Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Manželský pár Kate a Martin Badenochovi (Thandie Newton a Cillian Murphy) odjíždějí na ostrov Island Retreat, aby znovu vybudovali jejich skomírající vztah, který ovlivnila tragédie. Odříznuti od okolního světa bez možnosti telefonického spojení či rádiové komunikace se snaží nalézt harmonii ve vztahu, připomenutím si šťastných vzpomínek z časů minulých. Vztah mezi Kate a Martinem je stále pod silným napjetím a úzkostí. Po obrovské bouři se na břehu ostrova objeví neznámý muž. Trosečník Jack (Jamie Bell) je charismatický, ozbrojený Američan oblečený v uniformě a s ránou na hlavě. Svým zachráncům přinese zprávy o dění ve světě na pevnině. Jeho zprávy jsou však děsivé… V sérii napjatých zvratů se snaží manželský pár rozplést pravdu. Ale je pravda to, co opravdu chtějí slyšet? Paranoia, konflikty a násilné chování vyústí v šokujícím odhalení. (strelenaL)

(více)

Recenze (61)

MareT. 

všechny recenze uživatele

Ja tam prastim i tu 4 at nezeru! Ta paranoia je nakazliva, takze jsem se trapil do posledni minuty, jak to vlastne je. Cely film si pro sebe ukradl Bell a role mu sedla. Pro pribeh plati, ze cim mene vite tim lepe a ceka na vas par prekvapeni. Kazdopadne film o trech osobach a jedne chate zase jednou dopadl dobre! ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Problém tohodle filmu je v tom, že nemá atmosféru, vůbec žádnou. Nedokáže vyvolat emoce, takže z prožívání filmu zbyde jen pozorování filmu. Nevim přesně, čim to je, dost možná hudbou, ktrerá je na film příliš výrazná a až kýčovitě emocionální až přes tu její nepopiratelnou nádhernost ruší a ničí i ten zbytek naděje, kterou by bez ní film měl, aby dokázal vyvolat nějaké pocity, které divákovi nejsou tak jasně hudebně vnucovány. Škoda, herecky, porstředím a vlastně i příběhem má film na víc, ale prostě to nefunguje, dost možná měl na režisérské židli sedět někdo jiný, zkušenější. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Na papíře to asi vypadalo mnohem lépe, než na plátně. Potenciál tomuto filmu nechybí naopak se mi nápad zalíbil, ale to zpracování jaksi pokulhává. Za celou dobu mě Retreat nevtáhlo a ani jednou jsem nepocítila napětí nebo nějak tísnivý pocit. Uhrančivý Cillian bohužel neměl moc co hrát a Thandie Newton naopak mohla hrát, ale já jí ten věčně zkroucený výraz snad ani na chvíli nevěřila. Mnohem lépe bych si v její roli představila někoho vhodnějšího. No a Jamie Bell taky nebyl zrovna napsán jako nějaký fantasticky zlý záporák, klidně bych uvítala, aby se tlačilo víc na pilu, protože v jednání postav se sem tam taky objevila nějaká ta mezírka. Vypadá to sice, že na to hážu jen samou špínu, ale v podstatě chválím jen interiéry, exteriéry, Cilliana a slušně znějící námět, jinak vám Retreat opravdu nemá moc co nabídnout. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Začátek na parádní 4 hvězdičky. Manželský pár je na opuštěném ostrově v chatce, aby zažehnali krizi. Po pár dnech se na ostrově objeví zraněný voják, kterého vezmou k sobě do chaty, zatímco nejsou schopní kontaktovat nikoho přes vysílačku, která už i tak je pár dní hluchá. Když vojín přijde k sobě, sdělí jim, že venku vypukla epidemie a většina lidí je mrtvá. Manželé mu samozřejmě nevěří a stejně tak i divák je nechán v nevědomosti, zda-li má voják pravdu nebo je to vyšinutý blázen. Děj se přesouvá od chvilek, kdy věříte manželům, pak zas vojákovi a pořád dokola. Je to napínavé, vyhrocené a vlastně nevíte, ke komu byste měli chovat sympatie. A to se mi na příběhu líbilo nejvíce. Konec byl už slabší, ale i přes to a pár logických chyb (Jakto, že si nevšimli, že má voják u sebe zbraň, když ho nesli do chaty?) je to skvělý thriller pod taktovkou tří lidí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na Thandie Newton se pěkně dívá, to jo. Jamie Bell je můj oblíbenej herec, kterej nikdy nezklame. A Cillian Murphy je takovej chlapeček. Tihle tři by film klidně utáhli. A utáhli? No... nevim. Libila se mi hlavně ta psychologie postav, atmosféra osamělyho ostrova a ty kecy o nákaze venku. Ale časem to nějak přestane mít tu počáteční šťávu a jde na mě spánek. Na konci si řikám, že to byla docela nuda, ale co už.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama