Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Vig (Edward Burns) je podvodník velkého formátu, který šikovně využívá darů, kterými ho obdařila Příroda: přirozeného šarmu, odvahy a schopnosti vylhat se i z té nejošemetnější situace. Štěstí se však od něj odvrátí v okamžiku, kdy prostřednictvím dvojice zkorumpovaných policistů Whitwortha (Donal Logue) a Manzana (Luis Guzmán) a navenek bezúhonného Lionela Dolbyho přijde nezákonně k slušné sumičce dolarů. Když Lionel a Jakeův parťák Al (Louis Lombardi) zahynou, vyjde najevo, že Lionel vůbec nebyl tak bezúhonný, jak vypadal: pracoval totiž jako účetní pro krále zločinu Winstona Kinga (Dustin Hoffman). Aby splatili dluh a zachránili si život, musejí se Jake a jeho zbylí komplicové - Gordo (Paul Giamatti) a Miles (Brian Van Holt) vrhnout do obzvlášť složitého a nebezpečného podniku. Na pomoc při realizaci famózního podrazu si přizvou tmavovlasou kapsářku Lily (Rachel Weisz). Když však dívka vrazí do dveří s vlasy čerstvě obarvenými narudo, je to první signál smůly, která se na partu začne lepit. Na obzoru se totiž objeví Jakeův letitý nepřítel - všeho schopný agent FBI Gunther Butan (Andy Garcia).

Režisér James Foley (Konkurenti, Cela, Válka gangů) rozjíždí ve velkém stylu kriminální thriller o souboji velmistrů podrazů. Rafinovaná hra s důvěřivostí, spolehlivostí a loajalitou se mění ve smrtící souboj kdo z koho - a za kolik. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

tron 

všechny recenze uživatele

„To mám za to, že som do partie zobral babu.“ Prekvapivo zlý film, keď sa s miernym šokom uistíte, že ani Dustin Hoffman, Edward Burns, Leland Orser, Andy Garcia a Paul Giamatti, neurobia tento heist movie lepším. Už viem, čo myslel Roger Ebert, keď hovoril, že najhoršie sa hodnotia filmy uprostred (nie dobré, ani prehnané zlé). Záverečný "šokujúci zvrat" je povinný a slabý, rozkošná Rachel Weisz sa do takéhoto "chlapského" filmu vyložene nehodí (rovnako sa nehodila ani do podobne matnej POROTY) a aj keď je to celé po remeselnej stránke zručne nakrútené (režisér Foley ale v minulosti nakrútil o dosť lepšiu kriminálku VOJNA GANGOV), hrozne som sa nudil. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Príbehy o správnych podvodníkoch, čo majú v hlave i v srdci ( a trebárs aj pästiach ) sú moja obľúbená šálka kávy ( čaju, alebo i alkoholu ), na druhej strane niektoré klišé, z ktorých sa medzičasom stali takmer povinné súčasti žánru, mi idú pekne na nervy. A takisto sa neviem často ubrániť pocitu, že mať tak na to hlavu, čas a nervy, s logikou do seba zapadajúcich scén by to nedopadlo úplne najlepšie, ba že niektoré motívy by vyšli úplne mimo... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sterilná robbery kriminálka, ktorá sa klasicky točí okolo veľkej krádeže, aby to nakoniec bolo všetko úplne ináč. Celé to pôsobí veľmi amatérsky a ladnosť a nadhľad napr. Ritchieho filmov sa dostaví žiaľ len v náznakoch. A to je škoda jednak kôli Rachel a jednak finálnej pointe, ktorej síce chýba punc prekvapenia, ale originalitu neupieram. V rukách niekoho zručnejšieho to mohla byť pecka. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jake Wig (Edward Burns) se svými přáteli Milesem a Gordem se zapletou do pěkného průšvihu. Jejich způsob obživy je najít "kavku", a obrat ji do posledního pětníku. Ale poslední z nich byl účetní mafiánského bosse Winstona Kinga (Dustin Hoffman). A s tím se nevyplatí zahrávat. Winston ale s Jakem udělá dohodu, že mu jeho prohřešek odpustí, když obere o 5 miliónů dolarů šéfa nadnárdoní bankovní společnosti, Morgana Priceho. Ale kdo nakonec koho obere? Toť otázka.... Další z filmů, které je nutné vidět do poslední vteřiny, a zásadně není možné komukoliv věřit. Film, kde si celou dobu vypracováváte sympatie (nebo antipatie) k jednotlivým hrdinům, aby vám to v posledních minutách převrátil skrz na skrz. Ač plné hereckých es, většina z nich mi moc neseděla (ať už Burns, který se celou dobu snažil napodobit Affleka, včetně jeho výrazu, či sice krásná Rachel Weisz, ale nepřesvědčivá nebo Dustfin Hoffman - také mu ten mafián nějak nešel). Ale jinak film skvělej :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Doug Jung .. Povedený, zamotaný film. Mám rád tyhle scénáře kde hlavní hrdina musí být ten nejchytřejší na světě (nebo jen v USA?), aby tohle vymyslel a ukočíroval takovou akci. Jak se ve filmu říká, podraz je jako šachy - musíte myslet 20 tahů dopředu. Takovou hlavu tedy nemám..:) A tenhle podraz se mi líbil víc než Dannyho Jedenáctka nebo Dvanáctka.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Los Angeles a na mezinárodním letišti v Ontariu. (BMW12)
  • Slovo "fuck" a jeho další tvary zazní ve filmu 130krát. (Matros)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama