Reklama

Reklama

Do nitra tornáda

(TV film)

Obsahy(1)

Strhující hodinový film vás zavede do samého nitra pustošivého tornáda. Díky posledním vědeckým poznatkům a nevídanému filmovému umění bylo možné zachytit dění uvnitř jednoho z nejděsivějších přírodních úkazů! Před vašima očima bude zkonstruováno a poprvé využito zcela nové vozidlo, které dokáže ustát sílu tornáda. Obrněné vozidlo s téměř centimetrovým pancéřováním váží přes 3500 kg, má neprůstřelná okna a je vybavené nejnovější kamerou IMAX. Jeho posádka se navíc skládá z týmu nadšených filmařů. Ponořte se do smrtícího víru tornáda, které dokáže vytvořit vítr o rychlosti vyšší než 480 kilometrů za hodinu. Stanete se svědky toho, jak vědci riskují život i zdraví, aby pořídili dosud nenatočené záběry ze samého srdce těchto hrozivých bouří. Skvělá počítačová grafika, záběry z vozidla, které se jako první na světě vydalo přímo do nitra tornáda, to vše vám přináší vědecká adrenalinová bomba přesně ve stylu filmů National Geographic! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"1 L / 5 KM" ------------ Človek by si myslel, že udalosti z filmu Twister boli len čistou fikciou, prípadne zbožným prianím drobného počtu ľudí vykonávať istú činnosť. Nat Geo v tomto doku dokazuje dve veci – nebola to fikcia a pre niekoľko "vyvolených" to už zbožným prianím nie je. Všetko je možné a nič nie je nemožné. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Borci jsou trochu blázni, postaví si doma tank, se kterým se pak snaží dostat doprostřed tornáda. Nápad dobrý, kvalita zpracování taky dobrá, jen to chtělo víc matrošu ke zpracování. Bez urážky, dostat se tankem do tornáda o síle 150km/h, kterým pak projelo i jejich doprovodný vozidlo, není zas až taková hitparáda. 65% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tornádo je přírodní úkaz, který jsem vždycky obdivoval. Také bych ho chtěl na vlastní oči vidět. V evropě se sem tam nějaké vyskytne ale nejedná se o klasické tornado se supercelou a tak jsou mrnava a trvaji chvíli. Honba za evropskými bouřkami je pro ty hodně trpělivé. Oproti tomu v Severní Americe v aleji tornád se každý rok na jaře vytváří obrovské množství trychtýřů z nebes a fascinují mnoho lidí a také i mě. Je to vysoce andrenalinové se jen na to dívat, takže si ani nedokážu představit tam i být. A přesto bych tolik chtěl. 100% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Vzpomínáte si na film Twister ? Myslel jsem si, že je to hodně přitažené za vlasy. National Geographic vám ukáže, že ne tak docela, že podobní šílenci opravdu existují. Do míst, odkud lidé v panice prchají a schovávají se do krytů, míří vědci se svým moderním vybavením. Riskují svoje zdraví a životy, aby nasbírali důležitá data z chování tornád, tolik potřebná k dalším předpovědím. Je dobré se s těmito nadšenci blíže seznámit, ovšem vyloženě strhující dokument to není. Několika povedených záběrů tornád se ale dočkáte. ()

DavidDizzer 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument provázející vás skvělou podívanou lovu po tornádech. I když jsou záběry amatérské, už to dodává samotné kouzlo a přirozenost dokumentu. Dokument Vás neprovází jen teorií, ale také praxí. Veškeré záběry jak a co dělali, aby dosáhli cíle, vás tento upoutavý a oddechový dokument nezklame. ()

Reklama

Reklama