Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Úchyle v temnotě... Prozřu a čapnu tě!" Darovaným očím na zuby nekoukej. Ostatně, zřejmě pocházejí od milujícího oběšence. Přehlížejme i očividné díry v logice scénáře. Např. dablslepou mutr, která nám, po synáčkově odborné, láskyplné práci s jehlou, najednou z příběhu zmizela jak vygumovaný text. I to, že pro orientaci ve scénáři, napsaném zřejmě Braillovým písmem, by bylo nutné zhlédnout film znovu a tentokrát si na všechny postavy důkladně posvítit. Např. na souseda chlíváka a jeho dceru, podezřele informovanou. Fakt netuším, odkud věděla o bodání do očí, to jako panu Neviditelnému při tom svítila? A její fotr? Celou dobu ťunťa, který neumí do pěti dioptrií napočítat, pak ho zničehonic chytne ošmatlávací rapl a ... ? A dál nic. Stejně jako dablslepá mutr si odpíchnul odchod z natáčení a už se nevrátil. Njn, třeba šlo jen o jakože artový záměr, ty ze scénáře postupně mizející postavy. V temnotách, kam ani světlomety dabldekru nedosáhnou :-). Ale nešť. I tak poslepu otvírám hodnoticí šuplík a nahmatávám... čtyři hvězdy! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná španělská záležitost, u níž jsem po celou dobu mlaskal blahem. Morales si v první půlce připravuje diváka, nadhazuje mu otázky s minimem odpovědí, aby v polovině druhé rozpoutal doslova atmosférické peklo, při němž tuhne krev v žilách. S odkrýváním pravé podstaty už to není tak horké, minimálně od půlky se dala odhadnout, ale při všech těch twistech a neustálého nebezpečí tomu rád odpustím. Špičková je kamera, která neukazuje víc, než musí, a působivá hudba, co hlavně v závěru přivádí do bodu varu. A nakonec jsem si nechal krásku Belén Ruedy, která je ve svých pětačtyřiceti pořád nádherná ženská. Maximálně využívá všech svých předností a dokazuje tak, že Sirotčinec nebyl pouhá náhoda. Belén totiž umí. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal: "Bože, to je zas ten typ filmu, kdy ona vidí všude vraha, nikdo ji nevěří a nakonec zjistíme, že to vraždí ona :-) Ale není tomu tak, film mne příjemně překvapil, posledních 30 minut je napětí a akce a navíc horror končí špatně. Tedy alespoň pro hlavní představitelku, takže dávám 70% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Až na telenovelovité romantické vsuvky, občasné iracionální chování hlavní hrdinky a sem tam zbytečný hororový patos velice slušná práce. Morales je možná až moc hyperaktivní - v celkovém souhrnu ne zase tolik složitý film zahustil takovým způsobem, že by to jiným vystačilo na tři snímky různých žánrů. Co na tom, že jsou Juliiny oči v cílové rovince možná i poněkud hloupé. Jsou totiž také hezké, cílevědomé a roztomile nakažené hravostí svého tvůrce. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je potřeba zmínit, že Belén Rueda po Sirotčinci potvrzuje svůj MILF status, aspoň v mých ojos :) -- Klasicky španělská interiérová žánrovka dokáže po šablonovitém rozjezdu nečekaně nakopnout a překvapit množstvím lahůdkových napínavých okamžiků. Vůbec mi přišlo, že kolem půlky filmu přebral otěže jiný, schopnější režisér. Vyčítat se dá přílišné množství zbytečných"klamacích" twistů, ale Rueda to válcuje, celkový dobrý dojem převažuje a to se v té záplavě nudných hororů musí počítat. 7/10 P.S. Zdá se, že Guillem Morales má slabost pro handicapované postavy ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama