Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Co mi to nejvíc připomíná? Takový trabantový Top Gear speciál po česko-studentsku. Dokumentární, dobrodružné, zábavné, okouzlující. A lehce fascinující. Celovečerní stopáž je sympatická, zpracování zrovna tak. Co víc říct. Takové lehce cestopisné dobrodružství, které vás určitě alespoň trochu nadchne. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(21/2019) / Rovnako dobré ako Trabantem až na konec světa ale ten rozdiel 4 rokov je teda v technickom spracovaní vidieť. Nie som velký cestovatel takže polemiku o tom ako moc autentická a úprimná séria o Trabantoch je vynechám. Hodnotím čisto zábavnosť v rámci light dokumentárneho žánru a tu Dan a jeho parta obstojí bez problémov. (7/10) ()

Reklama

6thSun 

všechny recenze uživatele

Není tam podrobněji vysvětleno plno věcí, třeba způsoby přespávání, způsob přepravy jídla a hlavně doplňování zásob tekutin nebo řešení oprav, mnohdy to vypadá na neřešitelný problém, najednou střih a zase se jede. To jsou ale výtky shrnuté rozumem spíše z povinnosti, čistě pocitově jsem na takové myšlenky neměl moc času, neb jsem byl od začátku do konce stržen viděným, k čemuž vydatně přispívaly Přibáňovy hlášky, provázející hlas Davida Novotného nebo perfektně zvolená hudba. A hlavně africké scenérie a informace, které vydají za několik poučných dokumentů naráz. ()

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Ten trabant se ale pomalu rozjížděl. Začalo to slabším dokumentem Trabantem Hedvábnou stezkou přes Afriku do Ameriky. A teď jedou až do Austrálie. Jsem zvědav. Nicméně zpátky k Africe. Krásně to vyplňuje mezeru mezi Hedvábnou stezkou a Amerikou. Mezi dokumentem a nadupaným road movie/cestopisem jako známe z Top Gearovských speciálů. Za tohle obdivuji Dana Přibáně, který svůj projekt vytáhl z ničeho až na vrchol. Zaslouží si opravdu velké uznání. Nicméně Afrika je sice přelomová, ale stále spíš dokumentární. Ještě se to hold učili. Podle téhle tendence bude Austrálie ohromná pecka. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokumenty by měly být o zajímavých věcech a plné překvapení. Scénář napíše život, o režii se postará realita a herci jsou nahrazeni lidmi, kteří mají co říct nebo ukázat. Proto tady nehodnotím kvalitu kamery, ani hudbu. Přejet Afriku trabantem se mi jeví jako dobrý nápad. Partička odvážlivců je sympatická, pohodová a nechybí jí odhodlání předsevzetí splnit. Z filmu jde cítit dobrodružství a je vidět, že se naši cestovatelé nebáli poznávat. Mých 5* je za odvahu, trpělivost, pevné nervy (!!!!) a perfektní cestopis. Díky! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Pokus s vodou je v Afrike populárny trik, ale je to podvrh. V skutočnosti je Coriolisova sila pár metrov od rovníku veľmi ťažko merateľná aj pri kontrolovaných experimentoch, takže nemôže mať viditeľný vplyv na rotáciu vody. (andree182)
  • Závady BABU (expediční trabant): rozhozený karburátor, netěsnící hlavní brzdový válec, zlomená příruba výfukového sání, spálené brzdy, křaplý blinkr, utržený šusplech, přeražené výfukové svody, potlučený a proražený zadní tlumič výfuku, zlomený výfuk, ovládání dálkových světel, ohnutá tyč řízení, uvolněná pakna zadní brzdy, spálený drát napájející střešní světla. (heyda)
  • Průměrná spotřeba benzínu se během výpravy vyšplhala na 6,5 l/100 km. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama