Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Matas má všechno, co potřebuje, a to včetně tolerantních rodičů. Přesto se mu zdá jeho život prázdný, beze smyslu. Jednoho dne se seznámí se stejně starými kluky, kteří ho vezmou mezi sebe, aby s nimi prožíval vzrušující happeningy. Setkáme se zde s partou čtyř mladíků, kteří, aby zahnali nudu, vymýšlejí takové věci, které obyčejným smrtelníkům nahánějí strach, hrůzu. A o to jim jde, protože oni se v těchto okamžicích nenudí. Naopak se výborně baví Dvoudílnou televizní hru autorky Lucie Bělohradské natočil v roce 1986 režisér Viktor Polesný, který do hlavní role mladíka Martina obsadil Jana Potměšila. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět. Herectví kvarteta představujícího sídlištní floutky je přesvědčivé. Příběh doplácí na tápající scénář – zbytečně rozmělněno do dvou dílů. Epizoda s dívkou nedotažená. A samotné otevřené finále je skutečnou spouští. Hudba Josefa Spitzera udržuje celou dobu napětí, ale při scéně se střepy je zvolen nevhodný podkres. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Mladík ze spořádané rodiny Martin utápí svůj volný čas a marně hledá smysluplnou náplň volných dnů. Vše změní dnem, kdy se seznámí s partou vrstevníků, kteří nudu zabíjí činy, které se normálním lidem příčí. Dvoudílné Československé televizní drama režiséra Viktora Polesného v hlavních rolích s tehdy nadějnými dvacetiletými uchy Potměšilem, Matáskem a Langmajerem. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

No, místní hodnocení (53%) rozhodně nesdílím, protože něco tak divného a hlavně zmateného jsem dlouho neviděl. Sice jsem viděl pouze druhý díl, ale pokud byl první stejný, jako tento, opravdu mi stačilo přečíst si doprovodný text na teletextu ČT2. Banda čtyř kluků čeká v domě jednoho z nich (Martina, jak jsem pochopil) a najednou střih, Martin jde k nějaké dívce, která na něho křičí aby vypadl a za pět minut se spolu líbají; po aktu se však dozví, že "stejně byla poslední", což ho naštve (a přiznávám, koho ne?), začne utíkat, aby ho na sídlišti málem přejelo auto, které bylo podle vše kradené? Chtěli ho zabít? Nebo jenom náhoda? Střih, Martin chce odejít z party, jenže musí zaplatit "taxu" za odchod z party, tak ho napadne vykrást byt vlastních rodičů! Takže to byla retrospektiva! A závěr filmu, kdy se rodiče vrátí do totálně zdemolovaného bytu a po křiku "je to moje vina" začne Martin najednou lézt na skálu a přijdou titulky... No, ani jsem tak nějak nepochopil, pro koho byl film určen. Pro dospívající Martinova věku, aby se nepřidávali k takovýmto partám? Nebo snad pro rodiče, aby se dětem víc věnovali? ()

Reklama

Reklama