Reklama

Reklama

Ty a já

(festivalový název)
  • Německo You and Me
všechny plakáty
Celý film
Krátkometrážní / Experimentální
Německo, 2009, 4 min

Režie:

Karsten Krause

Obsahy(1)

Velmi autentický a intimní film zachycující proměny jednoho manželského páru a jeho okolí. (Fresh Film Fest)

Videa (1)

Celý film

Recenze (12)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Proměny manželského páru byly natočeny tak intimně a autenticky, až se mě to vůbec emočně nedotklo. ()

ABLABLABLA odpad!

všechny recenze uživatele

V tomhle nevidím teda nic uměleckého.. to by mohl udělat úplně každý (a aktuálně je mi jedno, že ne každého to napadne)... Návod: 1. Pořiďte si kameru. 2. Natočte vaši ženu po dobu dejme tomu 1 minuty jednou za rok až tři. 3. Po nějakých 50 letech z toho udělejte sestřih. 4. Přidejte nesmyslný a otravující komentář. 5. Máte evidentně experimentální krátkometrážní film. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající článek o experimentálním filmu v současné době najdete na Wikipedii - http://cs.wikipedia.org/wiki/Experiment%C3%A1ln%C3%AD_film, vyčerpávajícím a strhujícím způsobem shrnuje jeho podstatu. Přečetl jsem si o tomto specifickém druhu umění samosebou i víc - ve zkratce většinou nic nesděluje, ne tedy tradiční formou, je to prostě experiment, pokud jej chcete vytvořit, musíte mít v prvé řadě tvůrčího ducha a obvykle i nějaký plán , tím může být třeba zachycení pohybu rozvírajícího se deštníku s nečekaným střihem v různých fázích tohoto děje. A když budete mít štěstí stane se z Vaší filmové slepovačky uznávaný underground jen pro myšlenkově otevřené. To Vás jako experimentálního filmového tvůrce a vlastně každého umělce ! samozřejmě zajímá až jako poslední. Omlouvám se všem , kteří rozumí této formě umění, jsem kulturní autista a abstrakci nechápu. A k Ty a já , autentičnost a intimnost výpovědi tohoto díla mi zcela unikla, vzal jsem si z toho jen to , že stárneme a můžeme se při tom i natočit. ()

Galerie (1)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama