Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 1

Recenze (980)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Opět nadhodnocuji, zaprvé abych trochu zvrátila zvrácené hodnocení místních zvrácených uživatelů, zadruhé že hodnotím film z pohledu ataptace knihy a jako bonus možná Skrka a Kubrickona trefí šlak :-) Tak a po krátkém úvodu se dostávám ke spoilerovému hodnocení. Musím říct, že prvních deset minut byl fakt vopruz. Začínat film tím, že se hned začnou líbat, říkat si klišé atd mě nenadchl, ovšem navazuje to hned na první film tak to asi logiku dává. Taktéž jak se tu mnohkrát zmínilo - počítačové efekty - byly na úrovni roku 1997. Bellyn hon na člověka se tak víc podobá Samařinýmu výlezu ze studně a to, že film není pro náctileté holčičky se tvůrci snaží dokázat odvážnějším sexem, kde ovšem figuruje hlavně odulý Patizón. A co maj proboha pořád s těma vlasama? Ovšem tady se asi výčet negativ zastavuje. Jako čtenář musím pochválit opravdu zdařilý výcuc důležitých událostí a nikde zmíněné "tlachání o ničem " mi nepřišlo přítomné. Moc se mi líbilo předvádění upírských schopností, které zdaleka předčily očekávání z trailerů. Ví se o mě, že si v každém filmu najdu nějakého miláčka a i tady se tak stalo :-D Benjamin mě totálně dostal a jeho charisma (a krásná tvářička) tvoří polovinu filmu. Tu druhou si zase pro sebe strhl Garret. Jeho hláška: "červenopláštníci už jdou, červenopláštníci už jdou" považuju za geniální a nejrealističtěji prohlášenou věc, co ve filmu zazněla. Možná i proto, že kdybych stála v podobné situaci, pobrukovala bych si něco podobného. O jistý druh kruté zábavy se postará i Stefan s Vladimirem, zvlášť když vidíte jejich nadšené tváře hledící do vřavy létajících utrhaných hlav. I když jsem původně litovala, že se boj odehrává pouze v Alicině vizi, nakonec jsem byla ráda. Pohled na mrtvoly mých oblíbených postav se mi ani za mák nelíbil, zvlášť když umírali ve svých zvířecích podobách. Navíc vize byla krásně zpracovaná a plynule navázala na realitu, takže tohle se opravud povedlo. Závěr přeslazený, ale tak to má být. Co mě teda znechutilo byla postava dospělé Renesmé. Něco tak umělého snad někdo animoval v DOSu. Titulky završily několikaletou pouť asi nejkontroverzější romancí, která mě proti mé vůli přeci jen dostala. Twilight mám ráda hlavně kvůli vedlejším postavám (a Jacobovi), (navíc prostě miluju tu severoamerickou krajinu) má nenávist k Belle a Edwardovi trvá :-D ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejsnesitelnější díl z celé série, kterému se dokonce daří vzbudit určitý druh nostalgie - vše zůstává při starém - plytký děj, hloupé dialogy, trashové scény a CGI bordel kam jen lidské oko dohlédne, ale tentokrát tvůrci příjemně překvapili nadhledem a snahou vykřesat z předlohy alespoň tu jednu akčnější scénu, kdy nezůstane ani jedno oko suché. Liché díly přeci jen z celé ságy kvalitativně vyčnívají. Pokud by tento díl měl zůstat v červených číslech, asi bych mu to za zlé neměl. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Ale jo, až se mi chce říct, že to za to stálo, všechno tohle absolvovat. (No, pustit si znovu tři prostřední díly, asi bych si za to tvrzení dal facku, ale...) Velký překvápko! Docela svižný dílko, Jacob a Bella snesitelní, proti příběhu nic nemám a romanťáren tentokrát tak akorát. Kazily to jen slabší triky, Edward se svejma ichtylníma ksichtama a pár trapnejch situací a dialogů. Možná jsem samým překvapením přihodil hvězdičku navíc, ale nevadí, aspoň to trochu vyváží to umělý podhodnocování haterů týhle série. (Proč na to vlastně choděj?) ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Bill Condon bol vlastne dobrou voľbou pre posledný dvojdiel Twilight, aj jeho zásluhou je finále vlastne relatívne dôstojnou bodkou s divácky najvďaćnejšou scénou celej ságy (zaver) Podľa očakávania však zlyháva vo všetkom čo Condon ovplyvniť nemohol - nezmyselný dej či dialógy pri ktorých sa ani nie je možné diviť hercom, že hrajú, tak ako to hrajú. Najviac však zamrzí hlavne to, že navzdory všetkému sa ani v poslednom dieli nič významné neudeje a určite nič čo by obhájilo vznik až piatich filmov. Možno keby príbeh Meyerová posúvala úplne iným smerom a potenciál na niečo viac by nenaznačila až v úplnom závere, výsledok by nemusel byť až tak sterilnou a neškodnou záležitosťou. A síce si stojím za tým, že až takú kritiku si celá sága nezaslúži, ale chválu rozhodne tiež nie. ()

Cervenak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak, máme to za sebou. Skončila sága o prázdnych zápletkách, bezduchom zízaní, strašných hereckých výkonoch, shirtless chlapcoch, jednej večne pootvorenej hube, nezmyselnom pobehovaní po lesoch a odporných digitálnych efektoch. Videl som to celé, pretože mám dostatok voľného času a o taký "fenomén" sa jednoducho medzi ľuďmi, čo sami tvoria a píšu o filmoch, treba zaujímať. Hodnotil som rôzne, nakoniec si dovolím udeliť celkový záverečný ODPAD, hoci posledný diel vlastne nie je najhorší. V každom prípade môžem teraz kvalifikovane nenávidieť a pohŕdať. Celá "sága" predstavuje exemplárny príklad "úspešnej sračky", určenej pre ten najpodradnejší divácky hmyz bez štipky vkusu, racionálneho uvažovania či aspoň zdravého nadhľadu. Najviac ma irituje, že pani Štefánia (oddaná mormonka) napísala celú story ako alegóriu na vstup do náboženskej sekty a ani sa to nesnažila veľmi zamaskovať. Ústredná tupaňa, ktorá nemá žiadny talent, žiadne vzdelanie, žiadne koníčky a žiadne ambície (perfektný role model pre generáciu dnešných dorastkýň), túži len po tom, aby vstúpila do sekty a otehotnela od prominentného predstaviteľa tohto spolku. Samozrejme, on trvá na tom, aby zostala pannou až do svadby. Ona preto koketuje s inou, menej radikálnou sektou a zmieta sa v samovražedných melanchóliách, ktorými vydiera svojho vyvoleného, aby jej konečne vybavil vstup a oplodnil ju. On to teda nakoniec urobí a pár pod dohľadom sekty splodí dieťa, ktoré je výnimočné (Mesiáš alebo Antikrist, záleží na uhle pohľadu). Finálna časť v tejto schéme pokračuje - len čo pár splodí dieťa, sekta (ktorej spôsob získavania finančných prostriedkov zostáva záhadou) im daruje luxusne zariadený dom, ktorý je samozrejme niekde v lesoch, teda pokračuje izolácia členov sekty pred "normálnou" spoločnosťou (v poslednej časti už sa hlavné postavy vôbec nestýkajú s okolitým svetom, výnimkou je krátky kontakt s otcom). On musí svojej drahej vysvetliť, že zvieracie obete sú prípustné, ľudské iba u cool známych zo zahraničia. Následne dochádza ku konfliktu medzi miestnou pobočkou a zahraničným ústredím kultu. Chvíľu to speje ku schizme a krvavému konfliktu, ale keďže v celej ságe nikdy nedošlo k ničomu dramatickejšiemu, ako je pád z motorky, i to záverečné trhanie hláv (musím uznať, že celkom zábavné) je zamietnuté pod koberec a všetko končí šťastne. Ústredné postavy môžu spokojne čakať, kým ich nevyzdvihnú ich dávni mimozemskí predkovia. V možnom pokračovaní by mohli členov sekty prenasledovať "bezverci" a patriarcha by v obkľúčení rozhodol o hromadnej samovražde - to jediné tomu chýba k dokonalosti. Peklo pekelné, s ktorým bojovali niekoľkí solídni režiséri, no dosiahli maximálne remízu. Jediný prínos týchto piatich filmov sú kvalitné soundtracky, hlavne ten Desplatov sa vydaril. Zbohom a neďakujem! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Během natáčení ságy se Kristen Stewart (Bella) a Robert Pattinson (Edward) stali partnery. Před začátkem propagace tohoto filmu se ale rozešli a společnost Summit musela pro vystresované fanynky vydat oficiální prohlášení, že tato skutečnost nijak propagaci neohrozí. (kklepkaa)
  • Ve filmu můžeme vidět postavu jménem Amun (Omar Metwally), který je dle mytologie série nejstarším upírem na světě. Stal se nesmrtelným ve svém rodném Egyptě přibližně v roce 2500 před Kristem. (Nick321)

Reklama

Reklama