Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Julia se vrací za svou sestrou Sarah, která po neúspěšné operaci stále trpí degenerativním onemocněním očí. Po příjezdu je zdrcena informací, že Sarah spáchala sebevraždu. Julia ovšem nevěří, že by si její sestra i přes své problémy vzala život a je pevně rozhodnuta zjistit pravou příčinu její smrti, ale čím hlouběji Julia pátrá, tím častěji je svědkem temných zjevení... (PetriK12)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Los Ojos de Julia není vůbec špatný snímek, jehož žánrové zařazení mezi horory možná není zcela na místě, neboť dle mého názoru jde nejvíce právě o thriller s mysteriózními prvky. Hororových scén by divák napočítal hravě na prstech jedné ruky a to by mu jich ještě pár zbylo, ovšem je nutné podotknout, že každá z těchto krátkých pasáží značně potěší. Celkově vzato se tomuto počinu nedá upřít parádní atmosféra, solidní zápletka a poutavost, jež přiměje diváka k pozornému sledování od začátku až do konce. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé je potřeba zmínit, že Belén Rueda po Sirotčinci potvrzuje svůj MILF status, aspoň v mých ojos :) -- Klasicky španělská interiérová žánrovka dokáže po šablonovitém rozjezdu nečekaně nakopnout a překvapit množstvím lahůdkových napínavých okamžiků. Vůbec mi přišlo, že kolem půlky filmu přebral otěže jiný, schopnější režisér. Vyčítat se dá přílišné množství zbytečných"klamacích" twistů, ale Rueda to válcuje, celkový dobrý dojem převažuje a to se v té záplavě nudných hororů musí počítat. 7/10 P.S. Zdá se, že Guillem Morales má slabost pro handicapované postavy ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si říkal: "Bože, to je zas ten typ filmu, kdy ona vidí všude vraha, nikdo ji nevěří a nakonec zjistíme, že to vraždí ona :-) Ale není tomu tak, film mne příjemně překvapil, posledních 30 minut je napětí a akce a navíc horror končí špatně. Tedy alespoň pro hlavní představitelku, takže dávám 70% ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Další z velmi povedených španělských hororů,který si vystačí bez potoků krve,přičemž ani na moment nenudí.Je totiž postavený na hutné atmosféře,která je budována od prvních minut a ve vypjatých momentech graduje jak má.Také je podpořena kvalitní vizuální (až na přehnané používání barevných filtrů,ale to už je vlastně standard) a zvukovou stránkou.Zajímavý příběh s velmi pozvolna odhalovanou pointou a více podezřelých zase udržuje napětí.Juliin strach o ztrátu zraku působí velmi přesvědčivě a díky podání Belén Ruedy je vyvolán i v divákovi a realisticky v momentech,kdy slepotu předstírá.Ještě bych zmínil scény s bleskem (fotáku:)),které sice nejsou ve filmu poprvé,ale tady se extra povedly.Španělé mi opět kápli do noty:),silné 4* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Výborná španělská záležitost, u níž jsem po celou dobu mlaskal blahem. Morales si v první půlce připravuje diváka, nadhazuje mu otázky s minimem odpovědí, aby v polovině druhé rozpoutal doslova atmosférické peklo, při němž tuhne krev v žilách. S odkrýváním pravé podstaty už to není tak horké, minimálně od půlky se dala odhadnout, ale při všech těch twistech a neustálého nebezpečí tomu rád odpustím. Špičková je kamera, která neukazuje víc, než musí, a působivá hudba, co hlavně v závěru přivádí do bodu varu. A nakonec jsem si nechal krásku Belén Ruedy, která je ve svých pětačtyřiceti pořád nádherná ženská. Maximálně využívá všech svých předností a dokazuje tak, že Sirotčinec nebyl pouhá náhoda. Belén totiž umí. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Jedná o další horor produkovaný slavným režisérem Guillermem del Torem. Právě on si vyžádal na základě předchozí úspěšné spolupráce na snímku Sirotčinec (2007) Belén Ruedu v hlavní roli a kameramana Óscara Faura. (dex2man)
  • Belén Rueda si v tomto snímku zahrála dvojroli obou sester - dvojčat Julie i Sáry. (dex2man)

Reklama

Reklama