Reklama

Reklama

The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu

  • USA Devin McGinn's The Last Lovecraft: Relic of Cthulhu

Obsahy(1)

Nesmělý mladík Jeff (Kyle Davis) nenávidí svoji práci a dost možná celý svůj život. Začíná se odcizovat i svému nejlepšímu příteli - kolegovi Charliemu (Devin McGinn). Jednoho dne se však v jeho domě objeví postarší profesor (Edmund Lupinski), předá Jeffovi část mocného artefaktu a oznámí mu, že jako jediný žijící potomek slavného hororového spisovatele H. P. Lovecrafta má povinnost zabránit okultistům v přivolání zla v podobě velkého Cthulhu. Nedůvěřivého Jeffa o pravdivosti profesorových tvrzení záhy přesvědčí útok monstra Deep Ones a tak se spolu s Charliem vydávají za největším dobrodružstvím svých dosavadních životů. Dokáží nakonec zachránit svět před jeho jistým koncem? Má skutečně Jeff díky Lovecraftově krvi nějaké zvláštní schopnosti? A byly všechny ty hororové povídky plné nepopsatelného zla a šílenství založeny na pravdě? (TobRieper)

(více)

Recenze (7)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ hororové komedie (respektive komedie s hororovým tématem) mi vůbec nesedí, proto jen dvě hvězdy. Rozhodně ten film ale není nikterak urážející, takže se určitě najdou lidé, jimž se líbit bude. A já raději stále trpělivě vyhlížím del Torovo At the Mountains of Madness či druhý díl La Herencia Valdemar. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Snáď Mi to hodntotenie Howard odpustí , no ústredné trio Ma pár x rozosmialo a ta vysvetlovačka v karaváne o " rybom mužovi " naloženom vo vani a následné výrazy naslúchajúcich nemala chybu. Musela som si ju vychutnať aspoň 4 x. Ako snímok na takýto námet , je to však jednoznačne "mínusová " záležitosť. Lovecraft sa totiž filmársky ( ani inak ) do nejakej satiry prešminkovať NEDÁ. ()

Reklama

Israha 

všechny recenze uživatele

Těch pár bizarních monster a semtam nějaká krvavá sprška tvoří jen velmi podružnou část filmu, takže jediná zásadní otázka pak je, zdali je tato horrorová komedie dostatečně vtipná. Odpověď zní, že ne vždy. Dokud se drží ve sféře nerdy/geeky humoru, pochechtávání či rovnou výtrysky smíchu budou přicházet poměrně pravidelně; cthulhužel ale tento druh vtipů ve filmu nedominuje. Zdrojem srandy jsou zde častěji spíše ohrané fóry sexuálního charakteru nebo více či méně trapné situace, pramenící z toho, že postavy (a to nejen ty nerdovské, u nichž se to tak trochu čeká) se chovají jako úplní kreténi. To není úplně ten druh srandy, kterou bych očekával a chtěl vidět v horrorové komedii na motivy díla H.P. Lovecrafta. Sledování ve skupině, doplněné popíjením alkoholu, by výsledný dojem velmi pravděpodobně vylepšilo... ()

Hanyou 

všechny recenze uživatele

Náhodou příjemná blbina inspirovaná Lovecraftem. Není mi přímo jasné, proč Star Spawn vybil všechny svoje přívržence, ale asi to trochu přidalo na vtipu. Hlavní hrdinové tedy nic moc, ale koukat se na ně dalo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tohle mi prostě sedlo, taková parodie na filmy a povídky od Lovecrafta. Sice příběhově to není nic objevného ale není to ani nic extra blbého a vypadá to dobře. Já se po celý film bavil dobře, úšklebek jsem měl neustále na hubě a hlavní dvojice mě bavila a byla mi sympatická(takové dvě hovada které se baví o úplných kravinách). Masky vypadaly pěkně a celý se mi to prostě líbilo pro mě překvapení. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama