Reklama

Reklama

Osudové léto 2

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Dana si prohlíží deník své zemřelé matky, vášnivé surfařky, která celý život toužila surfovat v Jeffreys Bay. Bez rozmyslu se tam vydá. V autobuse z letiště se seznámí s dívkou, která si říká Zuřivka. Ta jí navrhne, že by si mohly jít zasurfovat. Ve vodě si Dana zlomí prkno, které patřilo její matce, a aby nezůstalo při jednom, tak zjistí, že má vypáčenou skřínku a všechny peníze i matčina dřevěná plastika jsou pryč. Zuřivka se Dany ujme a odvede ji na pláž, kde táboří parta surfařů. Je mezi nimi i Grant, se kterým se Dana seznámila v letadle, a Tim, kterému se evidentně líbí. Obě dvě dívky pak společně navštíví všechna místa, kde byla Danina matka. Během cesty potkají muže, který Danu okradl. Pronásledují ho a vypátrají, že pro něj pracuje Grant. Oba muži se zabývají nezákonným obchodem se sloními kly. Dana ho chce udat na policii, ale pohádá se Zuřivkou, která s policií nechce nic mít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

croxika 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie som udelila aj pre jednotku aj pre dvojku rovnaké, napriek tomu ma toto voľné pokračovanie zaujalo o kúsoček viac. Páčil sa mi ten nápad, že mladé dievča išlo v presných šľapajách svojej zosnulej mamy, pričom to bolo spojené so zábavou, ľahkosťou a spontánnosťou, s nadväzovaním nových kamarátstiev a vzťahov. Bavili ma tie nespútané párty, občas nejaké vzrúšo v podobe úteku pred negrami obchodujúcimi na čiernom trhu, bavil ma ten feeling, že sa jednoducho zoberiem na iný koniec sveta a uvidím, čo všetko mi to prinesie. Surferské zábery boli na kvalitnej úrovni a bola to krásna podívaná, nehovoriac o nádhernej divokej prírode a miestnom spôsobe života. Ale aj tak ako to už býva, klišé časti nechýbali, slzičky v očiach pri "dojemných" rozhovoroch, s najväčšou mrchou sme samozrejme na konci najlepšie kamošky a najviac ma odrádza to, že v každom filme o surfovaní je to ako cez kopírák,-nádejné mladé surferky, ktoré si nikdy neveria nakoniec uspejú v dôležitých súťažiach. Nebyť tých, na mňa proste "bez šance zapôsobiť" častí, - i keď je to tvorcov úmysel- dala by som možno aj vyššie ohodnotenie. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tenhle příliv nám, kromě atraktivní blondgirl na kitičkovaném surfu, přinesl i litry toho, co dělá ze s dobrým úmyslem natočených filmů, filmy špatné. Uno momento, teď musím držet palce, Dana jde na tu megahustou vlnu…..první pokus, ajajaj…..teď vzpomínka na mrtvou matku (dere se mi slza do oka)…..nehty mám okousaný až na krev, ale je to tam….. já jsem stejnak věděl, že to dá. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesně ušitý pro naše české děcka. Nejenže po shlédnutí budou více zodpovědnější, budou mít větší úctu k rodičům, učitelům, starým lidem apod., navíc ještě si budou vážit peněz, nebudou se za cizí peníze flákat, nebudou bulat školu a naučí se celkové zodpovědnosti...Přesně takové americké bezstarostné filmy doporučuji té naší dospívající mládeži a náctileté. /pro ty méně chápavé je celý tenhle koment jeden velký sarkasmus/. Teď už ale vážně. Sport je to nádherný, ba že jo, ale znám spoustu lepších na surf zaměřených filmů, než je tento brak. Parta mladých lidí bez peněz, co okupujou pláž, nikdo nepracuje, přesto jezdí autama (a benzín kupuje jako kdo?), všude maj vstup zdarma a ještě si stěžujou, jak je život krutý a nespravedlivý. Tohle už je na mě prostě moc. 10% ...a to je ještě mírné hodnocení. ()

Copacabana 

všechny recenze uživatele

Zahrialo ma pri srdiečku, keď som zistila, že máme na svete ďalší surferský kúsok. Nevedela som sa dočkať, no zo začiatku ma príbeh veľmi nezaujal, ale ku koncu ma začal baviť a dal zmysel. Moja obľúbená časť boli tie zábavné triky a hodnotenia skoro na začiatku a preteky samozrejme. Jedna vec, a to herci dosť sklamali (obzvlášť hlavná hrdinka nie je vôbec sympatická). Oceňujem snahu odlíšiť sa od jednotky, ďalej soundtrack, vynikajúce zábery surfovania, a výber neotrepanej lokality. Film je o priateľstve, dobrodružstve a free spirite (a tak to má byť). Surferský lifestyle zostane pre mňa neodolateľný a verím, že tento film si ešte niekedy pozriem. (objektívne by bolo asi za 3, guilty pleasure - 4) ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi absence kýčovité přímočarosti jedničky, ačkoliv by se dalo dělat i víc. Sharni Vinson je fakt krásná a skoro bych v ní viděl značně lepší verzi Signourey Weaverové. V obličeji z ní něco má. Překrásný vizuál, pohodová hudba a legendární průjezd tunelem, který proslavil jedničku. Dokonalé dílko na večerní pokoukaní za vlahých letních nocí. A určitě stojí za víceré zkouknutí. Prostě krása. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama