Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (311)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo nic moc. Hlavně mi tan vadil Viktor Frankenstein v podání Jamese McAvoye, který byl dost nesympatický. Daniel Radcliffe byl jako jeho pomocník Igor rozhodně lepší. A Andrew Scott je neustále otravoval jako všetečný policista. Jako tohle téma je už hodněkrát zpracované, ale přece jen jsem asi čekal menší průser. Začátek je dobrý, ale pak to jde dolů. Je to moc dlouhé. A monstrum taky není moc zajímavé. Prostě docela promarněná šance. Co už. Snad se to příště podaří líp... Aspoň pohledná Jessica Brown Findlay to občas zachraňovala. :) "Henry je váš bratr?" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom bieda. Nie že by to bolo zlé, ale neprišlo mi to ani extra dobrá. Nie že to malo byť extra, ale kedže tých Frankenštajnov už pár bolo, čakal som, že tento prinesie niečo zaujímavé, čo sme ešte nevideli. A aj keď to vyložená nuda nebola, herci, kostýmy, hudba a dobová atmosféra, vytiahli film len zo šedého premiéru. Slušná jednohúbka, ktorá ani moc nepobaví a ani moc nezaujme. Na druhu stranu ani moc nenudí a ani neurazí. 60% - 3* ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dnes již nesmrtelný příběh o Frankensteinovi a jeho monstru znají snad všichni. A to především díky nespočtu filmových či divadelních adaptací. Neznám snad nikoho, kdo by nevěděl o co že se jedná. Poslední dobou však i já zastávám názor, že už je zřejmě naprosto zbytečné, pořád natáčet další a další filmy s již značně vyčpělou zápletkou, zvláště když většina těch novodobých kousků za moc nestojí a dělají spíše ostudu, starým klasikám. Sice se najde spousta režisérů (scénáristů), kteří se snaží okořenit děj vlastní myšlenkou, ale většinou z toho vzejde jen prach sprostý blábol a absolutní ztráta času. No a tady to není jiné. Prvních čtyřicet minut jsem doslova usínal nudou a nebýt pasáže s opicí a akčněji pojatým koncem, tak jsem tomu nejspíš rovnou vlepil ODPAD. Nikdy jsem nebyl velkým obdivovatelem Daniela Radcliffa a celá ta sága o Harry „Poserovi“ šla absolutně mimo mou maličkost. Nechci nějak snižovat jeho herecké kvality, ale pro mě určitě nebyl žádným tahounem toho filmu. Spíš se mi od prvních minut dost zprotivil a nebýt vyšinutého Jamese McAvoye, šlo by to do kytek i po herecké stránce. No a Jessica Brown Findlay? Tak ta tu byla jen do počtu a mnohem více mě okouzlila svými domácími fotkami, které se dostaly na internet, než svým hereckým nadáním. Vytlačení jebáku na zádech, ani Igorův hrudníček lehce pokrytí chmýřím na mě moc velký dojem neudělal. 40% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

I přes celkem zajímavé obsazení (McAvoy, Dance, Scott a i Radcliffe) jsem příliš neočekával, hlavně kvůli kritice tady na čsfd. Scott a McAvoy rozhodně nezklamali, Charles Dance neměl téměř žádný prostor a Radcliffe.. to je prostě Harry Potter, a pokud bude stále takto nevýrazný a mdlý, asi jím i zůstane. Spousta prázdných míst, které nezachrání ani krásná tvářička Jess. B. Findlay. Šedý průměr a slabší, než dejme tomu tématem srovnatelný Van Helsing. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co mě táhlo k tomu, abych zašel na tento "remake" do kina. Po čase přemýšlení jsem měl jasno. Kvůli Radcliffovi, jehož postava Igora byla pro mě nakonec tím největším a prakticky jediným pozitivem, společně s krásou technické části filmu (kamera, střih), kterou jsem se hlavně z počátku nechával spoutat. Bohužel už zhruba před první polovinou film klesla kvalita scénáře i vizuálu do nudného stereotypu,v jehož závěru vyústil v nudný a bídný kýč. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Shawn Levy se měl původně účastnit natáčení, ale nakonec z projektu vycouval. (BloodMax)
  • Jedná se o první zpracování literární předlohy, které je z velké části odvyprávěné z pohledu Igora (Daniel Radcliffe), sluhy Frankensteina (James McAvoy). (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama