Reklama

Reklama

U nás si tykáme, miláčku

  • Německo Wir sagen Du! Schatz. (více)

Obsahy(1)

Pořídit si rodinu může být tak snadné. Stačí unést pár lidí a zavřít se s nimi ve vystěhovaném paneláku. Režijní debut německého scenáristy Marca Meyera vychází z absurdní premisy, která se opírá o tradiční mýtus o rodině coby základu štěstí. Jednoho večera krátce před Vánocemi unese čtyřicátník Oliver několik lidí různého věku a zabarikáduje se s nimi v nejvyšším patře opuštěného paneláku ve východní části Berlína. Velmi dobře jim vaří, snaží se o ně pečovat a nikterak jim neubližuje. Pouze po nich chce, aby přijali své role v jím předestřené rodině. Postupem času si nedobrovolní účastníci této neustále krachující hry na pospolitost a harmonii začnou na své vězení zvykat. Současně se ukazuje, že ani jejich reálný život zdaleka není ideální. Bláznivá situace se tak stává katalyzátorem pro jejich osobní problémy a motivací se jim postavit. Prosté, až činoherní vyprávění pro šest postav, jednoho kojence a psa zasazené do několika málo interiérů a jednoho exteriéru uhrane svou nápaditostí a schopností vystihnout lidské charaktery. Výsledkem je nápaditá hříčka, kde na první pohled za vlasy přitažené východisko ústí do zábavné komedie, jež se netradičně dívá na témata rodiny, mezilidských soužití i definice štěstí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

JFL 

všechny recenze uživatele

Chlapík unese hrstku lidí, zabarikáduje se s nimi v posledním patře starého paneláku a nutí je hrát si s ním na rodinu. Úsměvný snímek s nadsazenou premisou sice na jednu stranu demytizuje instituci rodiny a útulného domova, ale současně oslavuje mezilidské vztahy nesvázané tradičními společenskými normami. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Ano, opravdu ulítlé téma, originální, tragikomické i hlubší. Všichni zúčastnění a násilně stmelení mají své osobní životy dost v háji včetně hlavního představitele, který je celkově dost záhadný, já odhaduji duševní poruchu nebo ztrátu vlastní rodiny. Bylo zajímavé sledovat, jak si spoustu věcí v abnormálním uzavřeném prostředí začali všichni uvědomovat a postupně i přehodnocovat a jednat. Závěr filmu byl vtipný i dojemný. Tatínkové, vařte! ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

Příběh této německé komedie je ulítlý dost a nabízí spoustu místa pro absurdní situace. I jádro má silné, takže se v něm najde pár myšlenek k zamyšlení. Jen zpracování je o něco horší, ale na to jsem si v průběhu filmu zvyknul. Ve výsledku je to film, který můžu doporučit, i když na mé čtyři hvězdičky nedosáhl a zůstavá těsně pod jejich hranicí. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

LucyViv 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zase jednou vyplatilo se do programu podívat i na ČT2. Líbilo se mi téma, závěrečná pointa je super, ale co mě opravdu překvapilo bylo, že ,,se na to dalo koukat" - prostě to není jeden z těch filmů, co mají myšlenku, ale žádný spád, špatný střih, špatné herce... Tohle je vcelku ve všech směrech dobré, za to je obrovské plus. Suma sumárum, 4* :) ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Zjevná alegorie na totalitu, která může fungovat jak ve státě, tak i uvnitř některých rodin, kdy všichni jsou nuceni něco předstírat a podřizovat se pokynům samozvaného vládce, který ostatním vnucuje svoji představu světa. Nepřizpůsobení se trestá a je obtížné opustit vymezený prostor. V takovém prostředí začnou brzy vyplouvat na povrch skutečné povahy a schopnosti zúčastněných. Od filmu jsem čekala buď větší drama nebo více vtipu, zkrátka nebavila jsem se tak, jak jsem očekávala. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama