Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pohodový, takový povznášející rodinný biják o záchraně zmrzačeného delfína skrz pouto s malým klukem a vytvoření protetické ocasní ploutve. Vždy hravá Winter (to je ta ryba :-), která zde skutečně "hrála" samu sebe - což musím kvitovat, protože její digitální trikový dvojník pro pár pasáží vypadal dost lacině) zosobňuje inspirativně pozitivní přístup k životu s handicapem (ruku v ruce s prosluněným přímořským počasím a milými, hodnými, zapálenými lidičkami). Tady by se i kámen ustrnul = byl jsem lehce naměkko. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Kýč jak bič, ale podlehl jsem a po odkliknutí tří hvězdiček se jakožto věčný cynik děsně stydím. Nic tak příšerně patetického, sladkobolného, dobrosrdečného a nuceně slzopudného, kde klišé střídá klišé nechci hodně dlouho vidět. Jelikož cokoliv podobného bych bez debat a většího rozmýšlení poslal nekompromismě do odpadu! Jenže, když jde o delfíny, tak to prostě nedokážu :) ()

Reklama

malypivo 

všechny recenze uživatele

Byla jednou jedna kosatka, říkejme jí třeba Willy, která byla chycena v nádrži a díky lásce a péči jednoho malého kluka se dostala zpět na otevřené moře. Na otevřeném moři potkala delfína a ukousla mu ocas. Tento delfín, říkejme mu třeba Zima, se bez ocasu dostal také do nádrže, kde díky lásce a péči jednoho malého kluka dostal protézu, díky které mohl dál žít svým životem. THE HAPPY END. Další příjemná rodinná podívaná ve stylu Zachraňte Willyho. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se cítil nějak naměko, a tak jsem se rozhodl, že se dorazím nějakým citově vyděračským dryjákem. Po delší době jsem taky potřeboval pročistit slzné kanálky, a proto jsem šáhnul po Dolphin Tale, který jsem si na podobné chvíle schovával už pěkně dlouho. Konečný efekt se dostavil. Slzy mi kanuly jako po dávce pepřového spreje a hora papírových kapesníků se předemnou úctyhodně vršila. Příběh tichého chlapce a postiženého delfina, kteří pomohou jeden druhému mě opravdu dojmul. Je natočený moc pěkně, dojemně a citlivě s dobrými herci v čele se sympatickým adolescentem, který nakonec uspěje tam, kde dospělí selhávají. Jo, proč ne, sem tam takový rodinný film není naškodu. Ale pro někoho kdo považuje za vrchol světové kinematografie Cameronovy Vetřelce a při Avangers se v kině baví jako malý capart, by se hodnocení ve všední dny, kdy jsem při smyslech, pohybovalo někde kolem tří hvězdiček. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o delfínovi, který přijde o ploutev. Přesto se dokáže vzchopit a dále žít. Neskutečný příběh, který dodá vůli k žití a stojí minimálně za zamyšlení. Emočně moc dobře udělaný i v celku dobrým obsazením. Konec byl předvídatelný, jak téměř vše, což docela ubírá na kráse... 8/10 = 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Snímek je natočen na motivy skutečné události, kdy byl delfín jménem Winter zachráněn u floridského pobřeží a umístěn do akvária Clearwater Marine. (maluti)

Reklama

Reklama