Reklama

Reklama

Duch doby - Stále kupředu

  • USA Zeitgeist: Moving Forward
všechny plakáty

Obsahy(1)

Již třetí film ze sárie Zeitgeist opět poskytuje kritický náhled na společnost dnešní doby. Tentokrát se zabývá tématy jako neudržitelnost peněžní a tržní ekonomiky, neefektivní využívání zdrojů vedoucího k poškozování lidského zdraví a planety a tím, do jaké míry jsme ovlivněni okolím oproti genetické výbavě. Řešení, které zde je nastíněno, stojí na co nejefektivnějším udržitelném využívání energetických zdrojů a zajištění co největšího blahobytu pro všechny lidi, bez propastných rozdílů a nerovností, na kterých je systém založen v dnešní době. (Narya89)

(více)

Recenze (87)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Project Venus jen v náznaku? Ale proč ne, jako návrh možného řešení je to rozhodně lepší, než jen nadávat na stav současného světa s rukama složenýma v klíně. Joseph se postupně propracoval k zajímavému formátu, přešel od ryze propagandistického filmu k jasnému vysvětlování, v čem vidí chyby a jak by je řešil. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Ten úvod mohol niekoho odradiť, možno by to chcelo trochu prvých tridsať minúť zostrihať, ale hneď od druhej kapitoly sa dej nádherne rozbehne a tých 160 minút ubehne ako voda. Konzum, monetárna spoločnosť, závisloť na rope, všetko sú to aktuálne témy, ktoré by si mal pozrieť každý "slepý" v "realite" žijúci jedinec. Možno je to ešte dlhá cesta než sa dopracujeme k tomu čo dokument a Jacques Fresco navrhuje, ale začať musíme od seba a ak sa k nám budú postupne pridávať ďaľší, verím, že dosiahneme stav aký je zobrazený v závere filmu a pochopíme, že sme boli klamaní o tom ako žiť život. Som rád, že som mohol byť súčasťou svetovej premiéry a som nevýslovne vďačný za diskusiu, ktorá prebiehala po premietaní a dala mi nevýslovne veľa. ()

Reklama

insurgentes odpad!

všechny recenze uživatele

To si snad děláte prdel, ne. Takže sociální inženýrství a totalitu jednoho druhu nahradíme sociálním inženýrstvím a totalitou tisíckrát horšího kalibru, jo? Jděte se bodnout, řešení evidentně není tak jednoduché, aby ho vykoumalo pár levičáckých dokumentaristů, co jim jeblo v kouli a řekli si, tak jo, my teda zchráníme svět. Ale aspoň je mi jasný, kdo vlastně tohle celý financuje: jedině ilumináti a bilderberg jako svou skrytou, rafinovanou propagandu, protože když jsem to dokoukal, říkal jsem si, to raději novej světovej řád, než tohle! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak určitě se najdou tací, kteří si nedovedou takovou vizi budoucnosti představit, ale je to tak. Peněžní systém jde do hajzlu a něco se s tím dělat musí. Neřikám, že jejich řešení je nejlepší a že jde zrealizovat, ale tohle je dokument, kterej by měli pouštět dalším generacím už od školky, aby měli trochu potuchy o tom, co se děje, a odvahy s tím něco udělat. Já vim, je to těžký, ale asi chcípneme všichni bez vody, energie a žrádla a s bezcenejma penězma, tak na co si my blbci spoříme na důchod? Není to dokument provokující, ale ukazující slabiny a chyby systému. Doufám, že lidem se podaří s tvůrci aspoň částečně souhlasit a uvědomit si, na co jsou politici... na odstřel... Doporučuju taky předchozí Zeitgeist filmy, taky stojí za to. Co ale je dost na psychiku, tak délka... má to myslím přes dvě a půl hodiny a někomu to může připadat dost jako výmaz mozku... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ano, je to vicemene uz po treti to same, obzvlast se jedna o jakousi Addendum v2.0, ale forma je zde konecne dovedena k dokonalosti. Od zacatku do konce velmi koncepcni vize - pricina, dusledky i reseni. Detailni (a pravdiva) analyza proc je svet kapitalismu, ve kterem zijeme spatna cesta, kterou je nutne zmenit. Jinymi slovy - proc je svet ve kterem zijeme totalne v pici. Zeitgeist: Moving Forward je "povinna cetba", jedna z tech veci, kterou je proste nutne videt a prozrit, je to free na YT, takze vsichni - check it out! "Now, we have to change our system - or perish." 9/10 ()

Reklama

Reklama