Reklama

Reklama

Šarmantní reportér místní televizní stanice, Adam Carlson, si nic nepřeje víc, než aby konečně mohl vypadnout z malého zapadákova na samém severu Aljašky a mohl se konečně stát "skutečným" žurnalistou někde v civilizaci. Místo toho objeví trojici vzácných velryb uvízlých pod ledovým příkrovem. Volné moře je 8 kilometrů daleko, a plejtváci tak dlouho pod vodou nevydrží. Z lokální zprávy se brzy stane celostátní senzace i díky zapálené aktivistce Greenpeace Rachel, která se snaží přesvědčit co nejvíc lidí i institucí, aby podnikli akci na záchranu ohrožených kytovců. Je to příběh o lidech, kteří při záchranné akci neváhají riskovat vlastní životy. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer

Recenze (80)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $20,157,300Tržby Celosvetovo $25,565,619Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,883,503 //počet predaných kusov 83,617Tržby za predaj DVD v USA $9,296,020 //počet predaných kusov 523,100║ Len povrchne lízle vo všetkých ohľadoch, vôbec to nemá patričný efekt, tvorcovia toto moc nezvládli. /40%/ ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám zvířata hodně rád a filmy o nich a s nimi též, tak mě podobné happy záchranářské kousky nechávají celkem chladným. Příběh typu, zachráníme zvířátko, pár lidí se přitom zamiluje, pár lumpů najde kousek dobra v srdci a nakonec si všichni zatleskáme, nějak nežeru. Film je dle skutečné události, bohužel o této záchraně velryb v minulosti nic nevím, tak nemohu soudit a porovnávat co je ve filmu limonáda a co zrnka pravdy. Na mě to celé působilo moc růžově. Roztomilá Drew Barrymore byla sice pořád stejná (rozumí střelená, hezká a roztomilá), ale to je vše, co mě dokázalo zaujmout. Komicky pak už jen vypadaly triky skákajících velryb. Celkem tedy průměrná rodinná podívaná, kterých jsou hromady a hromady. Nic co by vyčnívalo, spíše pěkně zapadlo mezi ostatní podobné. Ale aspoň něco, co zas ukáže na problémy obyvatel naší planety (a tím nemyslím nás lidi). ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film o zachrane velryb, ktore uviazli v ladovom mori. Dokonca spolupracuju vo filme USA spolu so USSR. Ako namet a scenar su len podpriemerne, ale Krysten Bell je aspon sexica a na poriadny heteracky seks je holka ako stvorena. PS : nabuduce natocte film o tom, ako 8 jadrovych krajin spolupracuje pri zachrane 50 hajzlovych pavukov, tupci. Fakt neskutocne o com niekto dokaze natocit film ...... 40 % ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné, dojemné a hlavně podle pravdy. Opravdu srdcervoucí, chvílemi jsem byla celkem sentimentální. Drew Barrymore předvedla více než perfektní výkon a řekla bych, že celý snímek stojí na ní a na velrybách. Je zde výborně zpracovaný světový problém a pýcha lidí, publicita, sláva ale také cit a pomoc. Napětí v některých chvílích se opravdu dalo krájet, držela jsem všem "záchranářům" palce a chtěla aby to dobře dopadlo. Skoro bych řekla, že tam není téměř nic romantického až na poslední 2 minuty, což je dobře, jelikož se to do tohoto filmu ani moc nehodí. Rozhodně skvělá podívaná, lepší 4 hvězdy! ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vybrala protože tam hrají tři podle mě skvělí herci: D. Barrymore, J. Krasinski a K. Bell. To, že je to podle skutečné události, jsem se dozvěděla až na začátku a potom ještě konci filmu. Neříkám, že je to špatný snímek, to vůbec ne, naopak. Je to krásný příběh o přírodě, velrybách, Aljašce, snahy pár jedinců pomoci bezbranným stvořením. Ale vyvrcholí to v masivní mediální boj, aneb jak se zviditelnit. Ropný magnát, aby si vylepšil pověst u Greenpeace, prezident, protože si myslel, že mu to znova pomůže vyhrát volby, malí výrobci rozmražovače, aby získali popularitu a rozjel se jim obchod a veškerá média světa, aby si zdvihli sledovanost a moderátoři reputaci. Ono je to podle skutečné události, takže takhle to asi bylo a bylo to zpracováno dobře. Ale upřímně, D. Barrymore mi přišlo že přehrávala, možná že skutečná Aktivistka Greenpeace byla tak zapálená a protivná, no ale...K. Bell tu hraje v podstatě záporačku a takovou blbou puťku, jediný normální tu tedy zůstal J. Krasinski za což díky, protože toho mám opravdu ve filmech ráda a zachoval tu té postavě normální tvář. Jako vedlejší příběhy, jak se do sebe zamiluje sekretářka z Bílého domu a nějaký plukovník, no fajn, je to americký film, co bychom chtěli, mě až tolik nedostávaly do kolen. Za to kultura Aljašky a národa tam ano. Takže hezký film, krásné záběry, ale jde z toho cítit americký styl natáčení aneb pojďme tam udělat co nejvíc dojemných scén a romantiky. Ale záběry na konci ze skutečné události, o které jsem teda nikdy předtím neslyšela, byly super, aneb jak strašně někteří vypadali, že? 3-4* ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • V dnešnej dobe ľudia nechcú, aby snímky generované počítačom vyzerali skutočne. Chcú, aby vyzerali cool. "Išiel som do reality," hovorí K. Kwapis. (Cue1)
  • Přestože je film inspirován skutečnými událostmi, některé postavy jsou smyšlené. Příkladem je guvernér Haskell (Stephen Root). Ve skutečnosti byl guvernérem Aljašky Steve Cowper. (R´Hell)
  • Červeno čierny sovietsky ľadoborec vo filme bol modelovaný podľa ozajstného ľadoborca triedy Arktika s jadrovým pohonom, ktorý je ale podstatne väčší. (Cue1)

Reklama

Reklama