Reklama

Reklama

Sinbad: The Fifth Voyage

Trailer

Videa (2)

Trailer

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne slušně fanouškovsky i filmařsky vymakaný film. Netušil bych, co za kouzla se dá provést s asi desetičlenným komparsem. Hodně mi to připomnělo ne Souboj titánů, ale třeba filmy našeho Karla Zemana, tu hravost a poetiku. Přes veškeré flashbacky je scénář vymakaný a na konci do sebe vše zapadne, což jsem nečekal - protože původně vyprávěný děj vypadal hodně zmateně. Ale není. Jen herečka, co hraje princeznu, žel hraje jako poslední dřevo, ale zase má hezký předkus. A zlý čaroděj byl skutečně děsivý. Jo, není to první triková liga, dostat to do ruky někdo s větším rozpočtem, bude to úchvatný hollywoodský biják, ale mně se to takhle chudičké líbí daleko víc, možná kvůli té filmařské a fanouškovské upřímnosti. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu, proč bych si měl sednout na zadek z toho, že si někdo vzal do hlavy v roce 2014 natočit šaškárnu s animáky jako z doby "Cesty do pravěku", kdy se hlinění pajduláci ve studiu posouvali obrázek po obrázku ručně. Tolik toporných neherců neuvidíte ani v OVRZu ( http://www.csfd.cz/film/215294-ordinace-v-ruzove-zahrade/ ) a pachuť opravdu velmi laciného amatérismu nenapraví ani blízkovýchodní kukuč celého veledíla. Možná si z toho cvrkne nějaký milovník tamější kultury nebo nenapravitelný loutkofil - jinak palec dolů. Jediným kladem tohohle filmu je to, že předchozí Solimonova hrůza http://www.csfd.cz/film/254121-djinn/ byla ještě o něco horší. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zlatá Sindibádova cesta, Sedmá Sindibádova cesta, Argonauti, Souboj titánů.....Raymond Harryhausen. Autoři děkují v závěrečných titulcích trikovému mágovi, od kterého si vypůjčili nejen řadu postav, ale některé scény doslova citují (např. souboj s šestirukou Kálí či oživlými kostlivci). Jsem si vědom toho, že řada uživatelů zasype film odpady, ale já se na něj zkusil podívat trochu jinak. Jako připomenutí starých úžasných filmů se skvělými stop-motion triky. Jako film, na kterém se podílelo obrovské množství lidí (viz titulky) snad pro své potěšení a připomenutí mistra. Jako film, který je tak naivní a plný mizerných hereckých výkonů i neslavných triků, až je svým způsobem milý. Ústřední melodie připomene Pána prstenů stejně, jako letecké záběry horských štítů. Některé scény jsou oku lahodící - burtonovský les s mlhou, jiné děsivě počítačové - jeskyně s kamennou bohyní a amuletem. Tušil jsem, co mě čeká, a tak jsem si snímek užil. A P.Stewart ve filmu nehraje, propůjčil jen svůj hlas vypravěči... ()

Wez 

všechny recenze uživatele

Harryhausenovy Sindibády miluju a vůbec všechny jeho filmy,alespoň ty,co jsem shlédl,ale toto tedy byla nuda od začátku až do konce-jestli tohle měla být pocta jeho filmům,tak jim tedy prokázali opravdu medvědí službu-nešlo ani tak o triky,které by ho jakoby kopírovali,dokonce i některé scény jsou vyloženě vykradené z jeho filmů,co mě opravdu sralo byl děj,který byl velice zmatený a hlavně nezáživný-celý ten film je jakejsi divnej,jediný,co stálo za podívání byla námořnice Firoozeh,ta se mi opravdu velice líbila-jinak nuda,nuda,nuda.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ach jo, a já blbec jsem si naivně myslel, že tohle bude kráčet ve šlépějích Raye Harryhausena a bude to Sindibád s příšerami, které budou nějakým způsobem trikově skutečné. Tohle se do jisté míry splnilo, ale je zde patrná určitá neobratnost a hlavně nechybí ani triky digitální, což prostě nejde dohromady. To pak ani ten příběh, který je směšně zahraný i natočený, moc nebaví. Jako odkaz Rayovi to alespoň trochu funguje, a tak pár bodů navíc. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama