Reklama

Reklama

Když láska nestačí: Lois Wilson

(TV film)
  • Česko Když láska nestačí: Příběh Lois Wilsonové (více)

Obsahy(1)

Příběh manželky alkoholika, zakladatele Anonymních alkoholiků, dříve beznadějného opilce, jenž alkoholismem trápil svou ženu, která mu vše trpěla. Marně se snažila milovanému muži pomoci, ale nic nefungovalo, výhružky, sliby, přísahy, opuštění, odpuštění. Až zásah vyšší síly mu umožnil prozřít a díky sdílení zkušeností s dalšími alkoholiky se zázrak nepití prodlužoval. Trpělivá Lois tak měla zpět střízlivého manžela. Ten se však místo pití plně věnoval pijákům, kterých tak měli stále plný dům, proto tato žena oslovila další manželky alkoholiků a společně sdíleli své zkušenosti, sílu a naděje. (Eržik)

(více)

Recenze (9)

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Nemám zkušenosti s alkoholiky a sám si nedám ani skleničku, takže moc nevím, o čem je řeč... Ale možná někomu pomůže, dodá naději... Jen je škoda, že o tom, jaxe mu povedlo se z toho dostat - díky Bohu - tam jsou jen kusé zmínky... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

beatjery 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film nebude ode mě objektivní, ale nanejvíc subjektivní. Mně jakožto 5 let nepijícímu alkoholikovi, musel zfilmovaný příběh o založení Anonymních alkoholiků ve 30. letech v USA, dnes celosvětové samofinancující se organizaci, vykazující větší úspěchy než všechny protialkoholní léčebny dohromady, chytit. Člověk vidí sám sebe v nespočetných návratech domů, které si nepamatuje. Absolutní bezmoc se alkoholu postavit, při každé návštěvě hospody "upřímně" míněnou snahu to ustát na vlastních a nestát se zvířetem, které je kamarády dotaženo k domovním dveřím, nebo aspoň pod schody. Film je dobře zahraný, bez zde zbytečného rozvíjení hospodských motivu, ale s o to větším zaměřením na destrukci všeho co jinak střízlivý člověk považuje za důležité (rodinu, práci, přátelé, lásku, domov...). Je tedy poměrně úzce zaměřen (no i když v naší vlasti...) na lidi kterých se tento problém týká, proto by mohl fungovat i jako osvěta. Nečekejte tedy žádnou chlast vychvalující jízdu, ale spíše velmi přínosný hraný dokument. ()

Reklama

Tipko 

všechny recenze uživatele

Nádherný film o boji proti závislosti na alkohole. W. Ryderová (Lois) i B. Pepper podali ako manželia obdivuhodné výkony. Zvlášť inšpirujúca je trpezlivosť Lois so svojim manželom, závislým na pijatike. Film ponúka i pravdivé kroky k vyliečeniu z alkoholizmu: napr. je to nielen ľudská vôľa prestať, pomoc blížnych, vyhýbanie sa pohárikom a zlej spoločnosti, ale hlavne viera v Boha, modlitba k Nemu, pokánie, odpustenie si navzájom, a spoločenstvo s tými, ktorí zažili to čo vy a rozumejú vám. Vrelo odporúčam k pozretiu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Winona Ryder coby manželka alkoholika byla světice! Její superkladný charakter je bohužel skálou, na kterou tenhle příběh narazil. Nepotopil se sice, ale nabral hodně vody. Hrdinka je tak andělská, že všechny rány osudu, které ji potkávají, nakonec vyzní selankovitě. Zdravotní problémy, hospodářská krize i letité soužití s alkoholikem působí skoro idylicky, protože oni se stále tolik milují! _____ Nevím, neznám její skutečný příběh, možná opravdu žila žena tak oddaná a dokonalá. Bylo by to hezké. Ale ne ve filmu, který má přesvědčivě ukázat cestu peklem alkoholu a cestu z něj. /17. 6. 12./ ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Klasický hallmarkovský film ze života o tom, jak jedna trpělivá žena musela přetrpět závislost svého muže na alkoholu a spolu tak dokázali pomoct dalším alkoholikům. Je to pěkný film s velmi dobrými herci, ale byl by ještě lepší, kdybych neměla z hlavní postavy na konci dojem, že jen promrhala svůj život. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama