Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (978)

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Ako sa stretnú na lúke a potom sa rozídu v pokoji medzitým rodina. A rodina a rodina ! Rodina je to najdôležitejšie to je dôležité, to a sloboda. Tak ako nie je káva bez kofeínu kávou, pivo bez alkoholu pivom tak nie je príbeh bez deja príbehom a upíri bez krvi upírmi. Neuveriteľne vyprázdnený septik...všetci vieme, že je to na hovno a predsa to nesmrdí. 1/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

X- Men, kde je Profesorom X Pattinson a Wolverinom Lautner(chápeme, problém, však?) versus bratranec Draculu z Van Helsinga( už nikdy nepoviem, že Roxburgh prehrával:). Film tak dobrý ako mu to predloha, cieľovka a Taylor Lautner dovolia.Nebyť záverečného podrazu na diváka dal by som aj Guilty Pleasure piatu*:) P.S. Twilight ma (až na štvorku) nebavil ale ani mi nevadil(až na dvojku). ()

Reklama

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč je to rozděleno na dva díly. A jo, vlastně chápu, prachy jsou prachy. Oba filmy jsou utahané, vleklé a do dvou hodin by se daly zhustit úúúúplně v klidu. Trochu mi taky vadilo to umělohmotné bejby - copak nešlo udělat nějak přirozeněji? O Kristen Stewart, která snad už neumí pusu vůbec dovřít, se raději nebudu zmiňovat, jen řeknu, že jakmile se přeměnila na vempájrku, tak mi vadila ze všech filmů asi nejmíň. Jo a ještě něco -to byl opravdu Patizón zvolen nejvíc sexy mužem planety? Brrr.... ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $292,324,737Tržby Celosvetovo $829,685,377Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,164,082 //počet predaných kusov 1,189,300Tržby za predaj DVD v USA $75,210,366 //počet predaných kusov 4,415,777║ strašné ale tak hrôzostrašné že niečo takéto vôbec kedy vzniklo, prvá hodinka filmu vrcholovo smiešny otras ako na daný slušný rozpočet, som sa z tých trikov kde zrýchlenie rozmazano bežia, skáču, kde pribehnú počítačovo animovaný ozrutný vlci dostával nechcene na samé dno údesu a zhrozenia čo a ako povrchne kŕčovito dokážu ešte dnes podávať divákovi film, či príbeh, triky, rovnako tak opäť zaujmú herecké telenovelové výkony, rovnako tak povrchne vyznie aj záverečná bitka ktorá aspoň nenudí ale skôr od údivu zo súbojov príde táto mela vlkov, upírov proti zlým upírom akurát tan nechcene komicky laxná, scenáristické vákuum ostáva pravidlom aj v záverečnom diely, takže až na prvý stráviteľný diel sa to nevymaní už zo stanovenej povrchnej dejovej tradície, čím si táto sága vydobila nálepku najhoršej filmovej série v celej histórii kinematografie /10%/ ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc zbytečný byl předchozí díl (v rámci série - o celkové zbytečnosti netřeba mluvit, ta je jasně definovaná už samotnou zápletkou), se zde tvůrci přeci jen blýskli a vysypali z kapes poslední zajímavé drobky. Condom mě přesvědčil, že umí natočit i strhující akčňák. Říkám si, jaká škoda, že kvůli několika skvělým scénám finálního zápasu mezi rodinami upírů musel člověk přetrpět několik hodin koncentrované nudy, trapnosti a dalších cílovému diváku poplatných (příšerných) momentů. Beru, že film je pro mladý, beru, že jde hlavně o lásku, to já všechno fakt beru, ale jsem přesvědčený, že to vše mohlo jít natočit úplně jinak a především s jinými herci. Také nerozumím tomu, proč se Rozbřesk trhal na dva díly. Samozřejmě, že chtějí z těch dětí vyrvat jen další prachy, ale to rozdélení je jinak naprosto zbytečné . Tady se paní Majerová moc nepředvedla. V první části se jen stará Bela provdá za Edu Kolína a on ji napustí. Dvakrát. To by snad šlo sdělit jen nějakou formou předmluvy, nač dvouhodinový film. Naštěstí v této druhé části se přeci jen už něco dělo. Navíc se v půlce přestalo hrát na ten tvajlajtový desén a přistoupilo se na trochu jiná pravidla. Po xmenovsku se strhla velkolepá bitva, která za to prostě stála. Přál bych vám ovšem ten stejný zážitek z kina plného mladých dívek. Stará Bela se pár hodin po překotném porodu vilně přitulila k Edovi a hledištěm kina zašumělo jemné áááách a jůůůůů. Bylo to až k neuvěření. Kdyby mi to někdo vyprávěl, myslel bych, že přehání. Když došlo na trhání hlav a párání lidí vlky, pomyslel jsem na ty vzdychající dívenky a říkal si v duchu: ta vás vypekla, ta Majerová, co? Ještěže tam Condom nedal cákající hektolitry krve, to si už nedovedu představit, co by to s cílovým divákem udělalo. Hlavní zástupce těch zlých upírů Aro Volturi byl vynikající. A některé upírky byly děsně sexy. Hlavní herecký trojúhelník mě nutil odvracet zrak. Rychlá kadence na sebe vrstvených nelogismů mi nedá dodnes spát. Kdyby se prostě tvůrci vykašlali na ten komerční styl a jeden velký sladkobol a udělali z toho nabušený gothic nářez s temnou hudbou od začátku do konce a bez přítomnosti dětí, byla by to po celou dobu bezva podívaná a v kině by hned bylo i více místa. Takhle narvané kino jsem zažil pouze jednou a to na Avatarovi. Tato skutečnost je též až k neuvěření. Čtyři hvězdy v rámci tvajlajtu, dvě v rámci filmů jako takových. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • S prvními oficiálními fotkami Renesmee (Mackenzie Foy) vznikl její fanouškovský tábor (tzv. Team Renesmee), jehož hlavní zábavou byly úvahy zda a kdy se malá upírka dá dohromady s vlkodlakem Jacobem (Taylor Lautner). (Sufferer)
  • Natáčení prvního a druhého dílu probíhalo zároveň. Začalo 1. listopadu 2010 a skončilo 15. dubna 2011, a to v Baton Rouge v Louisianě, Riu de Janiero v Brazílii a také ve Vancouveru v Kanadě. (Verunka1995)
  • V domnění, že se k roli Edwarda už nebude muset nikdy vracet, si Robert Pattinson nechal ostříhat vlasy. Protože však režisér nebyl spokojený s některými scénami a došlo na dotáčky, musel herec přetáčet několik scén s parukou. (Wade)

Reklama

Reklama