Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Já nevím-Je to takový ten typ filmů, který se mi těžko hodnotí-protože ve svém základu není vůbec špatný ale styl jakým se prezentuje ho strhává do takové té horrorové průměrnosti a popcornové jednohubkovosti.........škoda, je tam pár scén, které svou blbostí klepou na vrata demence a taky momentu, kdy se děj cca v polovině na chvíli lehce zadrhne na jakémsi bludném bodě.......Možná, kdyby tvůrci ubrali z nekonečného nahánění v lese a více rozvinuli tu část v jeskyňi bylo by to na solidní 4 hvězdy -takhle by mi to bylo trochu blbé vzhledem k jiným opravdu poctivým horrorovým čtyřhvězdičkárnám :) 65% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Docela příjemné překvapení. Tento horor z džungle není určitě pro každého, ale pro fanoušky hororu a hlavně pro ty, co mají rádi lesní atmosféru a naháněčky, je to dobrá volba. Australani mě opět potěšili, podobné filmy zvládají velmi solidně. Podobným hororem je Dying Breed, takže pokud vás toto zaujalo, můžete porovnat. Primal určitě není hororem bez chyb. Nejdivnější mně přišla "živá skála", která hodně připomíná Ruiny, které mě právě kvůli tomuto fenoménu moc nezaujaly. Ale jinak bych řekl, že napětí je tady slušné, některé scény stojí za to a nápad je taky docela originální. Z Mel šel chvílemi opravdu strach. "Nejvíce mě zklamalo úplně poslední vyřknuté slovo ve filmu, které bylo hrozně předvídatelné." :-D Ale čekal jsem ho o malou chvíli dřív... 60% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Naprostá tragédie.Přišlo mi to jako když scénář psal 15tiletý vyhulený "drsný" hoper, jelikož se dialogy skládají z kurev, čuráků, kokotů, je to samý do píče, do hajzlu a takhle se mluví celej film, nehledě na to, že zbytek dialogů je snůžka příšerných debilit.Herecký ansábl naprostá zoufalost, ani jeden z herců není sympatický, scénář z nich dělá nesnesitelný kokoty a jako bonus umí i "skvěle" hrát.Celej film sem se strašně tlemil, což mě zaráží teda jako u žánru horor, protože ti herci hráli normálně v luxusní pubertální komedii.Jak tam ta blondýnka kvičela jak podebraná frnda a do toho se kroutila jak Yemi zasaženej proudem, to sem myslel, že se smíchy asi pořežu.Celej film je o kontaktních fajtech se zmutovanou blondýnkou, ke který se přidá ještě zmutovanej body buildééér, kterej jí u žvance pak ještě docela komicky vošuká.Tvl jako drogama se na place určitě nešetřilo, když se vám jako pointa navíc na konci odkreje velký nadržený mix hodně mizerných digitálních efektů, popínavé rostliny a slimáka, šel jsem do kolen.Naprosto zoufalý film ve všech ohledech a jednu * dávám jen za to, že jsem se fakt něco natlemil a za toho kytaristu, kterej mocně hlásil..... zasraná příroda, zkurvený stromy, k čemu to je, podělanej mech, debilní tráva...kurva se poser pane větvičko :D 15%. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobnou tématikou je opravdu dost,ale ne vždy je to kvalita.Tohle australský dílo je je zpočátku taková klasika,mladý lidi jedou v autě do divočiny,a je to docela v pohodě ,i napětí se najde.Jenže postupně to začíná upadat,a když se ta buchta začne měnit,potom už je to úplná trapárna.A konec.Nějaká velká žížala,nebo co?Prostě nakonec kravina!20%. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Docela slušnej, hodně znepokojující lesní horor. Slušně to odsejpá, je to docela akční, drsný a nechutný ... Jsou zde fakt silný momenty, nebo fakt dobrý záběry, kamera občas velice mile překvapí apod. Na druhou stranu je zde dost momentů, který ten film občas úplně shodí (např. jednou mlátěj do "nakaženýho" hlava nehlava a nic mu není, jindy ho sejmou jednou ranou ... atd.). Perfektní lesní prostředí hodně přidává na kvalitě, celkově hodně slušnej průměr!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Celý štáb pracoval čtyři týdny v kuse a čelil kromě dotěrného hmyzu i sesuvům půdy, a to i po slabých deštích. Sám režisér Josh Reed uznal, že natáčení bylo pro všechny velmi náročné. (heyda)
  • Filmový štáb včetně všech herců čítal 50 osob. (heyda)
  • Běžný natáčecí den začal zpravidla v poledne a končilo se až okolo jedné ráno. (heyda)

Reklama

Reklama