Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

hallelluja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Amanda je nepochybne prudko pozitívna osoba, čo z nej ale robí veľmi slabú herečku. Vďaka dobráckeho ksichtu, nekontrolovanej mimike a celkovo spôsobom, akým sa pohybuje, je všetkým možným len nie trénovanou nájomnou vrahyňou, ktorej pracovným nástrojom má byť o.i. poker face. A nekritický fanúšik môjho typu narazil na svoj tolerančný limit - Mary musí preč... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Hlavní pozitivem je to, že nás konečně opustila paní Watsonová, jejíž účast byla v seriálu tak nějak navíc. Celkově se jedná o výrazně méně zajímavou epizodu, než bývá seriálový standard, na které jsem býval zvyklý. Sherlock bleskurychle vyřeší jeden velmi pěkný případ a zbytek se bohužel opět věnuje minulosti paní Watsonové, která mě absolutně nezajímá, abych byl upřímný. Dalším negativem pro mě bylo vylíhnuté dítě, které bude zřejmě spíše přítěží. Nelíbil se mi ani naprostý přehršel komunikačních zařízeních, která nám všem byla ukázána. V příštím díle se evidentně najde Bilbo Pytlík tu květinkovou paní z autobusu a bude opět šťastný. Závěr dílu byl poté poměrně o ničem. Na Sharlocka jsem se moc těšil, takže jsem si užíval jenom samotného pohledu na něj. Nicméně, musím prostě uznat, že tento díl stál dost za hovno. Budu pevně doufat, že si v tom nacházejícím podstatně vylepší reputaci. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže se vracíme k postavě, kterou vlastně nikdo nemá rád, abysme sledovali celej díl jen o ní a její minulosti, která vlastně nikoho nezajímá, abysme se dostali k závěru, který je až moc samoúčelnej a zjevně určenej k tomu poslat nás do další vztahové krize. Což je všechno co dostanete výměnou za to, že tu opět není žádný zajímavý případ k řešení. Upřímně? Autorská ego-masturbace nad postavami a jejich vztahy a totální rezignace na příběh už posunula celý seriál do stavu, kdy mě naprosto nezajímá, co se se kterou z těch postav stane (což je důvod, proč na mě tenhle díl ani nijak nepůsobí, protože je celý zjevně stavěný jako hrozně dramatická "předehra" k hrozně lacině dramaticky pojmenovanému poslednímu dílu). Je to hrozná škoda, protože na začátku byl Sherlock fakt excelenentní záležitost, ale její downtrend jí už poslal do míst, která bych s klidem označil za "podprůměrná". ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock se vrací s kvalitním obsazením, hláškami a ve standardně kvalitní formě, ale také s nezajímavým a zbytečně zamotaným případem, jehož závěrečné rozuzlení vychází na prázdno. Silný základ to stále má, avšak šarm a švih prvních řad jakoby se pomaličku vytrácel. Více na Věčnýkritik.cz ()

Thommie 

všechny recenze uživatele

To, že nastává problém, je zřejmé už z traileru při "Something's coming", což je hláška, kterou používají filmaři v momentě, kdy rozhodně "Nothing's coming". A taky že jo. Naprosto zbytečný díl vezoucí se na vrstvě šlehačky první a druhé řady a je to nuda jak cyp. Tohle je problém, kdy se začne stereotyp seriálu využívat moc brzo a nikomu z tvůrců nedochází, že kvůli tomuhle se na Sherlocka fakt nedíváme. Spoiler: Jedno pozitivum tenhle díl má a sice, že nás zbavil Mary. Aspoň doufám. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama