Reklama

Reklama

Black Rock Shooter

  • Japonsko ブラック★ロックシューター

Obsahy(1)

Hneď v prvý deň nástupu do novej školy zaujme Kuroi Mato jedna jej spolužiačka. Aj keď je Takanashi Yomi oproti naivnej Mato dospelejšia a úplne odlišná, tak časom, ktorý strávili spolu, sa z nich stavajú dobré kamarátky. Ale ako postupujú do ďalšieho ročníka, sú zaradené do odlišných tried. Tak nastáva medzi nimi odlúčenie, ktoré vrcholí zmiznutím Yomi. Medzitým, niekde v inom svete, stoja proti sebe dve mladé dievčatá. Jedna drží v rukách obrovskú kosu - Dead Master, druhej žiari v očiach modrý plameň - BLACK ROCK SHOOTER. Súboj na život a na smrť môže začať.. (Trip)

(více)

Recenze (10)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Působivý a smutný příběh o žárlivosti a křehkém přátelství mezi dvěma dívkami, prokládaný alegorickými, poetickými a velice efektními souboji. Každý si pamatuje, co se mu honilo hlavou jako teen-agerovi, a kdo ne, tomu tento film s lehkým píchnutím u srdce polozapomenuté pocity připomene. Krátké, výstižné, kouzelné a k zamyšlení. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznala, až do této chvíle jsem o něčem zvaném "Black Rock Shooter" neměla ani tušení - sice jsem viděl plno fanartů, ale příběh za nimi (pokud tam nějaký je) mi byl utajen. Myslela jsem si, že Black Rock Shooter je holčička-bijec. Prostě v tom svém temném a zaprášeném světě bojuje a bojuje a akce tu přítomná je. Teď mi příjde, že Black Rock Shooter je holčička, která zachraňuje zamidrákované přítelkyně Mato z toho krásně zaprášeného světa, kde podlahy mají šachovnicový vzor. Nebavíš se se mnou pořádně? Mizim a budu dělat problémy. Jednu zachrání, druhá najednou není středem rozhovoru, tak jde tu máme otevřený konec, kde určitě také bude dělat bordel. No, promiňte, tohle fakt ne. Sebestředné malé holčičky nemusím. Kdyby to nechali jen na akci, kdyby se ani tak nějak nepokoušeli vysvětli proč holka bojuje, vždyť je to jen OVA, kdo to po nich chtěl, tak by to bylo fajn. Jen ukázat Black Rock Shooter v akci a tak nějak konec, který tam byl, prostě ať si diváci domyslí. Proč to ukazovat takhle s jejich středoškolskými léty? Děsná škoda, protože to určitě má v sobě víc "drama", než nám to ukázalo. Navíc, a nevím proč, mi dost chyběl opening... ()

Reklama

Sakikura 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla dříve než seriál a i tak si u mě trhnul lepší hodnocení. Grafika byla už o mnoho lepší stejně jako souboje, které byly hezky dynamické. Děj se vzhledem ke katastrofální hysterii v seriálu taky malinko zlepšil. Díky bohu se tady už tolik nekecá, ale naivní dialogy dvou holčiček nadále zůstaly. Školkařský přístup k přátelství taky. Ne ona prostě nemůže přidat do party taky někoho jiného, to za sebou radši nechá černou clonu a jde dělat scény do jiného světa, kde mimochodem královsky zmlátí tu ,,mrchu,, která si dovolila nebavit se jenom s ní. Příběh teda stejná pitomost, ale grafika a to, že si aspoň daly pořádně do držky u mě zvítězily. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle anime jsem zcela nepochopil, jak ho mám brát. Zda to brát v přeneseném slova smyslu nebo něco nadpřirozeného. Jasně to tam řečené není. Každopádně na příběh jako takový se celkem příjemně kouká, ale není ničím extra dramatickým. Animace i hudba je také příjemná. No každopádně asi pořádně pochopim, až shlédnu seriál, ale jak tu bylo už psáno, tenhle úvod nebyl zrovna moc povedenej, aby člověk nějak extra upoutal - i když kdo ví, třeba to byl záměr, jak člověka upoutat, aby si pustil i další část. ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film vcelku o ničem - nic proti vágnosti vyústění, ale potenciál byl mnohem větší. Jako pilot Black Rock Shooter selhává také, protože nedovede ani moc "nalákat", aby se člověk zajímal, co bude dál. Jeden z případů, kde cesta jako taková byla zajímavější než ohlédnutí se za ní zpětně. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama