Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 3

Recenze (980)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bože můj.... po první částí posledního dílu jsem byl strašně natěšen na další dobrodružství kapitána Edwarda a upíra Belly. První hodinu se opět řeší nepodstatné věci, pak kdosi s kýmsi bojuje a nějak to skončí. Sbohem Twilight. Další díly nás do pěti let neminou, naštěstí u toho nebudu. Kluci mají Pána prstenů, holky mají Twilight. Budu to brát tak. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nenávist, kterou fenomén zpravidla vyvolává, bude tentokrát hodně umělá. Tady už nejde objektivně mluvit o nějakém extra průšvihu. Prostě průměrná fantasy pro teenagery, která si navíc trochu vypůjčuje z X-Menů, což z ní dělá pro pánské publikum zcela jasně nejstravitelnější díl série. Tradičně ubližují tupé dialogy, nucená romance, nechtěně vtipné situace, opravdu špatné triky (vládne malá Renesmee) a závěrečné (samo o sobě velice solidní) bitvě nesluší nízká krvavost (když se utrhne hlava, působí totální absence krve - ač předlohou podložená - prostě absurdně). Díky svižnému ději jsem se ale téměř nenudil a chvílemi dokonce dobře bavil. Bill Condon je zatraceně šikovný krejčí a je jen jeho zásluhou, že "pětka" většinu času docela funguje. 50%. ()

Reklama

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Vocap, bičis?? Copak si nemůže plnoletý, pohledný, kvalitně vzdělaný a nadprůměrně plodný nehomosexuální (bez komentáře, Peytl!) jedinec dopřát trošku té vyšší kultury? Nejen zábavou živ je člověk, proto jsem na moment odhodil Kierkegaarda a nasadil na obrazovku těžký level, nebudeme se z toho hroutit, ne? Pravda, v ději se kulda trošku ztrácel, neboť z nedočkavosti po čerpání moudra z úst nesmrtelných přeskočil z prvního dílu rovnou na poslední, ale nakonec to snad tak nějak pochopil.... Nebudu zbytečně spoilerovat, pouze zmíním, že permanentní menstruace, kterou trpí labilní Kirsten, přilákala již skutečně veliké množství vampíků. Ba co více, nějakým zázrakem dokázala vypudit ze své uskřípnuté dělohy plod. Což byla taková hyba pro rovnováhu světa, že se samotné jeho základy otřásly a mně se zvedl kufr. A když tak dvě tlupy vystajlovaných mimoňů postávaly na poli a sehrávali ,,král vysírá své vojsko", evidentně bez znalosti základních pravidel, řekl jsem si - milé třináctky, to máte za to, že mi za pár let stejně nedáte, vy svině!!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

A je to tady – loučení. Se světem, kterému asi nikdy neporozumím, fenoménu, jehož součástí být nechci. Okouzlení upírem Edwardem, novorozenou upírkou Bellou a ostatními příliš nechápu. Postupně se setkáváme s dalšími zbytečnými postavami, na které vzápětí velmi rychle zapomeneme, stejně jako na jalové dialogy, které hlavní hrdinové vypouští z úst. Co ale udiví nejvíc je skutečnost, že tvůrci nenabídnou žádnou katarzi, žádné epické zakončení celé téhle prostinké ságy. Nechápejte mě zle, sérii jsem jednoduše viděl proto, že na ni koukala manželka. Jasně, mohl jsem namísto toho třeba vymyslet navýšení výkonu koncentrační solární elektrárny (plácám nesmysly), ale to bych přišel o překvapivě mizerné triky, prázdné zápletky, mdlé emoce, řadu nechtěně úsměvných momentů nebo bezobsažné dialogy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Pro všechny remcaly, kteří mají potřebu vyzdvihovat, že sága Twilight má upíry a vlkodlaky, ale není to horor, mám jen dvě slova: CGI baby - máloco v celých dějinách hororu je tak děsivého a zneklidňujícího. Jinak velkolepě zhůvěřilé finále své série a mistrovská ukázka fanservice, kde se díky finálnímu twistu daří naplnit nemožný paradox "to have your cake and eat it". Lacinost a pitomost se tu snoubí s WTF momenty i okázalou řežbou, zatímco falešná emancipace si podává ruku s mramorizovanou creepiness. Ale všechno to se díky fenomenální atmosféře na maratonu v kině Aero přetavilo v úchvatně nadšený zážitek (více k tomu v komentáři k prvnímu filmu). ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. listopadu 2012 v Los Angeles. (Varan)
  • „Je to zvláštne, že sa už k nakrúcaniu po poslednej premiére nevrátime. Stala sa z nás rodina," uviedla Ashley Greene (Alice Cullen). (Sufferer)

Reklama

Reklama