Reklama

Reklama

Oslavujte a vydejte se s námi napříč pětasedmdesátiletou historií DC Comics, do míst, kde se zrodil Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Captain Marvel a mnoho dalších superhrdinů. V roce 1934 bylo založeno nakladatelství National Allied Publications, společnost, z níž se jednoho dne stane DC Comics. Později, v roce 1938 se v Action Comics 1 objevil první superhrdina, a tak svět poznal Supermana. Další ikony postupně následovaly. Dnes DC Comics publikuje více než 80 titulů měsíčně, přibližně tisíc vydání ročně a stavá se tak největším a nejrozmanitějším vydavatelem komiksů v anglickém jazyce na světě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (57)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Známe je všichni, ať už z komiksů, hraných nebo animovaných filmů či seriálů - Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern a stovky dalších, postavy, které jsou populární už více jak 70 let a všechny pochází z dílny DC Comics. O této obrovské legendě pojednává dokument Secret Origin. Dokument, který nás provede všemi érami komiksu přes tzv. Goldem Age (konec 30. let, WWII, nebo rodinné komiksové sračičky let 50.), Silver Age (60. léta), Bronze Age (70. léta) a konečně Modern Age (od 80. let do současnosti), a představí nám všechny důležité komiksové postavy a jejich tvůrce. Setkáme se zde s Bobem Kanem a Billy Fingerem, kteří dal světu Batmana, Jerry Siegelem a Joe Schusterem - tvůrci Supermana, Frankem Millerem, Neilem Gaimanem nebo Alanem Moorem a dalšími bývalými nebo současnými autory komiksových knížek. Co jsem ocenil snad nejvíce je kulturně-historické pozadí, které mi poskytlo trošku jiný pohled na komiksové superhrdiny a možná o to více si teďka komiksy budu užívat. Jediná výtka, co bych měl - Bylo to strašně krátkýýýý :-) Dokument měl 90 minut a já si při jeho skončí říkal: "I want more." Secret Origin je zkrátka a jednoduše skvěle natočený, velice informativní dokument, který všem pochybovačům, co v životě žádný komiks nečetli a komiksovými postavami opovrhují ukáže, že to nejsou jenom pohádky pro malý děti a že Batman s Robinem nejsou gejové. No a pro ty ostatní, co komiksy a jejich hrdiny milují je to zkrátka povinnost. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Komiksy od DC mám hodně rád a i když něco o jejich historii vím, stále jsem měl několik mezer, které tento dokument spolehlivě doplnil a upřesnil mi fakta, která jsem již věděl. Zpovědi významných tvůrců a dalších významných lidí z DC nabízí spoustu zajímavých faktů a vývoj komiksového vydavatelství a jeho postav prezentuje chytlavou formou a uvádí je do historických kontextů, které všemu dávají hlubší vyznění. Pro fanoušky komiksů povinnost. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný a velice, velice zajímavý dokument, a troufnu si říct, že nejen pro fanoušky komiksů. Sice jsem měl vždycky radši Marvel (a stále mám), ale jsem obrovský fanoušek Batmana a taky Flashe a Green Lanterna mám moc rád. Ta přehnaná oslava pitomé postavy Supermana mi dnes přijde až směšná (i když v té době by se dala pochopit) a to je tak všechno... Obsahové části také nemám co vytknout - vývoj komiksů od prvních čísel až do současnosti a filmy od prvního Supermana až po Nolanova Batmana. Skvělé a podnětné rozhovory s herci, kreslíři, scénáristy a dalšími machry z mnoha různých oborů... Ukázka vlivu světových událostí na komiksy také byla velmi zajímavá. Prostě luxusní pokoukání. 85%. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument, který je pro komiksové geeky a fanoušky hodně zajímavou podívanou. Velmi se mi líbilo, že to není jen oslavné povídání a poplácávání po zádech, ale že všechno má historický kontext a nebojí se říci, že něco v minulosti udělali špatně, či zkritizovat své kolegy a předchůdce. Není to honitba vlastního ega, ale na druhou stranu je tam cítit velká hrdost na něco co funguje tři čtvrtě století. Je fajn slyšet za jaký podmínek vznikl Superman, Batman nebo jak se Wonder Women vyrovnávala s úpadkem feminismu v 50 letech, Green Lantern bojoval s rasismem či Green Arrow s drogami. Doporučuji všem, kdo se zajímají o komiksy a komiksové filmy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

DC Comics, Wildstorm, Vertigo....jaký napsat koment k dokumentu o historii jednoho z největších comicsových rájů? Dobře, beru i Marvel, miluji věci od Comic Vine (Chaos!Dynamite), BOOM!Studios a dalších, leč ruku na srdce - Superman a Batman jsou zkrátka superstar! O tomhle nemá cenu psát, dokument, který je nutné vidět - fanoušci si ho užijí, neznalí budou zasvěceni. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama