Reklama

Reklama

Bauçà

(festivalový název)
  • Španělsko Bauçà
Krátkometrážní / Experimentální
Španělsko, 2009, 6 min

Režie:

Albert Serra

Obsahy(1)

Experimentální film bez postav, jen s klasickou hudbou a rytmicky se střídajícími barevnými podklady. Katalánský básník Antoni Serra i Bauçà patřil do proudu verbálního radikalismu. V tomto experimentálním filmu je jeho poezie spojena s hudbou doprovázenou chromatickými variacemi. (MFDF Ji.hlava)

Recenze (7)

amirgal 

všechny recenze uživatele

Ještě spíše než ke skupině Fluxus (jak píše Fauxthum) se mi Albert Serra zdál odkazovat k tvůrcům, jako je Norman McLaren, kteří "barevně" zpracovávali hudbu: http://www.csfd.cz/tvurce/13568-norman-mclaren/ . Tenhle Serrův počin mi nic moc nového nepřinesl a tak mi nezbyde než jej hodnotit jako příjemný odkaz :). Ad Rosomák: Tuhle otázku si kladli mnohem radikálněji a mnohem dříve již jiní tvůrci. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nemilá hudba a nemilý grafický komentář. A navíc jsem film "viděl" až po shlednutí "Blue" od Dereka Jarmana, v němž "Modrá" má životní přesah, a po shlednutí "Zen for film" od slavného a proslaveného Nam June Paika, v němž je jasné poselství, i když ne tak jasné jako ve skladbě Johna Cage 4'33", které se dává i jiný (náhodný, a proto ne opominutelný) význam (viz Wikimedia: "Cage sám prohlásil, že délku zvolil náhodně, ale občas se tvrdí, že byla zvolena úmyslně. 4 minuty 33 sekund je 273 sekund, což odkazuje na teplotu absolutní nuly, -273 °C. Při této teplotě by bylo absolutní ticho, neboť částice by se nehýbaly – ale není jí možné dosáhnout.") ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Ne tak radikální jako Paikův Zen for film, ale o to zábavnější. HenryS.: Film je imho obraz, který je promítán s určitou stopáží (během níž se může obraz měnit, ale není to nutné ;-) ) a který je svým autorem nebo divákem za film považován. Tudíž je Bauçà film jako každý jiný ;-). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama