Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 4

Recenze (978)

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejsnesitelnější díl z celé série, kterému se dokonce daří vzbudit určitý druh nostalgie - vše zůstává při starém - plytký děj, hloupé dialogy, trashové scény a CGI bordel kam jen lidské oko dohlédne, ale tentokrát tvůrci příjemně překvapili nadhledem a snahou vykřesat z předlohy alespoň tu jednu akčnější scénu, kdy nezůstane ani jedno oko suché. Liché díly přeci jen z celé ságy kvalitativně vyčnívají. Pokud by tento díl měl zůstat v červených číslech, asi bych mu to za zlé neměl. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, plné sociálních, společenských i kulturních nejistot člověk potřebuje aspoň jednu jedinou. A tady jí máte – tou je, že se buřtík Taylor Lautner do 5 minut zase svlékne :o) A jinak samozřejmě, že podle blábolivé a hloupé literární předlohy nemůže vzniknout nic jiného, než blábolivý a hloupý filmový přepis. Tady by nepomohl ani Chris Nolan za kamerou. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Společně s jedničkou zřejmě nejlepší díl. Má to tah na branku a dobře čitelné charaktery, do kterých jsem se po čtyřech všelijakých dílech začal ve finále alespoň trochu dostávat. Konec se dal očekávat, ale to nic nemění na faktu, že Twilight jako sága měla ke konci možná mírně zlepšující se tendenci, nebo minimálně si tvůrci uvědomili, kam patří. Dali pryč zbytečnou filozofii a rádoby monstrózní mytologii a zaměřili se více na familiérní vztah hrstky upírů v boji proti nadvládě. Snesitelnější, lepší. Občas se dalo pocítit i napětí a to je tedy už hodně co říct. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Takto sa cítia starí ľudia, keď náhodou uvidia komiksovky ako X-Men? Čím viac epic sa Twilight sága snaží byť, tým horšie to je. Stephenie Meyer úplne zjavne nedokáže písať koherentný príbeh, je to len séria prúdom vedomia vedenej vaty a improvizácií bez akéhokoľvek hlbšieho previazania. Nič tu nedáva zmysel a finále, ktorá má pompézne ukončiť ságu, je úplne banálne. To, že sa postavy správajú ako banda retardov, je potom už druhoradé. ()

Ellesime 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu, proč je to rozděleno na dva díly. A jo, vlastně chápu, prachy jsou prachy. Oba filmy jsou utahané, vleklé a do dvou hodin by se daly zhustit úúúúplně v klidu. Trochu mi taky vadilo to umělohmotné bejby - copak nešlo udělat nějak přirozeněji? O Kristen Stewart, která snad už neumí pusu vůbec dovřít, se raději nebudu zmiňovat, jen řeknu, že jakmile se přeměnila na vempájrku, tak mi vadila ze všech filmů asi nejmíň. Jo a ještě něco -to byl opravdu Patizón zvolen nejvíc sexy mužem planety? Brrr.... ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • „Když hrajete nějaký čas stejnou roli, prostě vám dojdou nápady. Máte pocit, že jste na nic a už nevíte, co máte dělat," přiznal Robert Pattinson (Edward) u příležitosti závěru ságy a dodal: „Už nechci dělat filmy pro teenagery." (Sufferer)
  • Závěrečný díl ságy vidělo v českých kinech za první víkend na 215 tisíc diváků, což byl v době uvedení třetí nejlepší výsledek v historii českých kin. (Sekmen)
  • Záver filmu sa líši od toho v knihe spisovateľky Stephenie Meyer. Pre zmenu sa rozhodla samotná spisovateľka spolu so scenáristkou Melissou Rosenberg. Robert Pattinson (Edward Cullen) okomentoval situáciu slovami: „Keď som prvý raz čítal scenár a dostal som sa k tej pasáži, povedal som si 'čo?' a vrátil som sa v čítaní o stranu dozadu". (Sufferer)

Reklama

Reklama