Reklama

Reklama

VOD (1)

Silný příběh vypráví jeden z nevětších milostných příběhů 20. století: vztah literárního génia Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. V hlavních rolích uvidíte Nicole Kidman a Cliva Owena. Film Hemingway & Gellhorn z dílny Philipa Kaufmana s Clivem Owenem a Nicole Kidman v hlavních rolích, vypráví o vášnivém milostném románku a následném bouřlivém manželství Ernesta Hemingwaye a válečné korespondentky Marthy Gellhorn. Příběh sleduje dobrodružné spisovatele skrze sedm zemí v období Španělské občanské války. Vzájemná přitažlivost Hemingwaye a Gellhornové z nich udělala jeden z prvních vlivných slavných párů a otevřela jim cestu do vyšších společenských kruhů, včetně Hollywoodské smetánky, aristokracie literárního světa i prezidentské rodiny Spojených států amerických. Příběh zároveň na pozadí ukazuje některé z velkých konfliktů tehdejší doby. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (54)

Sonnery odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka. Nejhorší interpretace Hemingwaye, jakou můžou udělat jenom hluchoněmý negramoti dodělaný slepotou. Jak jinak si představit kýčovitej příběh založenej na článku z Blesku? Hemingway je pojat stejně ujetě, jako u Woodyho Allena, ale tady je to bez nadsázky. Už jen ta scéna se "sebevraždou"! Doprdele, kdyby se měl Hemingway zabít tak, jak to ukázali v týhle píčovině, tak kdo by dumal, jestli to byla nehoda nebo ne? Pičazryby Gellhornová je vyobrazená jako nejfajnovanější ženská, co kdy ukázala ve filmu kozy a okatě se snaží předvést, že ostatní Hemingwayovy manželky byly jen domácí puťky - co to kurva je? Tenhle film prostě zkresluje fakta jako prase. Třeba všechny historický osobnosti musí každou chvíli, co se objeví na plátně, pronést jejich pamětný citát (i když ho třeba logicky v tomhle období pronést nemohli). Scénář jednoduše napsali bulvární zmrdi a já odmítám podporovat světovou demagogii, protože spousta méněcenejch nečítajících jedinců si po tomhle filmu bude myslet, že to tak všechno bylo. Hemingway a Gellhornová je prostě hrubě blbej film, což bystří diváci poznají ihned, jakmile pochopí, že Gellhornová ve filmu nosí tanga, aby měla lepší prdel ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nádherná televizní práce. Kidmanka a Owen září a hrají jako o život. A příběh manželství Gellhornové a Hemingwaye je pro ně vynikající námět. Navzdory minimálnímu rozpočtu je tu mnoho velmi kreativních nápadů, jak prožít zcela autenticky všechny ty vzlety a pády let 1936-1945. Všechny ty válečné konflikty není nutné simulovat, je tu mnoho dokumentárních záběrů smíchaných s nově natočenými záběry a funguje to. Prolínání barevného obrazu a sépie je velmi efektní. Občas je opravdu skvělé sledovat ty velké filmové tváře v komornějších televizních produkcích. Pro Kidmanku cesta od Gellhornové na HBO směřovala k Sedmilhářkám a to byl a je další triumf. Pokud by vás toto manželství lákalo také v knižní podobě, lze doporučit román Láska a zkáza Pauly McLainové, je to další kniha v řadě, autorka se už předtím věnovala jiné manželce Hema, Hadley Richardsonové, v románu Pařížská manželka. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čriepok z histórie a malý kúsok života dvoch osobností, ktoré ukončili svoj život predčasne. Každý sám a vo vysokom veku. Ich vzťah je síce nosnou líniou filmu, ale podáva sa tu vo veľkom aj atmosféra španielskej občianskej vojny, druhej svetovej, útok ZSSR na Fínsko a veľa ďalších silných svetových udalostí. Chybou bolo pridávanie dobových záberov, do ktorých akože vkomponovali aj hercov. Vyzeralo to rušivo a nedôveryhodne. Nedôveryhodne vyzerala aj šukačka uprostred bombardovania = zbytočná scéna. Inak sme sa ale dozvedeli o vzťahu Hemingwaya a pani Gellhornovej veľmi veľa a to bolo aj námetom filmu. To, že zvyšok po rozchode už bol taký život z rýchlika je preto prirodzené. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dva výborní herci ve filmu, který nedokázal zprostředkovat hloubku a komplikovanost vztahu dvou vyjímečných osobností a z Ernesta udělal jen sobeckého trtkálistu a z Marthy válkami posedlou tvrďačku. Toto nebyl ani příběh o Hemingwayovi, ani o Gellhornové. Takto tvrdě vymalované postavy, se hodí tak leda do komixu, ale ne do životopisného filmu. Nebýt obou herců, tak neváhám a plácnu 2* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Martha Gellhorn byla velmi zajímavá dáma, velice pohledná a přitom jedna z nejšikovnějších válečných reportérek všech dob. Kupříkladu se dostala, převlečená za zdravotní sestru, na pobřeží Normandie, když se tam vylodili Spojenci. Napsala o tom takový článek, že se ostatní ostřílení novináři mohli jít bodnout. S Hemingwayem společně zažili kde co. Že byl jejich vztah hodně divoký, je všeobecně známo. Film z produkce HBO si očividně moc spokojených diváků nenašel, no mě se líbil a nevidím na něm nic podřadného. "Proč bych měla být jen poznámkou pod čárou v životopise jiného člověka? Dvě knihy jsem napsala už před seznámením se s Hemingwayem a v psaní jsem pokračovala i dalších padesát let po rozchodě s ním." M.Gellhorn. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • V scéne, kde Martha Gellhornová (Nicole Kidman) vchádza z terasy dovnútra, má v ruke list. Keď sa na ňu otočí Ernest Hemingway (Clive Owen), nedrží ho ani v jednej ruke, ale následne po strihu ho už drží opäť. (Johnny.ARN)
  • Na scéne nočných klubov v 30. rokoch 20. storočia majú tanečnice oblečené bikiny. Bikiny však boli predstavené až v roku 1946. (Arsenal83)
  • Prvá scéna medzi Hemingwayom (Clive Owen) a Gellhornovou (Nicole Kidman) sa odohráva v Sloppy Joe's, stále neuveriteľne populárnom bare a hudobnom mieste v Key West. Sloppy Joe's je otvorený od roku 1933 a Hemingway sem naozaj chodieval a popíjal so svojimi kamarátmi. (Arsenal83)

Reklama

Reklama