Reklama

Reklama

Sherlock - Série 3

(série)
Krimi / Mysteriózní / Drama
Velká Británie, 2014, 4 h 30 min (Minutáž: 90 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Po dvou letech nepřítomnosti vychází „mrtvý“ Sherlock Holmes z úkrytu a žádá Watsona o pomoc s řešením tří zamotaných a nebezpečných případů. (Netflix)

Recenze (42)

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série se od prvních dvou odlišuje v určitých směrech (přišlo mi, že chování Sherlocka se (místy) trochu vymklo konceptu prvních dvou sérií, a celkově konec nebyl taková facka, jak v dřívějších případech. Pravda, u "Znamení tří" jsem se nasmál asi nejvíc, ze všech dosavadních dílů, ale i tak, to z třetí série nedělá kvalitně něco na vyšší úrovni. Dvojku už tvůrci asi nepřekonají. Uvidíme, co čtvrtá série. P.S. Dovětek v podobě Přízračné nevěsty byl geniální, ale rozuzlením (jak už sem psal) nijak zvlášť fackoidní. Bohužel. Třetí sérii vidím jako mírné zklamání, ale jako stále kvalitní podívanou. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvé dve epizódy boli dosť komediálne, príbeh bol hlavne o vzťahoch postáv a zločiny sa odsunuli na druhú koľaj. 3. epizóda ale priniesla príbeh, v ktorom sa spojili zločiny a príbehy postáv do jedného výborného celku, pri ktorom ma niekedy dokonca mrazilo. Je mi však ľúto, že sme si nového záporáka nemohli užiť viac. Herci sú stále výborní (aj hlavní, aj vedľajší), príbehy zaujímavé a hudba perfektná. To znamená, že 3. séria Sherlocka si kvalitu prvých dvoch zachovala, ale príbehy sú už viac opulentnejšie. Ja by som v 4. sérii ocenil práve preto návrat ku koreňom, ale to sa zrejme kvôli návratu Moriartyho nestane. P.S.: Dúfam, že sa Moriarty vráti iba ako nejaká aplikácia alebo niečo také, lebo ak nie, tak finále druhej série fakt nemalo zmysel. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série je sice kvalitou vyrovnanější než ta předchozí, ale bohužel nedosahuje kvalit té první. A s přihlédnutím k s02e01 vlastně ani té druhé. Celý seriál se začíná vydávat směrem dolu, kam ho táhne Moffatovo rostoucí ego a pocit vlastní geniality, které způsobují, že se všechno začíná točit kolem postav, které existují ve vakuu - není kolem nich žádný zajímavý příběh, případ, drama. Ze seriálu se tak začíná pomalu stávat tak trochu masturbace postavami - hele, tady je Sherlock, hraje ho Cumberbatch, to máte rádi, ne? A Watson v podání Freemana, koukejte, slintejte, koukejte... nehledejte žádnej příběh, o detektivování tu přece vůbec nejde, hele, Cumberbatch! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme ide o najslabšiu sériu celého seriálu, a môže za to asi prostredná časť. Mierne sklamanie ale súvisí s vysoko nastavenou latkou prvých dvoch sérií a zároveň aj s tým, že moment prekvapenia je už dávno preč a tvorcovia sa museli spoliehať čisto už iba na príťažlivosť prípadov. Každopádne rozhodne tretia séria stála za pozornosť a aj za opätovné pozretie, ktoré celkový dojem vylepšilo. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nakonec za čtyři. Sherlock možná přežil pád ze střechy, ale tak trochu zabil kvalitu scénáře. Není to sice v žádném případě nějaký průser, ale oproti geniálním prvním dvěma řadám to dost zaostává. První dva díly dost průměrné, závěr opět skvělý. Jsem teda dost zvědavý na poslední čtvrtou sérii. 70%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Táto epizóda obsahuje niekoľko referencií na film Temný Rytier (2008): v úvodnej scéne majú lupiči masky, aké pri krádežiach nosili kumpáni záporáka Jokera, veliteľ Sholto má spálenú polovicu tela na štýl Harveyho Denta a v scéne na lavičke Sherlock nečakane zmizne priamo uprostred rozhovoru, presne tak ako to je zvykom pre superhrdinu Batmana. (Phosphorus)
  • Mezi Wi-Fi sítěmi, dostupnými v blízkosti bytu Sherlocka Holmese (Benedict Cumberbatch), je vidět i síť s českým názvem "webchodit". (hypo97)
  • Název epizody The Sign of Three (Znamení tří) je inspirován názvem novely sira Arthura Conana Doyla "The Sign of Four" ("Znamení čtyř", česky také jako "Podpis čtyř"). (Anyk)

Reklama

Reklama