Reklama

Reklama

Andělé a démoni: Fakta nebo fikce?

(TV film)
  • USA Angels vs. Demons: Fact or Fiction?
všechny plakáty
USA, 2009, 44 min

Režie:

Will Ehbrecht

Scénář:

Thomas Quinn

Kamera:

Hisham Abed

Obsahy(1)

Po stopách bestselleru Dana Browna. Dokument nabízí nekompromisní, objektivní a zcela otevřený pohled na skutečnosti z oblasti nejvyspělejších technologií i historických reálií, jež stojí v pozadí bestselleru Andělé a démoni - románového předchůdce celosvětového knižního i filmového hitu Šifra mistra Leonarda. Dokument je strhující bitvou mezi fakty a fikcí ve světě antihmoty, teologie, konspirací, symbolizmu a kultů, jež mohou odhalit skutečnou cestu osvícení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Vo svete profesionálneho alkoholizmu si reklamné agentúry vystačia s kozatou blondínou opretou o basu piva. Ak je však v čase internetu, videa a fekálnych teenagerských komédii potreba spraviť promo knihe a dokonca bez obrázkov, musia reklamné agentúry vytasiť tie najťažšie psychologické ťahy. Misr Hnedý to nemohol, nedomyslel, nadotiahol ne ne ne... vualá reverzná psychológia v najčistejšej forme. A hordy slabomyseľných oviec utekajú do kníhkupectiev rovnako ako hordy somelierov utekajú do TESCA, že by i tá ich stará vyzerala po 3 deťoch ako Švédka z billboardu. ()

Zagros odpad!

všechny recenze uživatele

Tento pseudodokument si nic jiného než odpad nezaslouží. Za prvé se jen snaží svézt na vlně popularity Dana Browna. Za druhé je absolutně zbytečně snažit se v románech obecně oddělit pravdu od fikce, od toho jsou to přeci romány. Za třetí tvůrci několikrát jasně ukázali, že ani jeho knihu nečetli, protože sami mají v dokumentu vůči knize poměrně hodně nepravd. Za čtvrté se všechno snaží "bulvarizovat" a používají k tomu často termíny, které ani sám Dan Brown nepoužil, nebo alespoň nebyly jeho hlavní myšlenkou. Všechny výtky jsem se snažil překonat. Samotného mě několik věcí zajímalo a chtěl jsem se dozvědět, jak moc si Dan Brown vymýšlel, bohužel odpovědi jsem nenalezl. ()

Nyan 

všechny recenze uživatele

Celkem zbytečný dokument o tom, že román Dana Browna je opravdu fikce. Trochu naťukne částicovou fyziku, trochu tajná společenství, ale všemu se věnuje jen do té míry, aby ukázal, že to, co je v knížce (filmu), se doopravdy nestalo či nestane. ()

recor 

všechny recenze uživatele

CO si budeme povídat, na to že chtějí vyvrátit trvzení Dana Browna, by vůbec nemuseli natáčet tento dokument. Kniha Andělé a démoni je prostě precizní, jako další díla od DANA BROWNA. A že neexistovalo spojenectví, které by chtěli svrhnout víru, tomu nevěřím. Od dávných časů, víra lidstvo utužovala, ale také jej zraňovala a ubíjela. Každý má svůj názor a BROWN ho jen do díla vložil. A stal se z knihy Bestseller ()

Reklama

Reklama