Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Peníze jako první a poslední životní téma – pro lumpy i pro spravedlivé... Dva zdaleka ne čistí policejní detektivové, jeden zelenáč a druhý zkušený, jdou po dvou kriminálnících, kteří sériově vylupují malé pošty a pobočky bank. Při zásahu a přestřelce zelenáč jednoho z lupičů zastřelí. To mu změní celý život. Je vyšetřován inspekcí ministerstva vnitra, odchází od policie, dlouho marně shání práci, opustí ho žena, začne pít. I jeho zkušený kolega se k němu obrátí zády… Mezitím lupič, který přestřelku přežil, chystá s právě propuštěným vězněm „velkou ránu“ – přepadení transportu s penězi. Tahle partička ale netuší, že jsou sledováni starším z naší dvojice policistů. Do detailů připravený plán svede dohromady všechny jednající postavy. Rádi bychom se dočkali vítězství dobra nad zlem. Jenže to bychom museli věřit na happy endy a poslední dobou je těžké na ně sázet i ve filmu… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (157)

markotter 

všechny recenze uživatele

Po čase zase český film, na který se v nedělním primetimu dalo koukat. Robert Sedláček asi nemá moc rád lidi a nechce, bychom je neměli rádi ani my, protože to panoptikum, který sestavil, aby nám ukázal, jak je život v Třinci hnusnej a depresivní. se jen tak nevidí. Viz například "úředník" Úřadu práce. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

No doufám, že se Robert Sedláček bude věnovat klasickým filmům a ne TV tvorbě. Sráči nejsou sice špatný film, ale Bartoška jako záporák ? Vidět o lítat s bouchačkou byl fajn zážitek. Zbytek castingu už tak špatný není a například Čtvrtníček byl úžasný. Na TV film to špatné nebylo, ale kdyby to mělo jít normálně do distribuce tak bude hodnocení horší. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Docela sympatický pokus o vypořádání se s dobou na půdorysu kriminálky. Kdyby se to dramaturgicky dotáhlo (úsměvné naplňování některých žánrových klišé, jako je převracení nábytku rozzuřeným policajtem nebo rozmluva umístěná nemotivovaně na střechu hotelu) a dostalo to šanci v kině, mohl touhle žánrovkou Sedláček u diváků konečně zabodovat. Určitě by si to zasloužil. "A takhle to jako bude furt?" Tahle závěrečná otázka zůstává viset nejen nad pinožením se ústředních postav, ale také nad celou naší společností. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Tentokrát převažuje spokojenost než rozporuplnost. Sice jsem myslel, že film trvá hodinu a půl, přesto bavil: herci (po dlouhé době konečně potěšil Čtvrtníček a Bartoška), dialogy, atmosféra upachtěnosti, pohyby kamery i zvuková dramaturgie good. V globále slabší řemeslné zpracování na druhou stranu podporuje satiricky realistické znění. Imho začínám si všímat, že lidé se satirou mívají problém - nejspíš proto, že "nepatřičně" narušuje žánrový požitek, který si zvykli očekávat (ale už ne přehodnocovat). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jak si udělat nekorektní prdel z polské hantýrky, bankovních lupičů, policajtů i hodných hošanů…celé mi to přišlo jako taková parodie na gangsterku po „česku“ v televizním hábitu, kdy úroveň scénáře sice nebyla nějak oslnivá, ale objevilo se tu jak několik humorných tak i dramatických chvilek, které splnily svůj účel. Když k tomu přičteme i jistou dávku skepticismu, dobré herecké výkony a až jedovatý styl humoru + (ne)herecké kopyto Erbovou, vyjde z toho průměrná podívaná, která neurazí… ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Filmový štáb, který natáčel záběry v pokojích hotelu Steel, byl v hotelu po dobu natáčení také skutečně ubytován. (Roman.Ticka)
  • Natáčení probíhalo v Třinci a Ostravě. (Giuseppe)
  • Scénárista filmu Zdeněk Zapletal si ve filmu střihl cameo dispečera Oldy v BBA Security, konkrétně muže sedícího u monitorů ve scéně na konci filmu. (LaSi)

Reklama

Reklama