Reklama

Reklama

Nezvaní hosté

  • Česko Vetřelci (více)
Trailer

Ke dvěma dětem ve dvou různých zemích přichází každou noc nezvaní hosté. Prvním z dětí je malý Juan, který bydlí se svou matkou ve Španělsku, a druhou je dvanáctiletá Mia, žijící se svými rodiči v Británii. Na první pohled by se mohlo zdát, že chlapec ani dívka nemají spolu absolutně nic společného, ale zdání klame. Obě děti trpí nočními můrami a sužuje je děsivý přízrak v kapuci, který nemá tvář a rád by získal tu jejich. Jejich rodiče jim zprvu nevěří, ale záhy se střetávají s tajemným vetřelcem i oni sami a je jasné, že své děti musí bránit za každou cenu. Dokonce i za cenu toho, že je nejbližší okolí bude považovat za blázny... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (116)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Noční temné můry, tvoje vlastní stvůry... životem tě provedou, netušíš co dovedou... Boj se stínů, boj se pravdy, boj se všeho, boj se navždy. Láska hory přenáší, noční můry odnáší... Nebo ne?" Aneb rodiče jsou ochotní udělat cokoli, aby ochránili své děti. Třeba jim i bohapustě lhát a nechat je žít v bludu. Dokud děti neprozřou. Jenomže pak je, již dospělé, pravda může o to víc bolet. Ale potom, v dospělosti, se přece naše noční můry poráží snadněji... Nebo ne? A o tom to je. Já jsem se u filmu bál. O toho malého kluka, o tu dospívající holku, měl jsem husí kůži. Opravdu pěkný výlet do tmavého šatníku, za (našimi vlastními) bubáky. ()

Fakipics 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, zdálo se mi, že na tak malé hodnocení se ve filmu vyskytují záběry, které správně odváděly pozornost a díky tomu se obličeje na kterých, ve správné pozici, v tu pravou chvíli a samozřejmě divák to musí vidět ze správného úhlu, ukazuje obří prdel přes celý obličej(u holčičky s úsměvem to nemělo chybu) což se stalo pro mě nečekaně zábavným, i když děj kolísal po celý film přímo přede mnou(zmatený,kompaktně neusměrněný). Naopak Clive byl zase vskutku Owen, takže... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Kamera není špatná, i když střih se ji snaží často úspěšně zlikvidovat. Herecky nijaké, kromě pedofilní záliby pana režiséra v detailech nedospělého děvčete. A dějově těžké zklamání. Boogeyman měl alespoň nějakou atmosféru, tohle je jakási španělská verze s realistickým podtextem a snahou být Torovský víc než del Toro. Některé scény napínavé, většina ale nudný balast. A strašák vlastně nikdy nic neudělá, jen se ho každý bojí - a nic. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní začátek. Scéna, kdy se digitální bubák snaží dostat malého chlapce, trochu evokuje Darkness Falls. Napětí ve vzduchu, tma, bezbranná matka. Jenže tím to hasne, protože povedenější moment už ve filmu nenajdete. Intruders (plivu na český název!) se zpočátku tváří jako moderní duchařina s docela atraktivním zlem, jenže postupem dlouhého času přijdete na to, že s nadpřirozeným záporákem to až tak horké nebude, a příběh očekávaně zakotví v reálnějším přístavišti. Všechno se hodí na bedra narušené psychiky takto postiženého jedince, aby zazvonil zvonec a předhodil nám hořký konec. Což je samozřejmě obrovská škoda, jelikož po technické stránce je snímek dost v pohodě. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - A žádné sny o příšerách........... Příšera teda přijde, nebo spíš přiletí, ale to co udělá z kamerou je úděsný. Kamera se klepe jak v posledním tažení, rychlé střihy vás úplně zmatou a hudba tu hrůzu jen dokreslí - to je snad sen. Scéna okolo 24 minuty na stavbě je strašně okatá a trapná - pomóc. CITÁT - Mám škaredé sny.......... Jakási obdoba Boogeymana. Muž Bez tváře vychází ze šatníku. Film má tři linie příběhu. Jedna je z pohledu malého chlapce Chuana, druhá je z pohledu mladé dívky Mii a třetí linie je snová sekvence. Všechny části jsou zahaleny ve tmě a snímané šílenou taneční kamerou - užijte si to. CITÁT - Chcete, aby vám dům hlídala čivava? Tohle je hlučný rotvajler. (Mluví se o alarmu do baráku)........... Závěrečné rozuzlení mě vůbec nepřekvapilo, nenadchlo a ani neohromilo, už mě to totiž ani moc nezajímalo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Režisér uvedl, že sestříhání filmu byla velká výzva. Šlo o dlouhý, složitý proces, protože z příběhu udělal dvojí strukturu. (ČSFD)
  • Ve filmu John Farrow (Clive Owen) a Mia (Ella Purnell) trpí poruchou nazvanou Folie à Deux (šílenství ve dvou). Je to porucha intenzivního rázu, kdy dvě osoby, které mají silný vztah, sdílí stejný druh halucinace ve stejnou chvíli. (Scaryman)

Reklama

Reklama