Reklama

Reklama

Pravda o Kajínkovi

(TV film)
Česko, 2007, 45 min

Obsahy(1)

Proč se Kajínek stal nejslavnějším českým vězněm? Proč jeho příběh fascinuje i ty, kteří většinou zločince odsuzují? Čím je jiný než ostatní? Odpověď přináší exkluzivní dokument obsahující nová fakta a dosud nepublikované záběry. (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Spike86 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavé a aktuální detailní rozpytvání kauzy Kajínek od začátku až do konce včetně minulosti Kajínka před vraždami, se staršími i novějšími poznatky. Uvedení tohoto publicistického dokumentu bylo výborně načasováno těsně po premiéře filmu, takže zachytilo zvýšený zájem o případ. Kajínek je nevinen! 85% ()

Idealista odpad!

všechny recenze uživatele

Klimův pohled na realitu mi vždy přišel dost divný ( viz. Nahota na prodej ) . A i zde dokázal že neumí být objektývní . Prostě se nezapře že patří do Kájinkova fanklubu . Spíše než dokument to připomíná prodloužený a ke všemu průměrný díl z pořadu Na vlastní oči ! Pro mně je to bez jaké koliv hodnoty ! ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kolik jen pravd o Kajínkovi nás ještě čeká. Je to hvězda mezi vězni. Přímo superstar. Ne nadarmo za jeho výkon, který předvedl ve věznici Mírov byl toho roku navrhován na sportovce roku. Byl to kousek, za který ho obdivovala lepší část obyvatel téhle země i téhle planety. Vydělává i za mřížemi, neb i billbordy na kterých je lemovaly naše dálnice. Inu má popularitu. Většina lidí si myslí, že trest, který dostal je nepřiměřený, že je to další chyba naší justice. Podle pořadu NOVA, kterou dělal Klíma a předkládal fakta, tak by tomu tak být mělo. Minimálně si to zasloužilo znovuotevření a přešetření celého případu. To se ale dosud nestalo. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jsem velice ráda, že film Petra Jákla napomohl obnovení zájmu veřejnosti o případ Jiřího Kajínka. Před filmem jsem znala pouze Kajínkův obličej a pár informací ohledně jeho útěku z Mírova. Celovečerní film i tento dokument mi značně rozšířily obzory. Dozvěděla jsem se více o Kajínkově životě i o osudném odsouzení. Josef Klíma a hlavně Janek Kroupa jsou pro mne dobrými novináři, kteří možná nepostavili dokument úplně objektivně, ale na druhou stranu vědí o případu více než my. Věřím v Kajínkovu nevinu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tendenčné, manipulatívne, neobjektívne, a tak sa fanúšikovia tohto trestanca môžu v krčme pri poháriku smelo povzbudzovať vyhláseniami: “Ja som ti to hovoril”. Ťažko povedať, či sa človek vôbec niekedy dozvie pravdu, keď je hlavným svedkom “looser”, podvodník, zločinec a klamár, ako Pokeš. No kto by mu dnes veril povedzte? Každopádne, dokument takto spravovaný, jednoznačne plní svoj účel, a tak mnoho “idiotov”, opätovne môže fandiť “nesprávne zidealizovanému hrdinovi” dnešnej doby. Hodnotím dokument, k otázke “viny - neviny” sa nevyjadrujem. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama