Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 2

Recenze (980)

monolog 

všechny recenze uživatele

Oproti všem předchozím dílům je to docela i stravitelné. I tak ale hodně podprůměrné a ne zrovna něco, co chci vidět znovu. Fascinuje mě, jaký z toho vznikl kult. Lidé asi potřebují něčemu věřit a jestli i v cizině je stejný bordel jako tady, tak se není co divit, že se chytají každého Schwarzenstébla. Ve výsledku je to vlastně jedno, najdi totiž stéblo v kupce slámy. Děj filmu, no aspoň se tu něco děje. Není to jen plácání hloupé neschopné nanynky mezi dvěma metrosexuály nulové inteligence, jako dříve. Tedy ne pouze. Navíc nanynky neschopné, nehezké a totálně jakoby pořád mimo-sjeté. Šerednější jak deBELLA je už jen to její nechutný digitální děcko. Bylo mi řečeno, že tento díl je prý spíš pro chlapy, že se skoro v celé knížce bojovalo a bude to masakr... Finální bitva mi opravdu vzala dech, přestože se z hodiny scvrkla na cca 20 minut. Je vtipné, že štít, který může fungovat jen pokud je v klidu, se vrhne do největší bitky a neustále ho někdo vyrušuje, takže nemůže pracovat jak má. Je vtipné, že generál se nechá zabít jako první, asi že už se na to svoje vojsko nemohl dívat. Je vtipné, že zbraně/schopnosti, které fungují ve velkém měřítku, pořádném rozptylu a na velkou vzdálenost používají všichni až v boji muže proti muži... Je vtipné, že se všichni mlátí hlava nehlava, bez jakékoliv taktiky... Po tolika staletích existence by upírští vládci mohli přijít na něco lepšího, než je hodit všechny do mixéru a počkat, co vzejde... Ale nešť! Je to slátanina pro ženský, který jsou v hlavě pořád malý naivní holčičky. A to je dneska skoro každá. Má to šokovat zabitím hlavního hrdiny (protože spousta fenynek uchcává feromony už při pomyšlení na ty nagelovaný blond lokny). Je mi smutno a na blití, čemu dnes lidé říkají zábavné a kultovní. Chtělo by to opět potopu a začít znovu. Tenhle mixér už je totálně zanešenej bordelem a potřebuje umejt... A obávám se, Savo nebude stačit. PS Červeňákovo přirovnání k sektě sedí opravdu dokonale. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Když Jeane Grey konečně dokázala oběvit svou skrytou sílu, kterou samozřejmně použila k ochraně své lásky Logana, a v bitvě proti Erikovy Lensherovy a jeho nohsledům také Ororo Munroe, Kurta Wagnera a Roberta "Bobby" Drakea. Mé náctilété srdíčko opravdu zaplesalo štěstím. Sice jsem po chvilce zjistil, že celá ta (dětsky provedená mela), byl jen trik Carlese Xaviera, ale i tak mi bylo jasné, že ti dobří X-meni zvítězí nad těmi ošklivými a zlými X-meny. A ANO dobře to dopadlo, a já jsem na konci filmu mohl utřít mé uslzené tváře.... ... Počkat........Cože..???...... Tohle nebyl remake na X-men poslední vzdor...??? ... ááááááha......:-( ....tohle byla vlastně Twightlight sága - rozbřesk č.2.. No, takhle jsem to asi vyděl.... tak nějak nemastný neslaný konec. Místo napětí (v knize..ano četl jsem jí) pouhá slaďárna. Z Epické bitvy se stalo dětské hraní s cínovými vojáčky. A to se ani nebudu zniňovat na některými naprosto zbytečnými scénami. Ale to se dalo čekat když někdo z jednoho dělá dvě.. Takže za mě 45% ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto sa cítia starí ľudia, keď náhodou uvidia komiksovky ako X-Men? Čím viac epic sa Twilight sága snaží byť, tým horšie to je. Stephenie Meyer úplne zjavne nedokáže písať koherentný príbeh, je to len séria prúdom vedomia vedenej vaty a improvizácií bez akéhokoľvek hlbšieho previazania. Nič tu nedáva zmysel a finále, ktorá má pompézne ukončiť ságu, je úplne banálne. To, že sa postavy správajú ako banda retardov, je potom už druhoradé. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to. Opět nadhodnocuji, zaprvé abych trochu zvrátila zvrácené hodnocení místních zvrácených uživatelů, zadruhé že hodnotím film z pohledu ataptace knihy a jako bonus možná Skrka a Kubrickona trefí šlak :-) Tak a po krátkém úvodu se dostávám ke spoilerovému hodnocení. Musím říct, že prvních deset minut byl fakt vopruz. Začínat film tím, že se hned začnou líbat, říkat si klišé atd mě nenadchl, ovšem navazuje to hned na první film tak to asi logiku dává. Taktéž jak se tu mnohkrát zmínilo - počítačové efekty - byly na úrovni roku 1997. Bellyn hon na člověka se tak víc podobá Samařinýmu výlezu ze studně a to, že film není pro náctileté holčičky se tvůrci snaží dokázat odvážnějším sexem, kde ovšem figuruje hlavně odulý Patizón. A co maj proboha pořád s těma vlasama? Ovšem tady se asi výčet negativ zastavuje. Jako čtenář musím pochválit opravdu zdařilý výcuc důležitých událostí a nikde zmíněné "tlachání o ničem " mi nepřišlo přítomné. Moc se mi líbilo předvádění upírských schopností, které zdaleka předčily očekávání z trailerů. Ví se o mě, že si v každém filmu najdu nějakého miláčka a i tady se tak stalo :-D Benjamin mě totálně dostal a jeho charisma (a krásná tvářička) tvoří polovinu filmu. Tu druhou si zase pro sebe strhl Garret. Jeho hláška: "červenopláštníci už jdou, červenopláštníci už jdou" považuju za geniální a nejrealističtěji prohlášenou věc, co ve filmu zazněla. Možná i proto, že kdybych stála v podobné situaci, pobrukovala bych si něco podobného. O jistý druh kruté zábavy se postará i Stefan s Vladimirem, zvlášť když vidíte jejich nadšené tváře hledící do vřavy létajících utrhaných hlav. I když jsem původně litovala, že se boj odehrává pouze v Alicině vizi, nakonec jsem byla ráda. Pohled na mrtvoly mých oblíbených postav se mi ani za mák nelíbil, zvlášť když umírali ve svých zvířecích podobách. Navíc vize byla krásně zpracovaná a plynule navázala na realitu, takže tohle se opravud povedlo. Závěr přeslazený, ale tak to má být. Co mě teda znechutilo byla postava dospělé Renesmé. Něco tak umělého snad někdo animoval v DOSu. Titulky završily několikaletou pouť asi nejkontroverzější romancí, která mě proti mé vůli přeci jen dostala. Twilight mám ráda hlavně kvůli vedlejším postavám (a Jacobovi), (navíc prostě miluju tu severoamerickou krajinu) má nenávist k Belle a Edwardovi trvá :-D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak... Druhá polovina první části posledního dílu byla překvapivě fajn, s posledním filmem se ale vrací zpět známé propriety. Scénář je div ne dementní a sune se od ničeho k ničemu skrze sáhodlouhé bezobsažné dialogy a perverzní WTF, herci nemají nejmenší tušení, co se od nich vlastně chce a tak jen bezradně přešlapují nebo postávají v prostoru a vrhají unylé pohledy jeden na druhého, díky čemuž je naprostá většina filmu zoufale statická, po technické stránce je pak film jenom odzívaná rezignace. Triky (a vizuální stránka filmu obecně) jsou místy lehce nadprůměrné (jenže digitální dítě PROČ PROBOHA), místy vyloženě zoufalé a kdokoliv chce přehlížet jejich nikoliv levnost, ale odfláknutost, je buďto slepý, nebo ignorant. Závěrečná bitka (a dokonalý dějový zvrat) jsou jediné momenty, kdy film za něco stojí (absence krve při trhání hlav působí absurdně, ale z logiky mytologie je v pořádku), zbytek je tatáž bezradná slátanina, na kterou jsme zvyklí, tu ve větší míře z Nového měsíce, tu v menší ze Zatmění... A přesně mezi ně také kvalitativně poslední díl patří. Závěrečná restrospektiva a "děkovačka" v průběhu titulků jsou už jen (doufejme) poslední tečkou za uměle vybudovaným fenoménem a snahou vytvořit památný kolos, na nějž ale tahle mormonská agitka nikdy neměla šanci dosáhnout... Burwell se svými hudebními motivy z jedničky opět potěšil... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Tvorcovia uvažovali o využití tretieho rozmeru, no nakoniec z toho zišlo. (Sufferer)
  • Nedlouho před oficiálním představením filmu na Comic-Conu jedna z fanynek ságy zahynula pod koly automobilu. Před prezentací snímku za ni byla držena minuta ticha. (R´Hell)
  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)

Reklama

Reklama