Reklama

Reklama

H1N1 - Budoucnost virů

  • Francie H1N1 : Our Viruses Have a Future (více)
Francie, 2010, 52 min

Obsahy(1)

H1N1. Za nenápadnou zkratkou se ukrývá virus, který v loňském roce vyděsil celý svět. Mexická chřipka začala zabíjet po stovkách a lidé mluvili o nové globální epidemii. Pak se ale ztratila a přehlušily ji jiné problémy. Přesto vědci varují, že hrozí dál a kdykoli se může znovu objevit. Ale odkud se vlastně H1N1 a jeho další příbuzní berou? Jak se liší od běžné sezonní chřipky? Proč tak rádi a úspěšně mutují a jak se před nimi vlastně můžeme chránit? A jak můžou rozhoupat světovou ekonomiku? Bez ohledu na obrovské množství informací ve sdělovacích prostředcích se dokument pokouší o nový pohled na jednu z největších hrozeb současné civilizace (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nyní v celosvětové pandemické krizi aktuální. Info většinou o viru chřipky a jejích mutacích, či AIDS. U nás se nechává každý rok očkovat proti chřipce jen 4% obyvatel včetně mě což nechápu. Od vzniku dokumentu před deseti lety zlevnily letenky a zhoustla globalizační turistika. Krmíme ve velkochovech zvířata natěsnaná na sebe a bojující o prostor antibiotiky mimo jiné kvůli jejich rychlejšímu růstu a už jen čekáme kdy vznikne superbakterie odolná vůči nim. Antibiotika dle WHO jinak mají přestat fungovat okolo 2050 a technokraté nám řikají, že do té doby se vymyslí náhrada antibiotik, tak můžeme klidně spát. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který osvětluje chovaní takových virů jako je H1N1 či její mutace. Za tyto informace bych dal vysoké čtyři hvězdy, ale chvílemi se zabíhá až moc do politiky a tím pádem se odbíhá od tématu, který by se měl držet nebezpečných virů a jejích budoucnosti. .... HODNOCENÍ: 65% (3*) ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama