Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

predators 

všechny recenze uživatele

Dejte šavlozubému lidskému zvířeti plyšáka a on vám za to ukousne několik prstů. Zdá se, že partička vysokoškoláků objevila inteligentnější tvory, než jsou oni sami. Nebo už jste snad slyšeli o oplodňovací hadici s vystřelovacími poutajícími chapadli? Ženské herecké výkony jsou na úrovni špatných uklízeček, jelikož ani pochodeň neumí držet, zato kloučci jsou hotoví kovbojové. Zamilovaní a poseroutkové. Jenže, když už na to přijde, tak nechutných scén je tu dost...a podle klokana je aspoň poznat, že je to v austrálii. 40% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Vynikající zpracování, tedy skvělá hudba, skvělé triky a především velmi svižná kamera i střih, umožňují divákovi dostat se velmi rychle do děje, takže to je obrovské plus. S čím se ale nelze moc smířit je příběh. SPOILER: Kdyby byl celý příběh o starodávném viru, který zůstal v tamní vodě či se třeba přenášel u zvířat a ti vysokoškoláci by se postupně nakazili a začali se vraždit navzájem, tak bych pravděpodobně tasil maximum hvězdiček, protože ty proměny byly famózní. Jenže bohužel pointa byla úplně jiná. Tvůrci filmu si vymysleli jakousi prapodivnou stvůru s chapadly, která žije ve starodávné jeskyni a živí se masem. Ta stvůra má své ochránce, kteří ji živí a to jsou vlastně ti nakažení. Takový příběh já nemůžu tolerovat, protože je velmi béčkový. KONEC SPOILERU. Každopádně po hororové stránce je to velmi solidní kousek, který umí vyvolat velmi nepříjemné pocity. 60% ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně céčkově zabitý film. Na úvod typicky nudná vykastrovaná představovačka bez nápadu. Pak má přijít 70minutové peklíčko. Přijde jedna zubatka (pak trošinku nášup), která furt chrčí a dělá "hezké" spider desetimetrové skoky. Tak nějak slabší mix Cabin Fever a The Descent, hodně slabší. Gore stejně nápadité jako celý film - tzn. jedno prokousnutí krku, jedna kašička z hlavy a pár cákanců krve. A závěr? No tyhle počítačové triky jsou snad z Česka, jinak fakt nevím ... ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Další z klasických vyvražďovacích horrorů. Příběh je o partě australských mlaďochů, kteří jedou zkoumat pravěké malby kdesi na skále uprostřed divočiny. Blonďatá dívčina se vykoupe v jezírku a nakazí se tam neznámým virem (nebo parazitem), který jí zanechá jen základní instinkty, "pěkný" zoubky a obrovsou sílu. Pak už je to jen o tom, kdo přežije její neustálé útoky, kolik poteče krve a ještě se tam ukáže malá potvůrka. Za mě 55% :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle typu filmů říkám prostoduchá ptákovina. Zpracování někde mezi Tromou a studiem Asylum. Mizerné triky, z nichž nejotřesnější jsou levné digitální v jeskyni. Horror? Ani náhodou. Snadno předvídatelný děj vzbuzuje po celou dobu úsměv, místy dokonce hrozí řvavé výbuchy smíchu. Postavy se chovají jako hovada (jasně, podle hodně špatného scénáře), a tak jsem jim bez výjimky přál tu nejhnusnější smrt (někteří mému přání vyhověli). Blbá blondýna se promění v ještě primitivnější monstrum, které si vypůjčilo hubu z 30 dní dlouhá noc. Pravidla jsou od toho, aby neplatila, takže monstrum sice nevleze do tunelu, jelikož se ho bojí, jenže pak je třeba, aby tam vlezlo, a proto tam vleze...fakt děs. Dva nejhezčí momenty tohohle paskvilu - zmutovaný zubatý králík a sejmutí klokana....což není na celovečerní film nic moc. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Běžný natáčecí den začal zpravidla v poledne a končilo se až okolo jedné ráno. (heyda)
  • Film se natáčel v Novém jižním Walesu v období silných dešťů (březen/duben). Ve filmu se však deště nedočkáme. (heyda)
  • Celý štáb pracoval čtyři týdny v kuse a čelil kromě dotěrného hmyzu i sesuvům půdy, a to i po slabých deštích. Sám režisér Josh Reed uznal, že natáčení bylo pro všechny velmi náročné. (heyda)

Reklama

Reklama