Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka novinářů vyšetřuje zmizení amerického občana kdesi na území Evropy. Podaří se jim zjistit pouze jedinou stopu, která je zavede do zapadlé, polské vesničky Alvaina. Novináři se tedy slepě vydávají zjistit příčinu jeho zmizení, aniž by tušili co zlověstného vesnička skrývá. (PetriK12)

Recenze (148)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný jak děcko/stoh/sirky....polština mi připomínala partu slovenskej maďarů po 15 litrech pálenky, herecky to bylo čistě průměrný a vůbec celkově představa Kanaďanů o Polsku byla vážně vtipná.Jelikož nemám poláky rád vůbec mě to nesere, jelikož to banda vidláků prostě je, Slováci v Euro Tripu dopadli podstatně lépe :D Jinak první hodina je nesnesitelná, navíc podle scénáře který si odvykládáte sami během prvních deseti minut.Hlavně díky poslední 20. minutovce které má spád, atmosféru a koule dám 49%.Klasický direct to dvd blbéB. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to o partii ,ktorá sa vybrala hľadať strateného chalana a cesta ich zaviedla do Poľského zapadákova(dediny),tam narazia na miestnych ako inak vľúdnych ľudí,ktorí ich vyženú.Ako inak sú tupí a dobru radu nepočúvnu,ale zistia že mali.Film ubiehal pomaly a najmenej pol hodinu sa tam nič výnimočné nestalo a tak som si pomyslel že zas jeden nudný film.Ale potom to začalo mat atmosféru a po dejovej stránke to bolo originálne.A na konci to bolo naozaj hororovo výživne a dotiahnuté do dokonalosti.Takýchto filmov by som zvládol viacero a to mi neprekážali ani strašné herecké stvárnenia niektorých postav. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní novinářka Carmen zjistí, že v jedné oblasti v Polsku záhadně mizí zahraniční turisté. Podaří se jí přemluvit svoji asistentku Sáru a svého přítele Marcuse, a společně se vydávají do polské zapadlé vesničky. Místní je samozřejmě neradi vidí, a snaží se je od návštěvy odradit. Carmen se s tím ale nehodlá smířit, a společně s přáteli se vypraví do blízkého lesa. Zde, v husté mlze, objeví opuštěnou sochu dávného netvora. Od tohoto okamžiku se mírumilovní místní obyvatelé změní v krvežíznivé bestie, a pokusí se trojici obětovat na tajemném oltáři... Původně jsem chtěl napsat, že tento film je hodně špatný od prvního do posledního okamžiku. Ale to není tak úplně pravda - závěr filmu není vůbec zlý, a musím říct, že mne docela hodně překvapil. Jinak ale film obsahuje snad všechna béčková klišé, které si jen umíte vymyslet - od arogantní hlavní hrdinky (která ví všechno nejlíp), přes tradiční rozdělení skupinky v mlze (aby se každý se svým zlem potkal sám) nebo zobrazení východoevropské vesnice okem kanadského režiséra (pane Knautzi, ač se vám to zdá podivné, opravdu i my v Evropě máme elektřinu, internety a takové ty věci). Herecké výkony povětšinou otřesné (o polsky mluvících spoluobčanech tady bylo řešeno dostatek), tak snad jen zbývá zmínit hodně nesympatickou hlavní herečku (Cindy Sampson)... ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade tvorcovia Shrine poznajú mapu lepšie ako ich kolegovia, ktorí natočili filmy podobného zamerania. Kým v Hosteli, odohrávajúcom sa na Slovensku, môžeme vidieť české informačné tabule a v Captifs z úst domorodého srbského burana zase počuť češtinu, predstava poľskej dediny v Shrine je predsa len realistickejšia. Hoci to v Alvaine vyzeralo ako pred 60-70 rokmi v ruskej derevnji a kňazi (Poľsko je výrazne katolícke) boli poobliekaní ako pravoslávni popi, o to nešlo, skutočnosť bola totiž ešte horšia. To, čo sa ukrývalo v lese a hustej hmle bolo úplne z iného sveta. V tomto horore som našiel niekoľko odkazov na M. Bavovu Masku démona alebo Exorcistu, či staré buranské lesné naháňačky, ale príbeh, tak, ako bol postavený, zdal sa mi neotrepaný. Obsahoval 3 prekvapujúce dejové zvraty a zopár odhalení. Šokujúce bolo pre mňa najmä zistenie, ktoré súviselo s tým, kto je v skutočnosti nebezpečný. Kombinácia buranského a démonického hororu bola skrátka šťastná voľba. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kousek, který staví zejména na skvělé, pomalu budované atmosféře... Neznámé zlo ukrývající se v polských lesích, skupina podivných vesničanů, důrazné varovaní, nic z toho neodradilo skupinku mladých amerických novinářů od pátrání po zmizelém americkém občanovi... A tak se nemohou divit, že je po setkání s podivnou, krvácející sochou ďábla ukrytou v mlze, fanatičtí sektáři nepřivítají s otevřenou náručí, ale s noži, velkým kladivem a železnou maskou s obrovskými hřeby... A že takové setkání může opravdu bolet... The Shrine je v mých očích docela příjemné překvapení, atmosféra je, jak už jsem psal, výborná, krve se divák ke konci dočká také v poměrně velké míře, herci jsou v pohodě, děj chvílemi nepředvídatelný, takže za mě palec nahoru a více takových filmů... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama