Reklama

Reklama

Ako sa neoženiť

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pôvodná televízna komédia. Príbeh o svadbychtivom strýkovi, vydajachtivej pani Katrhelcovej a dvojici mladých príbuzných, ktorí si malomeštiacku vdovu nechcú pripustiť do rodiny. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Málo se to ví, ale Fan Vavřincová napsala po Takové normální rodince ještě jeden seriál. Realizovala ho slovenská televize (pod názvem Ako to bolo naozaj) a je tak zapomenutý, že na ČSFD ani nemá profil. Při neúspěšné snaze ho někde vypátrat jsem nicméně narazil na jiný "slovenský" kus téže autorky, o jehož existenci jsem nevěděl. Jde o tradiční papundeklovou televizní hru, která se celá odehrává v jedné místnosti (kam některé postavy - jak je u autorky zvykem - vcházejí oknem) a točí se okolo podobných nedorozumění jako epizoda TNR s protivnou tetou z Kroměříže. Starý mládenec by se po delším korespondenčním vztahu rád oženil s jakousi paní a jeho zlomyslná neteř chce sňatek překazit. Namluví proto dalšímu příbuznému, že baba trpí nervovými záchvaty, pročež je třeba ji bez varování polévat studenou vodou, a jí zase že dobrácký strýc je ve skutečnosti cynický děvkař, který utrápil už několik žen. Expresivita herců mi zpočátku trochu vadila a řekl bych že ne všechny vtipné dialogy přežily překlad do slovenštiny, ale v početné konkurenci velice pitomých normalizačních mikrokomedií jde o nadprůměr. 60% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale Fan Vavřincová byla autorkou jediného nápadu. Patřila ke generaci, která milovala Wodehouse a Christie a to, co na nich měla nejraději, přenesla společně s vlastní odžitou zkušeností do našeho prostředí. Otázka je, zda v tomto počinu byla úspěšnější ona nebo Jirotka. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Forma zde dosti pokulhávala nad scénářem, který určitě špatný nebyl. Přehrávající až protivná Frenglová poněkud kazila i jinak slušné herectví, které, ostatně jako již nespočetněkrát, táhl Haverl. Tak nízké hodnocení ale přesto není příliš spravedlivé. Zkusíme aspoň trochu pozvednout. ()

Reklama

Reklama