Reklama

Reklama

Vražda v ulici Lourcine

(TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1974, 31 min

Obsahy(1)

Jak je všeobecně známo, pohromy nechodí nikdy o samotě, ale právě naopak - jedna přitahuje druhou. Televizní adaptace klasické jednoaktovky E. Labiche. V jedné tiché pařížské ulici v měšťanském domě žijí ve vší počestnosti pohledná madame, její choť, který toho rána ještě stále vyspává, a úslužný sluha. Den by mohl probíhat tak jako obvykle, kdyby... kdyby se pán domu neprobudil v tak pozdní dopoledne s příšernou kocovinou, na sobě zbytky pomačkaných šatů a v hlavě prázdno! Jediná jistota je, že má strašnou žízeň a v posteli pecky, kusy uhlí, ženský čepec a střevíc. A ještě něco – chrápající individuum stejně pomačkaného zevnějšku. Završením dopoledních trampot pana domu je náhodné přečtení článku o záhadné vraždě uhlířky v ulici Lourcine. Buďme trochu zlomyslní a nechme úctyhodného pána domu napospas dotírající manželce, ale i sluhovi, bratranci, bývalému spolužákovi a těm nejčernějším dohadům... (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Proslulý francouzský dramatik Eugène Labiche (1815 - 1888), jehož frašky si na českých jevištích získaly velkou popularitu především zásluhou fenomenálního Slaměného klobouku, psal všechna ta rozverná dílka údajně s jediným cílem – bavit a rozesmávat publikum. A dařilo se mu to skvěle, jak ostatně dokazuje i televizní adaptace jedné z jeho povídek s vynikajícím Zdeňkem Řehořem, Jaroslavem Kepkou a Květou Fialovou v hlavních rolích. Pozor na ten chlast, pánové! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní ano, ale drama? To tedy rozhodně ne. Vražda v ulici Lourcine je čistokrevná komedie, fraška s neodolatelně se hroutícími Zdeňkem Řehořem a Jaroslavem Kepkou a s úchvatně vypadající Květou Fialovou. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka by si to zasloužilo modernější zpracování a delší minutáž, jenže Eugène Labiche nepsal detektivky, natož moderně. Takže jako drobná televizní lahůdka z tvorby proslulého autora frašek rozhodně obstojné. S (jako vždy) půvabnou Květou Fialovou a překvapivě velkým prostorem pro Jaroslava Kepku. ()

Galerie (4)

Související novinky

Květa Fialová 1929 - 2017

Květa Fialová 1929 - 2017

26.09.2017

Po dlouhé nemoci zemřela ve věku 88 let herečka Květa Fialová. Narodila se v české kolonii u slovenského Fiľakova do rodiny plukovníka letectva. Spolu se sestrou Blankou navštěvovala katolickou školu… (více)

Reklama

Reklama