Reklama

Reklama

Replay

Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Francie, 2009, 9 min

Obsahy(1)

Postapokalyptický svět, matka s malým synkem, opuštěné město v krajině, do které dítě nesmí vkročit. Jednoho dne se však na "čerstvý" vzduch odváží. (Sfinkter)

Recenze (29)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem, či už som skúsenejší filmový divák a viem dokonca predvídať rôzne typy dejových zvratov a udalostí, no tunajší hlavný som vytušil. Film je dosť rozťahaný, na to, aký jednoduchý odkaz ponúka. Animácia nie je podľa mňa nič výnimočné, akurát ma zarazili akési ruské nápisy a pritom tam znela francúzšina, či to má byť nejaký odkaz na Černobyľ, ale to pochybujem, skôr podľa mňa len skrytá propaganda. Emočne to je silné, no to ešte nehovorí o nejakej podstatnej kvalite snímku. ()

dan4815 

všechny recenze uživatele

Hned bych chtěl úvodem říci, že po vizuální stránce to šlo mimo mě. Což o to, hlavní je přece myšlenka, která mě také zrovna nepohltila a nedonutila se nad smyslem přežívání v postapo zamyslet. Ale chápu, bylo nám azbukou nejspíše sděleno, že Rusko obsadilo širé okolí a svým agresivním chováním došlo tak daleko, že vyhladilo kdo ví kolik procent lidstva. A zde nastala otázka - žít a zemřít, či jenom přežívat? To je asi celé, co nám chtěl tento snímek říci, asi na to nejsem dostatečně sjetý, nebo můj mozek nedisponuje dostatečným množstvím neuronů k pochopení tohoto uměleckého díla. ()

Reklama

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Replay je francúzsky animovaný projekt. Dej sa odohráva v postapokaliptickom svete. Je to príbeh chlapca s jeho asi mamy. Počas 9 min sa okrem mien nedozvieme dokopy nič. Ak by z toho bol celovečerný film tak by sa dalo viac vymyslieť ale hlavne by sme sa aj viac dozvedeli. Celkovo musím uznať, že tu máme celkom slušnú animáciu. Jediná vec, ktorá ma mrzí je, že to nieje spracované ako celovečerný film. Pekný krátkometrážny film, ktorý môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pochmurný příběh z pochmurného světa, kde divák zjišťuje, že živý může závidět mrtvému. Je to sice taková ta zaměnitelná počítačová animace, ve které se vytrácí osobitost, a na ploše krátkometrážního filmu se nedají plně rozvinout charaktery, ale podle mě tady dokázali tvůrci vytěžit z krátkého příběhu maximum emocí. Tragika je cítit z každého gesta postavy a každého momentu příběhu. Celkový dojem: 80 %. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama