Reklama

Reklama

Dva špičkoví agenti CIA, Tuck (Tom Hardy) a FDR (Chris Pine), jsou kamarádi na život a na smrt. To ovšem pouze do doby, než se oba zblázní do jedné a téže slečny - Lauren Scottová (Reese Witherspoon). Kariéristka Lauren Scottová je sice ve svém pracovním životě úspěšná, ale její milostný život je jedna velká katastrofa. Poté, co ji nechá přítel, kvůli kterému se přestěhovala z milované Atlanty, nemá na randění a hledání nového vztahu ani pomyšlení. S tím se ale nespokojí její praštěná kamarádka Trish, která ji přemluví, aby zkusila najít štěstí v lásce na internetové seznamce. Na internetu se seznámí se sympaťákem Tuckem a domluví si s ním rande. Aby to ale neměla tak jednoduché, ve videopůjčovně se jí do cesty připlete i pohledný hezoun FDR. Lauren se rozhodne randit prozatím s oběma, samozřejmě bez nejmenší potuchy, že oba kluci jsou nejlepšími kamarády a navíc top agenty CIA. Tuck a FDR doposud žili život jako v Bondovce - plný zbraní, rychlých aut i krásných žen, které až dosud nikdy nebrali příliš vážně. Tentokrát jsou ale oba přesvědčeni, že našli tu pravou. Zjištění, že se oba zamilovali do stejné dívky, jim ovšem jejich přátelství tak trochu pokazí. I když se dohodnou, že si půjdou z cesty, a Lauren neřeknou, že se znají, nebyli by to správní agenti, aby se vzdali své vysněné dívky tak snadno. Na řadu přichází série promyšlených špiónských útoků s jediným cílem - co nejvíce ztrapnit a zkazit rande toho druhého. Jak tato stále se stupňující bitva dopadne a pro koho se Lauren nakonec rozhodne? (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (795)

nunka 

všechny recenze uživatele

Nebudem tajiť, že ma na tento film zlákal Tom Hardy:) This Means War ma bavil v kamerových záberoch a v doťahovačkách medzi Tuckom a FDR. V romantickej línii film prestáva byť zaujímavý, skôr brutálne predvídateľný, čo sa snažia hlavne ku koncu zachrániť isté scenáristické kľučky. Ako komédia to obstojí tak na 50%, aj to som zhovievavá (na pár scénkach sa však dalo zasmiať). Oddychový účel film splnil, s čím som spokojná. ()

tron 

všechny recenze uživatele

To bude boj! je strašne nesympatický film. A to kvôli hercom. Nie, že by mi Tom Hardy, Chris Pine a Reese Witherspoon boli vyložene nepríjemní, ale pokladám ich každopádne za hercov, s ktorými musia režiséri vedieť pracovať. Ak nevedia, dopadne to takto. McG s nimi pracovať nevie a tak je výsledkom utrpenie. Námet (dvaja tajní agenti súperia o srdce ženy) nie je zlý (ak by podľa toho vznikol sitkom, mohol by byť zaujímavý), ale scenár je jedno veľké, totálne prevarené klišé, kde si divák len útrpne odškrtáva jednotlivé položky, ktoré má (konečne) za sebou a s nadšením sa teší na záverečné titulky. Humor na mňa vôbec nefungoval (možno som sa max. tri razy uškrnul) a akcia je dobrá, ale je jej strašne málo. Prepadák. Produkcia: Will Smith. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Pokud se plánujete podívat na film Tohle je válka!, musíte počítat s několika základními prvky. Logika tu neexistuje. Nečekejte realistický náhled na život agentů CIA. Připravte se na předvídatelnost a nespravedlivý konec. Kupte si popcorn a nehledejte ve filmu narážky na francouzskou novou vlnu. McG natočil to, co mu jde. Odlehčenou ztřeštěnou komedii, která si uvědomuje svou vlastní stupiditu, ale i právě díky tomu dokáže pobavit. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem si říkal, že scénář téhle války nejspíš napsal Hurvínek, zrežíroval ji Spejbl a nejzajímavější role zbyla na Máničku. Jenže ejhle, ono se to celé nějak přetočilo. Hurvínek se rozepsal, Spejbl odložil frak a Mánička ze sebe udělala dokonalou lávku přes zčeřenou vodu oddělující dvě přátelská území. Každému z nich jsem věřil něco; jednomu bambulovi pistoli v ruce, druhému zase ruku pod sukní. Oba pánové by na oplátku měli věřit mně, že kdybych byl býval také obsazen, došlo by naplnění staré známé pořekadlo, že když se dva perou, třetí sbalí Reese. Co dodat? Jak se tady tak rozhlížím, je tohle asi první film na ČSFD, po kterém všichni hází tři hvězdy a on toho nedbaje má stejně 72%. Tak to já si hned přihodím, vtipných a svižných komedií nikdy není dost. P.S: "Sečetla jsem čísla, porovnala..." - A pak, že na velikosti nezáleží... :-D ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Příběhově průměr, ale kvůli němu si to snad nikdo nepouštěl. U cílové skupiny diváků očekávám nadprůměrnou spokojenost (ušmudlané 4*). Akce je, humoru v rámci žánru bohatě (pár výbuchů smíchu jsem absolvoval), škoda, že chybí napětí, to snímek shazuje, mohl mít kapku vyšší ambice. Takhle "jen" typický akční rom-com. Trochu mi připomíná Mizery, byť těm se rovnat nemůže. # příběh 6 | hudba 6 | humor 6 | akce 6 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (24)

  • V jedné ze scén, která se odehraje předtím, než u Fostera (Chris Pine) zazvoní letuška, běží na plazmové televizi snímek Titanic (1997). (Prochy38)
  • Tuck (Tom Hardy) nosí hodinky značky Dior Chiffre Rouge D02 Automatic. (dyfur)

Související novinky

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

Tom Hardy – Sněhurka nebo Batman?

28.10.2010

Možná obojí. Christopher Nolan jej určitě chce vidět v jedné z klíčových rolí třetího batmanovského filmu, jehož název by měl znít The Dark Knight Rises. Prozatím se neví, o jakou roli půjde, ale… (více)

Poldové jdou do nebe... a zpátky

Poldové jdou do nebe... a zpátky

17.08.2010

Akční fantasy R.I.P.D. (tedy něco jako „záhrobní policejní oddělení“) si vysnil McG (foto) a prosadil ji u studia Universal. Námět zní slibně: mladý policajt je zabit ve službě a odchází do nebe. Tam… (více)

Reklama

Reklama