné a melodramatické, vydírající. Bylo to normální a velmi dobré. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Krásná a okouzlující Helena ve filmu o dětech a lidech, kteří jsou "jiní". Jejich odlišnost je zde předvedena téměř precizně a s laskavým humorem, ale jinak je tento film trošku povrchní. O zázemí rodiny se totiž divák moc nedozví, tj. třeba, zda a kde matka pracuje, kam vlastně zmizel otec atd. Ale to je jen malá vada na kráse tohoto filmíku. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu byla u dětských herců coby jejich křestní jména použita jejich druhá jména. (..Lucas..)

Reklama

Reklama