Reklama

Reklama

Welad El Am

  • angličtina The Wall
všechny plakáty

Obsahy(1)

Egypťanka Salwa prožívá zlý sen - z jejího milujícího manžela a otce jejích dvou dětí se vyklubal sefardský agent Mossadu Daniel a svou rodinu násilím dovlekl do Izraele. Daniel Salwu ujišťuje, že jeho city k ní byly skutečné a že si po vyprchání počátečního šoku v nové zemi jistě zvykne. Do Salwina života však vstoupí také egyptský agent Mustafa, jenž Salwu naopak přesvědčuje, že její muž je ochotný ji kdykoli zabít a žádá po ní, aby mu výměnnou za zprostředkování útěku z Izraele pomohla odhalit informace o Danielově činnosti v Egyptě. (Niktorius)

(více)

Recenze (2)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Doporučuji ke zhlédnutí všem, kteří nevěří, že i egyptští filmaři umí natočit akční film, který se po řemeslné stránce klidně může měřit se západní produkcí. A mohlo být i líp, kdyby tam akce bylo víc, než jen pár pěstních bitek a jedna přestřelka/honička na konci - ideálně na úkor té plakátové protiizraelské propagandy (Aškenázové diskriminují Sefardy, obě skupiny společně diskriminují Araby, Daniel se snaží svou rodinu "požidovštět", kritika izraelského přístupu k Palestincům - se kterou bych snad mohl jindy i souhlasit - se tu mění v idiotskou frašku nijak nesouvisející s dějem atd.) Neautentičnost vyobrazení izraelské společnosti ještě podporují jihoafrické lokace, ve kterých se ve skutečnosti natáčelo a které opravdu nenavozují pocit, že se nacházíme v židovském státě a hebrejské nápisy či priocházející skupinky charedimů v nich působí jako pěst na oko. Welad El Am je jistě dokladem toho, že egyptský film opět nabývá na síle, leč tentokrát lze chválit spíš technické parametry, než ty tvůrčí. 50% ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Vstoupil jsem do toho bez ocekavani, chtel jsem videt neco o tomhle tematu i z druheho pohledu a vlastne az na zaver to bylo nad moje ocekavani. ()

Reklama

Reklama