Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodina se stěhuje na venkov do starého polorozpadlého domu. Plánovaná idylka skončí ve chvíli, kdy se jejich devítiletá dcera Lisa spřátelí s duchem tajemné holčičky, která žije v suterénu domu. (PetriK12)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Náhodné objevy mě většinou baví a tady tomu není jinak. Holčičková strašidla mě dlouhodobě děsí a i když to místní se snaží spíš o kamarádství, tak já z ní měl nepříjemný pocit pokaždé, kdy se zjevila v záběru. K tomu přispívala i velice solidní atmosféra a táhnoucí se tempo. Povedly se i dějové zvraty, ve kterých jsem se na konci sice trochu ztrácel, ale nakonec do sebe vše zapadlo a já to snad pochopil. Sečteno a podtrženo nadprůměrná duchařina. 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden by si řekl, že už ho asi nic nedokáže překvapit, ale ono světu div se – i Holanďané ve spolupráci s Belgičany dokázali natočit vcelku zajímavou duchařinu. Tedy alespoň zpočátku to tak vypadalo. Prostředí starého domu vypadalo zajímavě, hlavní tři postavy taky měly určité charisma a ani atmosféra nebyla vyloženě špatná. Postupné odkrývání pochmurné historie tohoto místa i psychická proměna ženských představitelek byla docela povedená. Navíc díky zručnému kameramanovi i samotnému režisérovi se podařilo vytvořit v určitých pasážích i tolik potřebné napětí. Což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem. O něco horší už to bylo se samotným závěrem, ve kterém začal všemu a všem viditelně docházet dech. Tvůrci se nás snažili šokovat zvratem v příběhu, ale místo toho se do toho spíše sami zamotali, no a přestože to celé nakonec dávalo smysl, pro mnohé to bude jen těžko uvěřitelné a hlavně stravitelné zakončení. Dále bych měl výtky i k nevyváženosti některých pasáží, z nichž některé mě tak trochu nudily. Nicméně se tu našlo i dost pozitivních prvků a scén, kvůli kterým určitě stojí za to tento film vůbec vidět. Kupříkladu taková scénka s provazem a králíkem není pro slabé povahy. Jen škoda, že většina lekacích scén, byla pro protřelé mazáky dosti předvídatelnou a již mnohokrát viděnou podívanou. Žádná pořádně originální myšlenka se tu nekonala. 50% ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Další snímek z holandské produkce, který jsem za poslední dobu viděla a který mě přesvědčil o tom že holanďani prostě umí !!! Belgie samozřejmě taky :). Skvělá i když pomalejší atmosféra, výborná hudba, napětí a typově docela zajímavý herci podali velmi slušné výkony. Párkrát mě zamrazilo, ukápla slza... prostě to na mě působilo a o tom to je, škoda že se mi to tak často nestává. Poslední půlhodinka a konec mě přesvědčili, že nepůjdu pod čtyři hvězdičky - byl to skvělý zážitek. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TVŮJ NOS JE MŮJ NOS. TVŮJ HLAS JE MŮJ HLAS. TVOJE UŠI JSOU MOJE UŠI....BYLA JSEM TO OPRAVDU JÁ? NEBO TO BYLA ONA?“..... /// Díky dědictví se rodinka ,,přesype“ z Holandska do Belgie. Máma má práci (dizajn či co...?), táta má práci (nějakej humus...) a 9ti letá Lisa má... ducháčky! Tohle nešťastný malý děvčátko má vlastně kliku. Jinak by se unudilo k smrti... TAK CO, BAVÍŠ SE?... No já celkem jo. Husina mi běhá po zádech (po čem taky jiným...) dokonce jsem se i 2x (slovy: ,,dvakrát“) lekl. Opravdu to byla dlouhou dobu sympatická duchařina, která mě bavila, přestože to není extra ,,novum“ příběh (tož v noci nejsu nikdy hrdina...). A rodinka sama musí zjistit, že přestěhovat se byla obrovská chyba, což dokazuje závěrečná (osvětlující) 20ti minutovka, která ubírá na tempu, strachu i příběhu. Škoda, myslím, že dlouho se nikdo nedostane na podobnou úroveň! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám názornou ukázku, jak vysvětlit dětem, že nesmí chodit do sklepa. 2.) Koupil jsem dcerce králíčka a ona se místo žrádla shání po špagátu. 3.) Thx za titule ,,RICCI“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Duchársky horor z holandsko-belgickej koprodukcie, ktorý je svojim poňatím vo viacerých ohľadoch dosť netypický. Duch, ktorý sa tu zjavuje hlavnej hrdinke pôsobí strašidelne iba spočiatku, neskôr by sa ich vzťah dal s určitou nadsádzkou nazvať priateľským. Film je plný dejových zvratov a viacvýznamových vysvetlení, tajomné vidiecke sídlo, v ktorom sa príbeh odohráva má ponuré čaro a mne osobne sa pozdával aj výkon ústrednej hereckej protagonistky, ktorá napriek tomu, že je v detskom veku podala niektoré emočné stavy presvedčivejšie než dospelí herci. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama