Reklama

Reklama

Sportovní hry na Kozím Hrádku

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V roce 1990 natočila televize původní hudební minikomedii s hudebním podkresem a textem Ivana Mládka a s doprovodem jeho skupiny Banjo Band. Dějový rámec grotesky poskytla myšlenka uspořádání sportovních soutěží v malé obci Kozí Hrádek. Její tři obyvatelé (I. Mládek, L. Sobota a Z. Bruthans) jsou rozzlobení, když jim sportovní funkcionáři svedou jejich ženy (D. Patrasová, L. Šindelářová a A. Sobotová), a tak sportovní hry sabotují překvapivými kousky… (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ivan Mládek je známý (bohužel) také tím, že čím delší písňové texty píše, tím jsou horší. Nápadité rýmy se v nich objeví jen občas, většinu obstarává vata typu "máme - dáme" a podobně. A stejně jako s texty se to tentokrát má i s jeho scénářem. Sedmnáct minut je na grotesku, v níž zhrzení muži, kterým funkcionáři z Prahy přebrali manželky, ze vzteku sabotují různé sportovní disciplíny, zkrátka příliš. Nápaditost? Ano, třeba vypuštění rybníka během závodu osmiveslic nebo horkovzdušný balon překážející skokanům na lyžích jsou vážně skvělé momenty. A hudba také potěší. Ale dobrá polovina filmu je nuda. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle Mládkova groteska vůbec špatná nebyla. Škodolibá trojice vidláků a jejich sabotáž sportovních klání nebyla zas až tak marná. Slušné hereckého výkony většiny zúčastněných i hudební a pěvecký doprovod. Dáda Patrasová tu pořád vypadá velmi slušně – dokonce se tam objeví i jakási „Aranka“, Wimmer, Jirák, Mrázek, Srstka, Sobota – Gerendáš taky rozesmál svých „pechem“. Několik velmi slušných a humorných situací by se tu taky našlo. Lepší průměr. 60% ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Mládkův filmový návrat po revoluci. Po hudební stránce už to není žádná sláva, ale nápady v téhle grotesce by vydaly na celý film. Kromě Mládka nejvíce dominuje nepřehlédnutelný ksicht Brudhanse, dále Sobota, stalá skvadra včetně Gerendáše a Bošiny, Wimmer, Jirák, Skamene, Patrasová a samozřejmě Srstka. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Je to pouze geniální nebo geniální blbina? Já jsem se bavil, ale musím uznat, že tohle pro každého nebude. ()

Reklama

Reklama