Reklama

Reklama

Oživit mrtvou hmotu a stvořit z ní živou bytost dokázali zatím jen Bůh a Viktor Frankenstein. A právě o tom druhém vypráví náš příběh odehrávající se ve století, kdy se čerstvě probuzená věda, nové technologie a tradiční víra a náboženství sbližují, aby změnily zákony, jimiž se řídí život a smrt. V časech, kdy se zdá, že nic není nemožné. Radikální vědec Dr. Viktor Frankenstein (James McAvoy) a jeho pomocník Igor (Daniel Radcliffe) mají společnou vizi o uměle stvořeném životě, který může změnit svět. Victorovi se však výsledky jejich společné práce vymknou kontrole a dokonce hrozí, že se dostanou do rukou lidem, kteří s nimi budou chtít uspokojit své mocenské choutky. Zatímco Frankenstein chce ve vynalézání pokračovat bez ohledu na možné následky, Igor si uvědomuje, k jakým hrůzným koncům mohou vést. Jedině on může nakonec Viktora zachránit před sebou samým a svět před smrtelně nebezpečným monstrózním stvořením. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (311)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem ze soucitu nad dvěma hvězdami, ale tak šlechetný k této sešité slátanině prostě nedokážu. Film, na který jsem šel tak trochu pod nátlakem, kdy jsem se mu doposud úspěšně vyhnul, byl pro mne stejně splácaný, jako samotný Frankenstainův výtvor. Film s přehnanou stopáží, bez špetky logiky. Film bez ambice zaujmout něčím originálním, co by se ovšem drželo předlohy. Film tak nudný, že jsem měl opravdu chuť odejít. Prostě tohle byl další promrhaný námět, paskvil s ambicí originality, který se aspoň pro mne propadl dosti hluboko na to, abych měl vůbec chuť, po něm ješté kdy sáhnout. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Popravdě, kdybych na to šel do kina, tak bych se asi odtřelil. Herecké výkony skvělé, ale horrorové zachvění uvidíme až na konci. Takže je to spíše drama. Nebojíme se, nelekneme se, vlasy nám nestojí hrůzou, krev žádná a kromě blesků i žádné hollywoodské efekty. Zřejmě byl v kinech mládeži přístupný :-( ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dnes již nesmrtelný příběh o Frankensteinovi a jeho monstru znají snad všichni. A to především díky nespočtu filmových či divadelních adaptací. Neznám snad nikoho, kdo by nevěděl o co že se jedná. Poslední dobou však i já zastávám názor, že už je zřejmě naprosto zbytečné, pořád natáčet další a další filmy s již značně vyčpělou zápletkou, zvláště když většina těch novodobých kousků za moc nestojí a dělají spíše ostudu, starým klasikám. Sice se najde spousta režisérů (scénáristů), kteří se snaží okořenit děj vlastní myšlenkou, ale většinou z toho vzejde jen prach sprostý blábol a absolutní ztráta času. No a tady to není jiné. Prvních čtyřicet minut jsem doslova usínal nudou a nebýt pasáže s opicí a akčněji pojatým koncem, tak jsem tomu nejspíš rovnou vlepil ODPAD. Nikdy jsem nebyl velkým obdivovatelem Daniela Radcliffa a celá ta sága o Harry „Poserovi“ šla absolutně mimo mou maličkost. Nechci nějak snižovat jeho herecké kvality, ale pro mě určitě nebyl žádným tahounem toho filmu. Spíš se mi od prvních minut dost zprotivil a nebýt vyšinutého Jamese McAvoye, šlo by to do kytek i po herecké stránce. No a Jessica Brown Findlay? Tak ta tu byla jen do počtu a mnohem více mě okouzlila svými domácími fotkami, které se dostaly na internet, než svým hereckým nadáním. Vytlačení jebáku na zádech, ani Igorův hrudníček lehce pokrytí chmýřím na mě moc velký dojem neudělal. 40% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Bratránek Downeyho Sherlocka, který se moc nepovedl. McAvoy je až moc maniakální a Radcliffe si film nikdy neurve pro sebe, takže tu máme ve všech směrech rozkmotřený nepodarek, který potěší snad jen živelným zpracováním. Drsnější dobovek je teď ale seriálová nabídka plná. Takže můžete Viktora Frankensteina s klidem vynechat. (5/10) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Shelleyová pojala svůj román jako drama uměle vytvořeného jedince, který není schopen začlenění do lidské společnosti. Tvůrci Viktora vsadili na jiného, na Igora - rovněž jaksi ztraceného, rovněž stvořeného Frankensteinem, avšak s poněkud větší schopností najít své místo mezi lidmi. Pominu, že ani zde mě Radcliffe nepřesvědčil o svém hereckém umění, jelikož mé sympatie měl šílený J.McAvoy. Jinak žádný mimořádný herecký koncert se nekonal, což jsem ani nečekal. Film místy ztrácí nasazené tempo, ale má řadu velmi pěkných momentů (honička v cirkuse, předváděčka v aule a samozřejmě oživování umělé bytosti). Jsem rád, že došlo na starý skotský hrad, a tak se krásně prolnuly dvě roviny - steampunková a gothická. Samozřejmě kdo čekal intelektuální sondu do hlubin pomatené duše, byl zákonitě zklamán stejně, jako ten, kdo se těšil na děsuplný horror. Já byl nakonec spokojen. Slušivý vizuál a pěkná hudba. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (18)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Jméno Frankenstein má svůj původ v Německu, kde se tak jmenuje zřícenina hradu, na které v letech 1673-1734 žil německý alchymista a filozof Johann Conrad Dippele, který se podle legendy zabýval i oživováním mrtvých. V roce 1976 tu američtí vojáci založili každoroční Halloweenský festival. (Dracconnis)
  • Viktor Frankenstein se natočil ve Spojeném království během cca 60 dnů. Ve stejnou dobu Velká Británie zažila jedny z nejhorších bouří v historii. Některé exteriérové scény se tak staly velmi náročné pro herce i filmový štáb. (Zdroj: CinemArt)

Související novinky

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Reklama

Reklama