Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantazijní snímek vypráví příběh adolescentní Sary, která ještě nedokáže porozumět okolnímu světu a nedokáže si v něm najít místo. Neustálé hledání odpovědí na nezodpovězené otázky ji přivede do tajemného fiktivního světa, kde se pouští do různých, životu nebezpečných dobrodružství, aby našla samu sebe i cestu v mlze zahalenou bludišti, nazývaném svět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (20)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nevzpomenout na Ženu ve vodě. To byla taky podobná hovadina. Jen tam malej negroušek luštil proroctví z krabice od corn-flakeů, zatímco tady děvče hledalo důkazy o existenci druhé strany v nápisech na zdech a tak podobně. Verbo je zajímavé akorát tím, že není blbé jednou, ale rovnou dvakrát. Obě poloviny filmu, první odehrávající se v realitě a druhá na opačné straně, jsou totiž vymaštěné každá jiným způsobem. ale zase abych nebyl jen negativní musím uznat, že z hlavní představitelky by v budoucnu mohlo něco být. Ale to by se nesměla upisovat podobným projektům. 10% ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Verbo je hrozně bizarní a nevídaný film, bohužel nepovedený. Chtěl by být myšlenkově obsáhlým a epicky fantaskním příběhem o hrdince bojující za záchranu svého života a zároveň generační výpovědí bohatou na významové interpretace obsahující mnoho transcendentálních poselství. Přitom ale naráží na nedostačující rozpočet, nezkušenost tvůrců a trapně naivní scénář plný banálních monologů, které asi měly obsahovat plno hlubokých filozofických myšlenek, ale působí jako úryvky z letáku nějakého odvykacího centra pro drogově závislou mládež. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja by som nesúhlasil s niektorými užívateľmi a tému osamelosti teenagera v modernom svete nepovažoval za obohranú. Problémy filmu vidím úplne niekde inde. Totiž vo fungovaní mystického sveta, ktorý ECHJ vytvoril. Niektoré veci fungujú v rozpore s tými ostatnými a myslím, že keď ste scenáristom vlastného, pomerne krátkeho filmu, tak by divákovi malo byť na konci všetko jasné a nezrovnalosti by nemuseli byť zakrývané pátosom. Ale pátos k teen veku patrí, takže ho beriem, ale za najvačšie klady filmu považujem niektoré hravé vizuálne nápady a dôveryhodnosť a sympatickosť hlavnej predstaviteľky. Ak by to bolo lepšie dotiahnuté, vynechala by sa animovaná pasáž a otravný španielsky hip hop, asi by mal film menej kontroverzné reakcie a mohol sa stať takým malým kultom pre odrastenejšie deti, ktoré sa cítia podobne ako Sara. A takých sa nájde kvantum. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ona prapůvodní myšlenka, ke které španělská introvertní studie směřuje, je milá, dojemná a ve své podstatě velmi chvályhodná. Jenže kvůli příběhovým mysteriózním zákrutám nakonec poselství vyznívá velmi krkolomně a v mých očích dokonce opačně. Jinými slovy - ono varování před sebevraždou nakonec nepůsobí dost důrazně, spíše téměř nabádá k dobrodružství, ze kterého při dostatku odvahy bude cesta zpět. Což mi ve světě zranitelných teenagerů, na které Chapero-Jackson očividně cílí, přijde jako nebezpečná zbraň. Nevím, možná dělám z komára velblouda a nedokážu si proto Sařin příběh užít. I tak mi ale přijde celý metaforický koncept až příliš průhledný a hranice mezi realističností a snovým nadhledem naopak poněkud nečitelná. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Pomenovanie Fantasy / Dobrodružný nie je na mieste a je zavádzajúce, pretože potom na to idú adolescenti, ničomu nerozumejú, nič nepochopia a hodnotia to odpadom! Ja osobne by som skôr volil mysteriózny, dráma ako žáner. Je to hodne temné, pochmúrne a dramatické, miestami až znepokojujúce, ale hlavne psychologické s výbornou kamerou a peknou bobulkou v hlavnej úlohe! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Alba García byla v době natáčení o čtyři roky starší než postava Sáry, kterou hrála. (Terva)

Reklama

Reklama