Reklama

Reklama

Přežila jsem vzteklinu

  • Velká Británie Girl Who Survived Rabies, The
Velká Británie, 2006, 47 min

Obsahy(1)

V jednom městě středozápadní Ameriky byla jedenáctiletá Jeanna napadena netopýry, přičemž došlo k infikaci vzteklinou. To se bohužel zjistilo až pozdě, takže dávat vakcínu už nemělo smysl. Choroba Jeannu zachvátila a změnila hezkou dívku k nepoznání: doslova v divoké zvíře s pěnou u úst. Nikdo nevěřil, že by mohla být nějaká šance na to, že Jeanna tuto smrtelnou nemoc přežije. Její lékař se ale rozhodl pro riskantní experiment: pokusil se ji vyléčit pomocí vlastní směsi léků. Po sedmi dnech došlo k zázraku: Jeanna se stala prvním člověkem v historii, který rozvinutou vzteklinu přežil!

Lékařská komunita se pak začala přít o to, zda jde o průlom ve vědeckých metodách, či zda se jedná jen o náhodu, výjimku potvrzující pravidlo. Kdyby se totiž účinnost léčivé směsi potvrdila, mohlo by to možná pomoci odhalit tajemství i jiných smrtících virů, jako jsou například HIV nebo ptačí chřipka. Jeannin lékař je nyní připraven pokusit se svým lékem zachránit další osobu, a potvrdit tak svůj úspěch... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

hajdano 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument s netradičním tématem. Obsahuje i autentické záběry, což je v tomto žánru u mě vždy vítáno. ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Jeanna Giese zije asi hodinu jizdy ode mne ve state Wisconsin.Hodne se o jejim pripadu mluvilo a zrovna dnes jsem videla ve zpravach jeji graduation day .Neni to u zvideitelnovani holky, kterou kousl netopyr, je to o prevenci a vuli prezit a o zapase o jeji zivot.Fandim ji.A je hezka i ted. ()

Reklama

Udet 

všechny recenze uživatele

...výborný hraný dokument, v němž hlavní roli ztvárnila dívka, která jako první na světě přežila příšernou, strašlivou nemoc.. ..maximálně zajímavé téma které by si rozhodně neměl nechat ujít žádný divák který se aspon trochu zajímá o lékařskou vědu.. ..napínavý a již předem ztracený boj lékařů o život mladé dívky POPRVÉ v historii skončí zázračným uzdravením.. ()

sehe 

všechny recenze uživatele

Až pri tomto dokumente som si uvedomila,ako názov ochorenia besnota,či po česky vzteklina,absolútne sedí.Vírusové ochorenie všetkých cicavcov,kde pri prepuknutí je 100% úmrtnosť,napáda mozog a ,,Prežila som vzteklinu"ukazuje prvý prípad dievčaťa,ktoré túto smrteľnú chorobu prežije.Pre mňa,ako majiteľky psíka veľmi poučné. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama