Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Lena je jedné noci pokousána upírkou Louise a krátce poté vystavena děsivé přeměně z člověka na upíra. Zpočátku se jí nový styl života líbí, užívá si svobody a nově nabitých schopností, ale jak čas plyne, chtíč po lidské krvi stále roste a Lena si pomalu začíná uvědomovat své prokletí. (PetriK12)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Wir sind die Nacht je průměrně natočený horor, ve kterém si najdou své i romantické peripetie, nicméně celkem značně mu škodí absence nějakého většího napětí, které bych u filmu podobného žánru očekával. Divák rovněž v průběhu celého snímku nezaznamená žádné lekačky, nebo "bubáky", protože tu prostě nejsou. Avšak musím pochválit herecké obsazení (možná kromě té trhlé upírky Nory) - nejvíce mě zaujaly Nina Hoss (Louise) a Jennifer Ulrich (Charlotte). Zkrátka horor, který bych nazval "lehkým" - je plný akce a má slušnou atmosféru, ale prostě jsem se vůbec nebál (možná jsem až příliš náročný). ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Dennis Gansel znovu recykluje Hollywood a po jeho posledních režijních počinech, které patří k tomu nejlepšímu, co se za poslední léta ke mně z Německa dostalo, není na místě údiv, že tentokrát to dopadlo mnohem lépe, než jeho první „prcičkovská“ Hollywoodská variace. Upíři prostě frčí, ať už se to někomu líbí nebo ne. Wir sind die nacht nevnáší do žánru nic nového (snad jen absence mužů - krvesajů, jichž se jejich dámské protějšky prostě a jednoduše zbavily), ale nevidím to jako mínus, má svoje kouzlo, několik nezapomenutelných scén a na mladou generaci z řad herců se dobře dívá (Jennifer Ulrich, Max Riemelt). Jen škoda, že němci v některých momentech nepřitlačili víc na pilu, přeměna hlavní hrdinky si o to přímo říkala. Chci pokračování! 80% ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl masakr. Německé filmy mi nějak nesedí a nemám na ně prostě náladu, jsou pomalé a nezáživné. To ale neplatí pro tento snímek. Upíry nemusím, ale tohle byl nářez. Výborný příběh o slečně, která se stane upírkou a učí se žít novým životem neomezených možností. Objeví se zde, krásné slečny, vysávání krků a ucházející bojové scény ( Na Němce). Uběhlo to strašně rychle a já se nenudil ani kapku sekundy. Nalijte si krvavě červené víno, dejte si kýbel plný lidských hlav a kochejte se nad tímto skvělým filmem. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď som sa dopočul, že Nemci nakrútili svoj vlastný Twilight, tak som sa zľakol, lebo tejto sérii veľmi neholdujem. Musím však uznať, že som bol milo prekvapený. Nemecká verzia sa mi páči oveľa viac ako americká. Oni mi teraz pripadajú ako taký roztomilý národ, jednoducho chcú natočiť niečo, čo by bolo "in" a urobiť radosť detičkám. Čo je však veľmi pozitívne, že nepotrebujú hodinové, srdcervúce, romantické výlevy, a nepotrebujú ani miliardové vizuálne efekty - tento film je jasným dôkazom, že to ani potrebné nie je. Stačí jednoducho vybrať sympatických hercov (ktorí dokážu dobre zosobniť životný štýl nemeckých teenagerov), kostru príbehu, ktorá by letela a slušného kameramana, a už to funguje samé od seba. Ten film je proste vo všetkých smeroch iný, cítiť z neho tú nemeckú náturu, snahu a úprimnosť a to sa mi páči asi najviac. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Naprosto chápu negativní ohlasy, protože všechno špatné, co tomu kdo vytýká, tam je. Mě osobně však ten (ač jednoduchý) příběh chytl a celou dobu jsem byl napnutý jak to skončí. Už jenom srovnání s Twilightem mě nutí tam poslat tu pátou hvězdičku, protože tohle mělo napětí, hloubku, emoce, efekty,... Spokojenost. 90% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Scénář k filmu byl napsán podle stejnojmenného románu Wolfganga Hohlbeina. (tzv)

Reklama

Reklama